Friday, October 31, 2008

Κοίτα ποιος μιλάει για διαφθορά - ο Καραμανλής!

Η διαφθορά γέννησε… την κρίση

Στο σημερινό ρεπορτάζ του "Βήματος" από την ομιλία του Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής, διαβάζω:
Τη διαφθορά αναγνώρισε ως βασική αιτία της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης- «μιας ύφεσης με απρόβλεπτη ένταση και διάρκεια» - αλλά και σημαντικών παγκόσμιων απειλών, όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής, κατά την ομιλία του στη 13η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη κατά της Διαφθοράς τελεί υπό την αιγίδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς και διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Καραμανλής δεν δίστασε να μιλήσει για ζοφερή πραγματικότητα, με την παγκόσμια κοινότητα να βρίσκεται στο κατώφλι και μόνον της ύφεσης, ενώ εντόπισε την αιτία στην ανεπάρκεια των κανόνων διαφάνειας...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει πολύ καλά το θέμα του, αφού το έχει βιώσει κυρίως κατά τα τελευταία πέντε χρόνια που είναι πρωθυπουργός. Η παράταξή του έχει κάνει θραύση, αφού έχει μετεξελιχθεί σε βιομηχανία παραγωγής ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ! Τι νομίζει ο "καταλληλότερος" - ότι μας ρούμπωσε επειδή αναγνώρισε τη διαφθορά "ως βασική αιτία της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης"; Μιλάει για διαφάνεια! Ποιος; Ο Καραμανλής! Που έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια με τους διεφθαρμένους "κουμπάρους", τους ανεξέλεγκτους αστυνομικούς, τα διεφθαρμένα στελέχη της παράταξής του που μπήκαν στην πολιτική για να πλουτίσουν, που έβαλαν τα χέρια τους στα ασφαλιστικά μας ταμεία και τα ρήμαξαν, που έχτισαν παράνομες βίλες κ.λπ. Να μιλήσουμε για τον Βουλγαράκη, τον Ρουσόπουλο, τον Μαγγίνα, τον Τσιτουρίδη, τον Σουφλιά, τον Ζαχόπουλο; Όλοι έχουν ανομίες και παρανομίες στην πλάτη τους. Κι όλοι ήσαν ή είναι στενοί, στενότατοι συνεργάτες του Καραμανλή κι αυτός σφυρίζει ανέμελα! Να θυμίσουμε τον πρώην υπουργό και βουλευτή αλλά και στενό σύμβουλό του, τον Γιάννη Κεφαλογιάννη που δικάστηκε για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και πρόκλησης τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας; Να θυμίσουμε τον τρόπο που η σύζυγός του Νατάσα Παζαϊτη από νηπιαγωγός έγινε... γιατρός και με διδακτορικό που το πήρε πριν καν τελειώσει την Ιατρική; Όλα τα παραπάνω και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός, τι είναι; Στοιχεία διαφθοράς! Κι ο Καραμανλής κάνει πως δεν καταλαβαίνει... Όμως θα έρθει στιγμή που θα καταλάβει!

Saturday, October 25, 2008

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ

Άλλαξε η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου. Έληξε η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας κι έτσι οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν μια ώρα πίσω... Συγχρονιστείτε!!!

Friday, October 24, 2008

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗς ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!


Ο Καραμανλής μάντρωσε τους βουλευτές του για να μην ψηφίσουν «προανακριτική»! Αυτό λέγεται κομματική δημοκρατική λειτουργία… Είναι βέβαιο τώρα ότι ο Καραμανλής θα παραπαίει και θα το βλέπουμε όλοι! Χωρίς τον Ρουσόπουλο, τον Ρασπούτιν της νεοελληνικής πολιτικής ζωής, ίσως τον πλέον έμπιστο σύμβουλό του, ο Καραμανλής σε λίγο θα κραυγάζει σαν τον σεξπιρικό Ριχάρδο όχι για ένα άλογο αλλά για μια θέση σε αεροπλάνο για το Παρίσι! Αυτό που συνέβη το τελευταίο 24ωρο, με την ανακοίνωση περί μη προσέλευσης της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για τη συζήτηση περί Προανακριτικής Επιτροπής, είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό στα κοινοβουλευτικά χρονικά – πιθανόν να είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία. Ποιος δεξιός εγκέφαλος το σκέφτηκε, μόνο ο Καραμανλής το ξέρει που το υιοθέτησε αμέσως.


Εδώ παρατηρούμε το εξωφρενικό με τον Καραμανλή. Φαίνεται να είναι τόσο αδύναμος πολιτικά που δεν είναι σε θέση πλέον να διώξει έναν υπουργό ή έναν συνεργάτη του. Οι υπουργοί του παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον κι αυτό δεν είναι σε θέση να πάρει πρωτοβουλίες όπως αρμόζει σ’ έναν πρωθυπουργό. Αλλά το ζήτημα είναι πως λίγο ενδιαφέρεται ο ελληνικός λαός αν παραιτήθηκε ο Ρουσόπουλος ή ο Βουλγαράκης και ο Μαγγίνας με τον Τσιτουρίδη παλιότερα. Απλώς αποδεικνύεται ότι ο Καραμανλής είχε συγκεντρώσει γύρω του διάφορα αρπακτικά που επιχείρησαν να οργανώσουν το παρακράτος της Δεξιάς, αλλά και το κράτος των φίλων, των κουμπάρων, των συγγενών, των επιχειρηματιών, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Δεν φταίει ο κάθε Βουλγαράκης ή ο κάθε Ρουσόπουλος που λειτούργησαν με τον τρόπο που πολιτεύτηκαν στα πέντε χρόνια που κυβερνά τον τόπο η Νέα Δημοκρατία. Αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Καραμανλής. Αυτός εξαπάτησε τον ελληνικό για καλύτερες μέρες, για δικαιοσύνη, για διαφάνεια, για κράτος δικαίου. Ήταν όλα ψέματα. Πομφόλυγες. Όπου να ’ναι θα έρθει η ώρα να πληρώσει. Γιατί πρέπει να πληρώσει!

Wednesday, October 22, 2008

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ: "Έχω πειστεί ότι το συντόνιζε και μου το έχουν ομολογήσει πάρα πολλοί υπουργοί"!

