Tuesday, January 13, 2009

Φτάνει πια με τους τσαρλατάνους! Δεν πρόκειται να εξαπατήσουν ξανά το λαό!

Του Πάνου Μαραγκού

Αν αυτό είναι πολιτική λογική, τότε εγώ θ’ αρχίσω τις κωλοτούμπες! Αυτές οι δημοσκοπήσεις που γίνονται εν θερμώ είναι ανόητες και γελοιοποιούν αυτή την ίδια τη διαδικασία. Εάν οι πολίτες αλλάζουν τόσο εύκολα τις απόψεις τους, τότε να πάμε να πνιγούμε - ή καλύτερα να πνιγούν! Επειδή έδιωξε τον Αλογοσκούφη ο Καραμανλής, τώρα όλα θα πάνε καλά; Να μην τρελαθούμε!
Το θέμα όμως είναι ότι σέρνουν το χορό κάποιοι δημοσιογράφοι με τα κανάλια και τις εφημερίδες τους κι εμείς καθόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας και τους ακούμε να λένε τις διατεταγμένες παπαριές τους. Επιπλέον δίνουν λαβή στα στελέχη της Δεξιάς να πανηγυρίζουν ότι τάχατες μειώθηκε η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κι έτσι αν συνεχιστεί αυτό, ο Καραμανλής μάλλον πάει την Άνοιξη για εκλογές επειδή έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα τις κερδίσει! Είναι βέβαιο ότι αυτό το σενάριο των πρόωρων εκλογών το έχει στο μυαλό του ο Καραμανλής, επειδή θεωρεί ότι η ελαχίστη μείωση της ψαλίδας -σύμφωνα με τις κατά παραγγελίαν δημοσκοπήσεις-δίνει πιθανότητες ανατροπής του σκηνικού.
Με τα βλέμματα σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο κινούνται σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και στην οικονομία, όπου στοχεύουν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων πιστεύοντας ότι μπορούν να επαναφέρουν πολλούς από αυτούς στο κόμμα τους. Ακόμα και μια επιμέρους ανάγνωση του ανασχηματισμού -σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες- δείχνει τον εκλογικό προσανατολισμό του. Όμως είναι μια ανόητη συλλογιστική όταν βλέπει κανείς να υπουργοποιεί π.χ. τον Κοντογιάννη του νομού Ηλείας πιστεύοντας ότι αυτό μπορεί να αναδιατάξει τον εκλογικό χάρτη της περιοχής. Είναι μακριά νυχτωμένοι και ο Καραμανλής και οι συμβουλάτορές του [Λούλης, Σουφλιάς, Μεϊμαράκης, Μπακογιάννη].
Πιστεύουν ότι η ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση της ψαλίδας, δηλαδή κάτω και από τις δυο (2) μονάδες, τους δίνει τη δυνατότητα να πιστεύουν ότι οι εκλογές θα είναι περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία! Κι απ’ ό,τι διαβάζω στα ρεπορτάζ πρόκειται ν’ ακολουθήσουν από την πλευρά της κυβέρνησης και άλλες [εκτός του ανασχηματισμού] κινήσεις εντυπωσιασμού: αλλαγή οικονομικής πολιτικής με μέτρα για τους αδύναμους, μείωση της έντασης στο χώρο της Παιδείας, με αναβολή επ’ αόριστον των μεταρρυθμίσεων, «νέο» πρόσωπο της αστυνομίας, εγκαίνια δημοσίων έργων, άνοιγμα μιας νέας ατζέντας κ.λπ.
Πρέπει όμως να μας περνάει για ηλίθιους ο Καραμανλής όταν πιστεύει ότι θα ξεχαστούν τα σκάνδαλα: Μονή Βατοπεδίου, ξεπούλημα του ΟΤΕ [από τις 8 Ιαν. είναι οριστικά και τυπικά στα χέρια της Deutsche Telekom και η διοίκηση του Οργανισμού πέρασε στον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας], δομημένα ομόλογα και λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, παράνομες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από τον Χούπη, στενό συνεργάτη του Προκόπη Παυλόπουλου, απαγωγές Πακιστανών, παροχή [από Αδάμ Ρεγκούζα] κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη, τηλεφωνικές υποκλοπές κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής του τόπου, ξυλοδαρμός από την ΕΛΑΣ του Κύπριου φοιτητή, εξαγορά της “Γερμανός” από την Cosmote, παρανομίες Μαγγίνα, αυθαιρεσίες Σουφλιά, Ζαχόπουλος, Κουκοδήμος, Siemens, Τσιτουρίδης, Παυλίδης, Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Εύβοια, Πελοπόννησο, τα λιμάνια στους Κινέζους…
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Κι έχουν το θράσος οι απατεώνες να χαμογελάνε και να θέλουν να αντιστρέψουν το κλίμα για να κερδίσουν ξανά τις εκλογές! Ο βίος και η πολιτεία της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της είναι φορτωμένος με σκάνδαλα, υποκρισία, ψευδολογία, απάτες. Προεξάρχει ο πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, που με το σοβαρό υφάκι του έχει την εντύπωση ότι μας τυλίγει όλους σε μια κόλλα χαρτί. Και όλοι αυτοί που συμμετέχουν σ’ αυτό το παιχνίδι των ψευδών δημοσκοπήσεων θα έπρεπε να πάνε για εξομολόγηση, αφού θέλουν να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό. Φτάνει πια με τους τσαρλατάνους…

No comments: