Thursday, December 25, 2008

Πέθανε ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, Χάρολντ Πίντερ


Είναι ένα γεγονός με τεράστια σημασία. Δεν ξέρω αν το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Αυτό που ξέρω είναι ότι τέτοιοι είδους πνευματικοί άνθρωποι δύσκολα γεννιούνται! Ήταν το παράδειγμα του μεγάλου συγγραφέα που βρίσκεται μέσα στη ζωή κι όχι μέσα στο γυάλινο πύργο του! Ενήμερος για ό,τι συνέβαινε όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Δεν δίστασε να τα "βάλει" με όλους τους μεγάλους πολιτικούς και ηγέτες των χωρών που καταδυναστεύουν τον κόσμο. Ο "ακτιβισμός" του ήταν φωτεινό παράδειγμα για όλους εκείνους τους διανοούμενους που νόμιζαν ότι με μια εμφάνιση στην τηλεόραση ή με μια συνέντευξη σε κάποιο έντυπο συμμετείχαν στους κοινωνικούς αγώνες. Για τον Χάρολντ Πίντερ μιλάω...

Σε ηλικία 78 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, Χάρολντ Πίντερ, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, Αντόνια Φρέιζερ, ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, ο οποίος είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2005, ο Πίντερ άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη. «'Ηταν προνόμιο να ζήσω μαζί του για πάνω από 33 χρόνια. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ», δήλωσε η σύζυγός του.

Ο Χάρολντ Πίντερ έχει χαρακτηριστεί ως ο συγγραφέας με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία. Ο Πίντερ έχει συγγράψει περισσότερα από 30 θεατρικά έργα, τα οποία κατατάσσονται από τους κριτικούς μεταξύ των καλύτερων έργων που γράφτηκαν στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.

Η συγγραφική του ιδιότητα δεν περιορίστηκε όμως μόνο στα θεατρικά έργα. Ήταν και ποιητής και είχε γράψει και σενάρια για ταινίες, πολλά εκ των οποίων ήταν προσαρμογή των έργων του για τον κινηματογράφο. Ο Βρετανός συγγραφέας είχε σκηνοθετήσει εξάλλου και πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Το 1957 έγραψε Το Δωμάτιο, του οποίου ακολούθησε αμέσως το Βουβό γκαρσόνι και την επόμενη χρονιά το Πάρτι Γενεθλίων. Η επιτυχία τον βρήκε με τον Επιστάτη το 1959, το οποίο έγινε και ταινία το 1963. Μεταξύ των σημαντικών του έργων που ακολούθησαν είναι ο Εραστής (1962), η Επιστροφή (1964), οι Παλιοί Καιροί (1971) και η Προδοσία (1979).

Η δράση του Πίντερ δεν περιοριζόταν όμως μόνο στη συγγραφή και τη θεατρική σκηνοθεσία. Ήταν επίσης ένας πολύ σημαντικός πολιτικός ακτιβιστής, ο οποίος παρενέβαινε συστηματικά και ριζοσπαστικά στα πολιτικά δρώμενα.

Τη δεκαετία του '80 ασκούσε κριτική στον αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν και στη σύγχρονή του Βρετανίδα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ πιο πρόσφατα είχε στρέψει το θυμό του κατά της δέσμευσης του ΟΗΕ στο Κόσοβο (1999), την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν (2001) και τον πόλεμο στο Ιράκ (2003), συγκρίνοντας τον Τόνι Μπλερ με «έναν ανόητο γεμάτο ψευδαισθήσεις» και χαρακτηρίζοντας τον Τζορτζ Μπους «εγκληματία πολέμου».

Wednesday, December 17, 2008

Κύριε Καραμανλή, απαλλάξτε μας από την παρουσία σας!

Είπε ο Καραμανλής: «Αναλαμβάνω λοιπόν με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί. Η κυβέρνηση έχει αντικειμενική, πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες...».
Κι ακόμα είναι στη θέση του; Δεν παραιτήθηκε; Δεν παραιτήθηκε! Αλλά, το θέμα είναι ότι δεν έδιωξε και τους ονοματισμένους ως άμεσα υπευθύνους υπουργούς. Αντί να τους διαολοστείλει, τους προστατεύει και τα πρόβατα από κάτω χειροκροτούσαν γιατί ο αρχηγός τους ομολογούσε ότι δεν είχε καταλάβει τίποτε, ότι δεν είχε υποψιαστεί το μέγεθος του προβλήματος, ότι δεν είχε πλήρη ενημέρωση... Ένας σοβαρός άνθρωπος και πολιτικός και μάλιστα πρωθυπουργός, μετά από τέτοια ομολογία κανονικά... αυτοκτονεί! Αλλά από έναν φοβισμένο, αναποφάσιστο, πολιτικό σαν τον Καραμανλή, τι θα περίμενε κανείς;
Η κυβερνητική πρακτική της Νέας Δημοκρατίας επί πέντε συναπτά χρόνια καταστρέφει το ελληνικό κράτος. Όταν το λέγαμε αυτό, το ΠΑΣΟΚ το έλεγε, κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Η πραγματικότητα όμως μερικές φορές ξεπερνά τη φαντασία. Παλιότερα ο Καραμανλής έλεγε ότι ελέγχει την κατάσταση, ότι έχει πλήρη γνώση των πάντων και σήμερα ήρθε και ομολόγησε την ΑΔΥΝΑΜΙΑ του να ελέγξει τον εαυτό του.

Wednesday, December 10, 2008

Κούγιας: «Η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε τον άτυχο μαθητή»!

Όπως υποστήριξε ο [άλλοτε συμμαθητής μου στο Λύκειο] Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε την υπεράσπιση των δολοφόνων του 15χρονου Αλέξανδρου, «η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε τον άτυχο μαθητή»! Σύμφωνα με τον Αλέξη, «το βλήμα είναι λειασμένο από τη μια πλευρά και η πύλη εισόδου στο σώμα του μαθητή είναι από πάνω προς τα κάτω».

«Τώρα, εάν έπρεπε ή όχι να πυροβολήσει ο αστυνομικός, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη», δήλωσε ο Κούγιας, ενώ εξέφρασε τη λύπη του, όπως είπε, προς τους κορυφαίους πολιτικούς ταγούς, [εννοεί τον πρωθυπουργό και τον Προκόπη Παυλόπουλο;] «οι οποίοι προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, δεν σκέφτηκαν ούτε το παιδί, που είναι το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας, ούτε τους αστυνομικούς».

Στο γραπτό υπόμνημα του ενός κατηγορούμενου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Δεχτήκαμε επίθεση από αναρχικούς και πυροβολήσαμε τρεις φορές. όπως έχουμε πληροφορηθεί οι νέοι αυτοί κατοικούν σε περιοχές των βορείων προαστίων αλλά συχνάζουν στα Εξάρχεια και στα γήπεδα, όπου προκαλούν επεισόδια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ηλικία τους. Μάλιστα, ο θανών είχε αποβληθεί από τη Σχολή Μωραΐτη και άλλαζε συχνά σχολεία εξαιτίας αυτής της απρεπούς συμπεριφοράς του»!!!

Το αίσχος σε όλο του το μεγαλείο. Συνεχίζουν και μετά θάνατον να δολοφονούν τον Αλέξανδρο. Ρε συ Αλέξη Κούγια, μας ντροπιάζεις. Σε ήξερα για καλό παιδί και μας προκύπτεις υπερασπιστής ενός δολοφόνου. Το ξέρω ότι όλοι [ανεξαιρέτως] έχουν δικαίωμα υπεράσπισης, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια...

Η Τηλεόραση φταίει!!

Ναι, η τηλεόραση φταίει! Μιλώ για μια πτυχή του προβλήματος. Διότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας μάς δίνουν αφορμή για πολλές και διάφορες αναλύσεις. Σαφώς και πρώτος φταίχτης είναι η πολιτική ηγεσία και μάλιστα η σημερινή που, εδώ και πέντε χρόνια, μας έχει φλομώσει στο ψέμα και στα οικονομικά και ηθικά σκάνδαλα και πρέπει να φύγει από την εξουσία. Αξίζει όμως να δούμε και μια άλλη παράμετρο για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε την συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση της νεολαίας που "εκτρέπεται" - αν δεχτούμε ότι έχει ένα μερίδιο ευθύνης στις καταστροφές.
Όσο, λοιπόν, κι αν οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση δημοσιογράφοι θα εξεγερθούν για να υπερασπιστούν το μέσο που υπηρετούν, ένα είναι γεγονός που δεν επιδέχεται απόρριψη: όλοι αυτοί έχουν γαλβανίσει τα μυαλά των νέων, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση άλλων κόσμων. Δεν είναι δυνατό να μένουν άνεργα τόσα παιδιά που σπούδασαν κι έχουν προσόντα και πτυχία και να βλέπουν να επιπλέουν στην τηλεόραση η Μενεγάκη και ο Αρναούτογλου, η Δρούζα και η Αννίτα Πάνια, η Τατιάνα ή διάφορες γκόμενες που "σπούδασαν" στις σχολές του Αντέννα "δι' αλληλογραφίας" ή στα ΙΕΚ τάδε...
Δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εκπομπές του κώλου -έτσι τις λέω και δεν ντρέπομαι- να συγκεντρώνουν διαφόρους τύπους και τύπισσες χωρίς προσόντα και πτυχία, να επιπλέουν, να βγάζουν χρήμα και να είναι συνεχώς φάτσα-κάρτα στο γυαλί ή εξώφυλλα στα περιοδικά και με συνεντεύξεις στις εφημερίδες. Και φταίνε και σοβαροί δημοσιογράφοι που δήθεν κάνοντας τη δουλειά τους ασχολούνται συνεχώς με όλα τα φρόκαλα που βρομίζουν τον αέρα και λένε σαχλαμάρες, και ασχολούνται με τα βρακιά που φοράει η μία και η άλλη, με τις γκόμενες του ενός και τους γκόμενους της άλλης, με τα διαζύγια, με τους gay που βγαίνουν για να πουν τον πόνο τους, με τους μόδιστρους, με τη μόδα, με τις καφετέριες και τα χοροδηδάδικα, με τους τραγουδιστές και τις τραγουδίστριες της κακιάς ώρας που δεν ξέρουν να μιλήσουν και να τραγουδήσουν, με τους αυτοδιοριζόμενους ως "κριτικούς" των νέων ταλέντων.
Τραγικό είναι να βλέπεις τη δυστυχία των κοριτσιών που παρουσιάζουν εκπομπές με τα βυζιά και τους κώλους στη λάκα, προσπαθώντας να ξεπεράσει η μια την άλλη - ποια θα τα βγάλει παραέξω. Κι όσο για τη Μενεγάκη, κάποτε θα πρέπει να πάψει να κοροϊδεύει τον κόσμο, δείχνοντας την αφέλεια και αγραμματοσύνη της, γλείφοντας τεντζερέδες και κουτάλες, πιπιλίζοντας το δάχτυλό της και αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα, μιλώντας και παρουσιάζοντας την κοιλιά της όταν γκαστρώνεται, ύστερα τα βαφτίσια των παιδιών της, τα μπούτια της κι ό,τι άλλο πιστεύει ότι θα τραβήξει την προσοχή των ξελιγωμένων.Έλεος!

Διαβρωμένη η Ελληνική Αστυνομία, ανίκανη η κυβέρνηση!

Τα πιστόλια της ντροπής
Πού είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος που, αναφερόμενος στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, μιλούσε για "μεμονωμένο" περιστατικό;; Το νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας ενισχύει όσους υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικές νοοτροπίες που οδηγούν σε τραγωδίες σαν κι αυτή των Εξαρχείων δεν είναι «μεμονωμένα φαινόμενα», όπως θέλει να πιστεύει η πολιτική και φυσική της ηγεσία. Είναι φανερό πλέον ότι αστυνομικό σώμα είναι διαβρωμένο, από την κορυφή μέχρι τα νύχια!
Οι υποκριτικές αναφορές των στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας γενικότερα ότι καταδικάζουν το περιστατικό είναι άνευ νοήματος. Δηλαδή, ο βασανισμός δύο πολιτών στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, οι απαγωγές των Πακιστανών, η σιδερογροθιά, η υπόθεση με τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή ["ζαρντινιέρα"], οι πυροβολισμοί στο υπουργείο Αιγαίου στη Φιλελλήνων, οι πυροβολισμοί χθες στο Παλαιό Φάληρο όπου έγινε η κηδεία του 15χρονου, και πολλά άλλα, δεν μπορεί να είναι "μεμονωμένα" περιστατικά. Πρόκειται για μια αστυνομία που είναι βαθιά ποτισμένη με το πνεύμα της αυθαιρεσίας, που έχει χωνέψει για τα καλά ότι είναι το σιδερένιο χέρι της κρατικής εξουσίας, που θέλει να γυρίσει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω σε μαύρες εποχές βίας.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ είναι ο Καραμανλής. Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αυτό. Φταίει για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία πέντε χρόνια στον τόπο μας. Κι αν δεν νιώθει ότι φταίει ο ίδιος, τότε μάλλον είναι ανίκανος να συνειδητοποιήσει πού έχει οδηγήσει τη χώρα με τα αντιδραστικά στοιχεία που στελεχώνουν την κυβέρνησή του και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν λέμε υπερβολές, αφού οι "κορυφαίοι" υπουργοί του συνελήφθησαν κλέπτοντες οπώρας! Παράνομος ο Μαγγίνας, αυθαίρετος ο Σουφλιάς, αχαρακτήριστος ο Ρουσόπουλος, "ασύμμετρη απειλή" ο Πολύδωρας, σκανδαλιάρηδες οι Δούκας, Μπασιάκος και άλλοι...

Monday, December 8, 2008

«Τον Αλέξη τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ...»

«Τον Αλέξη τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Ο αστυνομικός έστρεψε το όπλο του προς την πλευρά που βρίσκονταν τα παιδιά και πυροβόλησε στο ψαχνό για να σκοτώσει και όχι για να εκφοβίσει».

Η Κατερίνα, που διηγείται στα «ΝΕΑ» τις τραγικές στιγμές του φόνου του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, βρισκόταν στο καφέ της οδού Τσαμαδού μαζί με τον φίλο της όταν ο νεαρός μαθητής έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στο στήθος. Λίγο αργότερα, όλη η Ελλάδα άρχισε να συνταράσσεται από σοβαρά επεισόδια...
Δυστυχώς η πολιτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Καραμανλή ξαναγύρισαν την Ελλάδα σε μαύρες εποχές. Έχουν το θράσος να βγαίνουν περίλυποι και στην τηλεόραση, οι διάφοροι παράγοντες της κυβερνητικής παράταξης και να εκφράζουν τη λύπη τους, αντί να ψάχνουν σπηλιές και πηγάδια για να κρυφτούν. Ανακοινώθηκε χθες ταυτοχρόνως ότι ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του αλλά ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή! Μας "δουλεύουν" κανονικά όλοι τους. Αν λυπάται πραγματικά και νιώθει ότι έχει πολιτικές ευθύνες θα έπρεπε να παραιτηθεί χωρίς να περιμένει απάντηση.
Το αίμα του νεκρού Αλέξη δεν θέλει εκδίκηση, αλλά ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ, πλανάται. Γιατί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έφερε τη χώρα πίσω; Βγήκε στην τηλεόραση και ο Καραμανλής για να εκφράσει τη λύπη του και να πει διάφορες μπούρδες. Ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας να εξαντλήσει τα περιθώρια που έχει ώστε να αποζημιωθούν εκείνοι των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν ή έπαθαν ζημιές...
Δεν έχει πια κανένα νόημα. Το μόνο που "σώζει" τον Καραμανλή και την παράταξή του είναι να φύγουν από την εξουσία. Αρκετά ταλαιπωρήθηκαν ο τόπος και ο λαός από την ανικανότητά τους, τους πειραματισμούς, τα ψέματα, τις διαβολές, τα οικονομικά σκάνδαλα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την υποκρισία όλων αυτών που βγαίνουν για να εκφράσουν δήθεν τη λύπη τους. Γιατί έφτασαν τα πράγματα εδώ που έφτασαν;
Θα είναι πολιτική αφέλεια να περιορίσουμε τις ευθύνες στην ασυδοσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή στο ότι η ηγεσία της δεν έχει σαφή και συγκεκριμένα σχέδια για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων όπως αυτές που βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι τραγικό λάθος ν' αρχίσουμε να τα βάζουμε με κάποιους αστυνομικούς, όπως κάνουν στα κανάλια οι ανεύθυνοι δημοσιογράφοι. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό όπως ανοήτως και ηλιθίως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Δεν είναι λύση του προβλήματος που ανέκυψε, με το να καταλογισθούν ευθύνες στον δολοφόνο. Έτσι κι αλλιώς δεν τους πειράζει να τον δικάσουν. Βεβαίως και πρέπει να δικαστεί και να καταδικαστεί. Αλλά, αύριο θα βρεθεί άλλος αστυνομικός, μεθαύριο ένας άλλος κ.ο.κ. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη πολιτική ηγεσία να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Δεν ήταν ένας ο νταής στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπάρχουν κι άλλοι. Μπορεί ο κύριος Παυλόπουλος να μας πείσει ότι με την τιμωρία του δολοφόνου όλα θα γίνουν όμορφα κι ωραία;

Υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα που έχει σχέση με τη συμπεριφορά των πολιτικών κομμάτων. Συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν προγραμματίσει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαθητές. Συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια, κατά την οποία θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, διοργανώνει το ΚΚΕ. Στη Θεσσαλονίκη, το ΚΚΕ έχει εξαγγείλει κινητοποίηση στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, την ίδια ώρα ο ΣΥΝ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας και πορεία, ενώ μισή ώρα αργότερα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών στην Καμάρα...

Δηλαδή, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να αναγγείλουν τις δικές τους πρωτοβουλίες για να προβάλουν την πολιτική "ευαισθησία" τους! Μήπως κάποτε θα πρέπει να βάλουν μυαλό και να αναζητούν τρόπους προσέγγισης όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κοινή δράση σε ζητήματα όπως αυτό που προέκυψε;



Πολιτικοί στην υπηρεσία των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων

Πριν λίγες μέρες είχα γράψει ένα κείμενο με τίτλο "Δημοσιογράφοι και πολιτικοί σ' ένα μόνιμο καρναβάλι!", θέλοντας να υπογραμμίσω τα αλισβερίσια πολιτικών και δημοσιογράφων. Διάβαζα και στην "Καθημερινή" χθες ένα σχετικό:

Με όρους επικοινωνίας κινούνται οι πολιτικοί

Με όρους επικοινωνίας και με τα βλέμματα στραμμένα στις «ανάγκες» των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων και τις δημοσκοπήσεις κινούνται κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως δείχνει και το στιγμιότυπο από την είσοδο της Βουλής με τα τηλεοπτικά συνεργεία. Η στάση αυτή επιβαρύνει περαιτέρω την προβληματική κατάσταση της χώρας με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται συνθήκες πλήρους πολιτικού αδιεξόδου. Την ίδια ώρα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, έχει καταστεί πληγή που όζει, ενώ οι επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές στην ελληνική οικονομία και στα νοικοκυριά.

Είναι φανερό ότι πλέον υπάρχει ένας προβληματισμός γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις σε ό,τι αυτές σχετίζονται έστω και εμμέσως με τα μέσα ενημέρωσης. Δεν μπορεί οι δημοσκοπήσεις, η παρουσίασή τους κυρίως από την τηλεόραση και τα καθημερινά βραδινά "δελτία ειδήσεων" να διαμορφώνουν πολιτικές εξελίξεις! Είναι απίστευτο το πώς οι άνθρωποι της τηλεόρασης έχουν ισοπεδώσει κάθε έννοια πολιτικής σκέψης, αφού όλα τα τα υποβάλλουν στη βάσανο της τηλεθέασης.
Κανείς μέχρι σήμερα πολιτικός δεν κατάφερε να τα βροντήξει και να τα βάλει με τα ΜΜΕ. Όλοι φοβούνται τις επιπτώσεις. Φοβούνται διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν τα βάζεις με τα ΜΜΕ, οι άνθρωποι των ΜΜΕ έχουν τον τελευταίο λόγο, και μπορεί να σε "θάψουν". Δεν είναι δυνατόν οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης και του ραδιόφωνου να έχουν μετεξελιχθεί σε εισαγγελείς, τους οποίους όμως κινητοποιεί η τηλεθέαση ή το συμφέρον του επιχειρηματία.
Δυστυχώς είναι αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς ειδήσεις, διότι αυτά που ακούγονται πλέον είναι "ειδήσεις", που διαμορφώνονται για τις ανάγκες του συγκεκριμένου σταθμού. Και κάθε σταθμός έχει τους δικούς του λόγους, τις θέσεις και τις απόψεις. Το έχω ξαναπεί, ότι δεν είναι δυνατό ο Χατζηνικολάου να λέει πρώτα τις δικές του απόψεις και μετά να εκφωνεί την είδηση! Και αφού έχει "γανώσει" το μυαλό μας με τις περιούσιες σκέψεις του, άντε μετά να καταλάβεις αν η είδηση είναι αληθινή ή κατασκεύασμα για τις ανάγκες του "δελτίου"!
Και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που βγαίνουν στην τηλεόραση, έχουν εκπομπή και σε κάποιο ραδιόφωνο ή γράφουν σε κάποια εφημερίδα. Συνεπώς μην περιμένουμε αντίδραση από τους πολιτικούς για τα τηλεοπτικά αίσχη. Αλλά δεν είναι νοητό οι πολιτικοί και τα κόμματα να κινούνται με βάση τις δημοσκοπήσεις και τα σχεδιαγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν παράγεται έτσι πολιτική, δεν λειτουργεί έτσι η πολιτική, δεν υπηρετείται έτσι το συμφέρον του λαού, δεν διαμορφώνονται ομαλές πολιτικές εξελίξεις.

Tuesday, December 2, 2008

Κάτι λέμε για τον Σπύρο Παπαδόπουλο...

"Τη βαριέμαι την τηλεόραση..."

«Τη βαριέμαι την τηλεόραση. Από μικρός. Είμαι νευρικός. Ούτε τον εαυτό μου φυσικά βλέπω...».

Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει [μέσω της ΕΡΤ] έναν βαριεστημένο ηθοποιό, παρουσιαστή, καλλιτέχνη... Στην υγειά σου, βρε Παπαδόπουλε... κομμουνιστή!
  • ΥΓ. Λέει και το ψεματάκι του, ότι δηλαδή δεν βλέπει ούτε τον εαυτό του! Μα υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιος εκπομπή στην τηλεόραση και μετά να μη βλέπει το αποτέλεσμα; Πώς θα προχωρήσει παρακάτω;