Όλη η Ελλάδα θα άκουσε χθες βράδυ τον διορισμένο υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, να απευθύνεται με ύφος άηθες προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και να προσπαθεί να τον "παρασύρει" στο γελοίο επίπεδό του. Φυσικά δεν τα κατάφερε. Επιδίωξε να ταυτίσει τον εαυτό του με τον πρωθυπουργό, και να μας πείσει ότι οι εναντίον του επιθέσεις απλώς έχουν στόχο τον ίδιο τον Καραμανλή! Δεν αξίζει όμως να καταναλώσει κανείς επιχειρήματα για να αποδείξει ότι ο Ρουσόπουλος είναι αναλώσιμος.Το "άτομο" βάλλεται κυρίως από τους ανθρώπους της δικής του παράταξης. Δείτε το παρακάτω βίντεο [το "πήρα" από το ιστολόγιο του φίλου Γιώργου Κρόγια: Βόμβα - Καμπάνα από Δημήτρη Ρίζο, αλλά γιατί...;], όπου ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, καραμανλικός, και αμετανόητος [καρα]δεξιός, επιτίθεται ευθέως κατά του Ρουσόπουλου.
Βέβαια, το ζήτημα δεν εστιάζεται στη "μαρτυρία" του Ρίζου, αλλά είναι ενδεικτικό για το κλί μα που έχει δημιουργηθεί από τη δράση και τις εν γένει δραστηριότητες του Ρουσόπουλου, ο οποίος κατάφερε - όπως χαρακτηριστικά λέει ο Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ - να δημιουργήσει το "σύστημα Ρουσόπουλου". Οι αιτιάσεις τους έχουν να κάνουν με τη δήθεν προστασία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί κάποια στιγμή και ως Πόντιος Πιλάτος θα βγει στον αφρό, νίπτοντας χείρας! Ποιος; Ο Καραμανλής! Αυτός που είναι υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία πέντε χρόνια στη χώρα. Για τα μύρια σκάνδαλα που έχουν σαπίσει την ελληνική κοινωνία, και για τα οποία ευθύνονται οι συνεργάτες του, οι άνθρωποι που αποτελούν αποκλειστικά δικές του επιλογές. ΓΙΑΤΙ να είναι ανεύθυνος, άμωμος και ανεπίληπτος ο Καραμανλής; Δεν είναι! Ο Καραμανλής ευθύνεται για όλα! Κι αν προσωποποιήθηκε η υπόθεση με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στον Ρουσόπουλο, λίγη σημασία έχει. Απλώς δόθηκε η ευκαιρία στον Ρουσόπουλο, να δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το άτομό του, ως ο "γιος του ταχυδρόμου" που κατάφερε με τη δουλειά του να χτίσει μια τεράστια βίλα στο Καπανδρίτι [δεν μας λέει τον τρόπο για να φτιάξουμε κι εμείς;], ν' αγοράσει σπίτι στο Ψυχικό [και άλλα που δεν γνωρίζω]. Κι εγώ Ρουσόπουλε ήμουν μεγαλοδημοσιογράφος αλλά βίλα δεν κατάφερα να φτιάξω. Κι ούτε είχα εξομολόγο! Σιγά μην πήγαινες στον ηγούμενο Εφραίμ να εξομολογηθείς! Αυτά είναι αστεία πράγματα. Όταν ακούω να λένε ότι είναι "πνευματικό τέκνο" του Εφραίμ, γελάω με την ψυχή μου. Και για να τελειώνω, θέλω να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά το άθλιο ύφος του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Μήπως νομίζει ότι "διέλυσε" τον Γιώργο Παπανδρέου; Αν το νομίζει αυτό, τότε είναι μακριά νυχτωμένος. Απλώς χθες έδειξε ότι είναι ένα ανθρωπάκι που νιώθει να βουλιάζει στο πέλαγος των ανομιών του. Δεν θα τον σώσει κανείς και τίποτε. Θα είναι μια κακιά ανάμνηση στην πολιτική ζωή του τόπου. Κι αν "παρέσυρε" τον Καραμανλή; Τι είναι ο Καραμανλής για να παρασύρεται; Ο Καραμανλής τα χρόνια που κυβερνάει, βολεύτηκε με το "σύστημα Ρουσόπουλου"!

Tuesday, October 21, 2008

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ;

Αν ακούσετε το παρακάτω βίντεο από τις "ειδήσεις" του τηλεοπτικού καναλιού Mega, προφανώς θα φρίξετε! Βέβαια, δεν μπορώ να ξέρω τι πρεσβεύει αυτός που θα με διαβάσει. Διότι η λειτουργία του "δημοσιογράφου" Γιάννη Πρετεντέρη κάθε άλλο παρά δημοσιογραφική είναι. Περισσότερο θα έλεγα ότι είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα είχε πλάκα να έπαιρνε στ' αλήθεια το "αξίωμα" σε περίπτωση παραίτησης του Ρουσόπουλου. Τότε θα έλεγα ότι είναι πιο έντιμο να λέει ό,τι θέλει για το ΠΑΣΟΚ, παρά να κάνει τον δήθεν αντικειμενικό δημοσιογράφο που δήθεν ενδιαφέρεται για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. Κάποιες φορές διαβάζοντάς τον στο "Βήμα" συμφωνούσα μαζί του, αλλά αυτό τελικά δεν σημαίνει τίποτε. Το άτομο δεν πιάνεται!



Κανονικά, θα πρέπει η ΕΣΗΕΑ να τον καλέσει και να του ζητήσει εξηγήσεις για την απρεπή συμπεριφορά του απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του εκπροσώπου του, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η δημοσιογραφική λειτουργία με τη συμπεριφορά του Πρετεντέρη, ο οποίος εμφανίζεται ΑΝΑΙΔΗΣ, ΑΣΕΒΗΣ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ [κ.ά.], και το κυριότερο να εξαπατά το τηλεοπτικό κοινό παρουσιαζόμενος ως δημοσιογράφος και τελικά να είναι στην πραγματικότητα εκπρόσωπος των απόψεων του Μαξίμου!

Monday, October 20, 2008

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΔΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


Διακόσιοι καλλιτέχνες με περισσότερα από χίλια (1.000) έργα τους συμμετέχουν στην «6η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», που ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας διοργανώνει σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Πετρουπόλεως, Χαϊδαρίου, στα πλαίσια των διαδημοτικών συνεργασιών για την πολιτιστική ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας. Ένα εικαστικό πανόραμα με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, φωτογράφων, κεραμιστών και χαρακτών.

Παράλληλες εκδηλώσεις του ΑΣΔΑ στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου: «4η Έκθεση Παιδικής Τέχνης & Εικαστικών Εργαστηρίων Δ. Αθήνας» και «5ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δ. Αθήνας». Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ώρα 20:30. Θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η Ειδική βραδιά Απονομής των Βραβείων του 5ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δυτικής Αθήνας.

Επίσης, διοργανώνονται τρεις ανοικτοί κύκλοι συζητήσεων για τον πολιτισμό: α) Στρατηγικές αναβάθμισης Δημοτικών Βιβλιοθηκών, β) ΕΝΝΕΑΔΑ-η ταυτότητα ενός περιοδικού, γ) Δίκτυο πόλεων για μια νέα επικράτεια πολιτισμού στην Δ. Αθήνα.

Σπάσαμε το φράγμα των 100.000 επισκεπτών!

Ούτε που φανταζόμουν ότι τόσοι πολλοί θα περνούσαν από τις ιντερνετικές μου "καταθέσεις" . Οι επισκέπτες έσπασαν το φράγμα των εκατό χιλιάδων (100.000)! Δείτε το στη διπλανή στήλη και στον σχετικό πίνακα. Αυτό είναι μια ικανοποίηση. Μισή όμως. Και τούτο διότι έχω διαπιστώσει ότι ελάχιστοι παίρνουν την απόφαση να ανταλλάξουν τις σκέψεις τους και να υπάρξει κάποιος διάλογος. Και θέλω να πω ότι είναι εύκολο να κάνω κι εγώ μια βόλτα σε κάποια άλλα μπλογκ και να πω δυο κουβέντες. όποτε το κάνω ή δεν απαντά ο οικοδεσπότης ή οι απαντήσεις είναι για... τον καιρό! Ελάχιστοι είναι εκείνοι που κάτι λένε και που αποδεικνύουν ότι το διαδίκτυο είναι μια καταπληκτική τεχνολογική εξέλιξη.

Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το site, όπου θα μπορεί ο καθένας πιο οργανωμένα να διαβάζει τι γίνεται στον κόσμο κυρίως των τεχνών και των γραμμάτων. Λίγη υπομονή.
Πάντως οφείλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με ψάξανε στο διαδίκτυο.

Friday, October 10, 2008

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!

Ο Καραμανλής με το πρωτοπαλίκαρό του Θεόδωρο Ρουσόπουλο, που κανονικά κάποια στιγμή θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Και μόνο το γεγονός ότι έχει ειρωνικό ύφος όταν παρουσιάζεται στο press-room και δεν δίνει απαντήσεις, κάνοντας το βαρύ πεπόνι...
Αν θυμάμαι καλά απ' όσα έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες στα σχετικά δημοσιεύματα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, κάπου υπήρχε και το ερώτημα αν «ο Καραμανλής ως Πρωθυπουργός έχει πολλά να δώσει στον τόπο»! Κι ένα ποσοστό περίπου 45% απάντησε καταφατικά... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το 45% χρειάζεται ψυχίατρο. Τα αμέτρητα σκάνδαλα, οι καραμπινάτες απάτες, η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, το ΣΚΑΝΔΑΛΟ των συναλλαγών με τη Μονή Βατοπεδίου [δες το ΔΙΚΤΥΟ: Τα ντοκουμέντα μιας μεγάλης απάτης], οι τηλεφωνικές υποκλοπές, οι καταδίκες πρωθυπουργικών συμβούλων όπως π.χ. του Γιάννη Κεφαλογιάννη με την κατηγορία της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της πρόκλησης τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας, η τρανταχτή περίπτωση του πάμπλουτου Βουλγαράκη, η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, η ΦΤΩΧΕΙΑ... Τι άλλο να δώσει ο "καταλληλότερος" Καραμανλής; Κάποιοι θέλουν να μας τρελάνουν, αλλά δεν θα το πετύχουν. Η πολιτική κατάσταση είναι τόσο ξεκάθαρη ως προς τον Καραμανλή και την παράταξή του, που δεν επιδέχεται πλέον άλλων εξηγήσεων. Ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας αφού στηρίχτηκαν στα ΨΕΜΑΤΑ και εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Το "σεμνότητα και ταπεινότητα" έγινε μια σημαία κουρελιασμένη κι ο Καραμανλής κρύβεται ή στη Ραφήνα ή στο εξωτερικό... Δεν μπορεί, πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι έχουμε να κάνουμε με απατεώνες!

Monday, October 6, 2008

Καραμανλής: Ψέματα, αοριστία, υποκρισία!


[Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο]

Ο πρωθυπουργός μίλησε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, αναφερόμενος στην ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και τα επιτεύγματα [sic] του κόμματος και των στελεχών της στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την εσωτερική ανάπτυξη.

«Πάνω απ' όλα η ευθύνη για τον τόπο» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, δίνοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της ομιλίας του προς όλα τα πληθυσμιακά στρώματα. Ανέφερε ότι η ανεργία και η αντιμετώπιση της είναι πρώτος στόχος του έργου της κυβέρνησης.[...] Άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κρίση, κάποιοι δεν βλέπουν την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών. Ποια υπευθυνότητα μπορούν να έχουν αυτοί που δεν βλέπουν την κρίση; Ποια αξιοπιστία μπορεί να έχουνε εκείνοι που υπόσχονται παροχές εκατομμυρίων χωρίς να λένε από πού θα βρούνε τους πόρους»; ρώτησε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε ότι «είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι δημοκοπούν ανεύθυνα, διαστρεβλώνουν, παραπλανούν, προκαλούν ισοπέδωση, άρνηση, μηδενισμό και ακρότητες. Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, λόγω της διεθνούς κρίσης, δεν βρίσκουν τίποτε το θετικό. Κινούνται με αφερεγγυότητα και ανευθυνότητα."

Περιγράφοντας τις προτεραιότητές του ο Καραμανλής, είπε ότι η πρώτη είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ανεργίας. Η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης μέσα από την ενεργοποίηση του ταμείου για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, είπε ο κ. Καραμανλής, ανταποκρίνεται σε ανάγκες. Γιατί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τρία εκατομμύρια ευρώ την ημέρα για την Ολυμπιακή Αεροπορία και τον ΟΣΕ, όταν αυτά τα ποσά μπορούν να διατεθούν για να αναβαθμιστεί η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ο παραγόμενος πλούτος και το κοινωνικό μέρισμα;
Ο Καραμανλής είπε ακόμη, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και προχωρά ο διάλογος για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Μίλησε για δέσμευση απέναντι στην περιφερειακή ανάπτυξη, για εξυγίανση του δημοσίου, στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης και της αγροτικής οικονομίας, για στήριξη των συμπολιτών με τη μεγαλύτερη ανάγκη, για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο, της ακρίβειας, της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων, έκανε λόγο για γραπτές απαντήσεις σε κάθε πολίτη. Τέλος, έκλεισε την ομιλία του με την παράθεση της προσωπικής του στάσης απέναντι στα αξιώματα. «Δεν φιλοδοξώ παρά να προσφέρω στον τόπο αυτό, να υπηρετώ τους πολίτες. Στα κατεστημένα συμφέροντα απαντώ ότι δεν συμβιβάζομαι εις βάρος της πατρίδας μου».
Παρέθεσα εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Καραμανλή περισσότερο για να εκνευριστώ. Δεν θα πω ότι ο Καραμανλής εργάζεται για τον εαυτό του και όχι για το σύνολο. Θα πω μονάχα ότι ο επαγγελματίας πολιτικός - κι ο Καραμανλής είναι ένας επαγγελματίας πολιτικός - είναι υποχρεωμένος να δίνει μάχες για την πολιτική του αυτοσυντήρηση. Και είναι αυτονόητο ότι στις μάχες αυτές θεωρεί όλα τα όπλα θεμιτά και πρόσφορα. Τα κυριότερα: το ψέμα, η αοριστία και η υποκρισία!
Δεν θα σχολιάσω αυτά στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του. Γιατί και τα θέματα της ομιλίας του "αποκρίνονται" σε αυτά που του βάζει η τηλεοπτική επικαιρότητα. Θα υπενθυμίσω, στην τύχη, μια υπόσχεση από το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας:

  • "Στη νέα διακυβέρνηση η ασφάλεια του πολίτη και ο σεβασμός των ελευθεριών του αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας" [1. ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΑ].

Πέντε χρόνια αφότου κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, ένα γενικευμένο αίσθημα ανησυχίας και ανασφάλειας των πολιτών επικρατεί στη χώρα μας, με κύριο χαρακτηριστικό την αύξηση της εγκληματικότητας. Το οργανωμένο έγκλημα, οι ληστείες, οι ανθρωποκτονίες, οι κλοπές, και τα συναφή εγκλήματα, η χρήση και η εμπορία των ναρκωτικών ουσιών αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο. Η Ελληνική Αστυνομία παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Να υπενθυμίσω το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αναδεικνύει μείζονα προβλήματα ασφάλειας της χώρας και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να υπενθυμίσω τους μετανάστες που απάγονται και ανακρίνονται από τις μυστικές υπηρεσίες και η κυβέρνηση δηλώνει άγνοια!

  • "Ενίσχυση του θεσμού των πεζών περιπολιών" [2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ]

Ο θεσμός των πεζών περιπολιών όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, τουναντίον αποδυναμώθηκε. Άμα δείτε αστυνομικό στη γειτονιά σας, σφυρείχτε μου! Εγκαταλείφθηκε και ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, ενώ παράλληλα εμφανίστηκαν αυξημένα φαινόμενα αυθαιρεσίας αστυνομικών οργάνων προς τους πολίτες. Θυμηθείτε τον Κύπριο φοιτητή και τη ζαρντινιέρα! Θυμηθείτε τον αστυνομικό με τη σιδηρογροθιά. Θυμηθείτε τους αστυνομικούς παρέα με τους ακροδεξιούς που μέρα μεσημέρι έδερναν διαδηλωτές στη λεωφόρο Αμαλίας...

Θα αναφερθώ και σε μια άλλη εξαγγελία που εμένα πιθανόν να μη μ΄ενδιαφέρει, αλλά ενδιαφέρει όλους εκείνους που χρησιμοποιούν το δίκυκλο για να κάνουν τη δουλειά τους κι αυτοί είναι χιλιάδες.

  • "Δημιουργούμε 10.000 νέες θέσεις στάθμευσης δικυκλιστών στις κεντρικές περιοχές των δήμων του Λεκανοπεδίου" [ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ]

Ποιες, πότε, πού;

  • "Μειώνουμε το θόρυβο στις περιοχές γύρω από τα νοσοκομεία και τα σχολεία" [ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ].

Ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τίποτε ούτε οι ασθενείς ούτε οι μαθητές...

Μάταιη προσπάθεια να στριμώξω σ' ένα "ποστ" τις υποσχέσεις του Καραμανλή που αποδείχτηκαν... ψέματα. Θα τελειώσω με μια αναφορά στον πολιτισμό:

  • "Για μας οι δρόμοι του μέλλοντος ξεκινούν από την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Αποφάσισα να αναλάβω προσωπικά την ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού, για να σηματοδοτήσω τη σπουδαιότητα που αποδίδουμε..." [Προγραμματικές Δηλώσεις, Βουλή, 20/03/2004].

Χρειάζεται να σχολιάσει κανείς τη συνέχεια; Το σκάνδαλο με τον "κολλητό" οικογενειακό φίλο του που τον διόρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, είναι γνωστό πόσο "ταλαιπώρησε" την κοινή γνώμη και αποδιογάνωσε το υπουργείο και τους εργαζόμενους. Σταματώ εδώ. Θα μου δοθεί ξανά η ευκαιρία.

Thursday, October 2, 2008

Άξιον Αγάπης...

Μου το έστειλε, μ' "έφτιαξε" κι εγώ το αναρτώ στο δικό μου ιστολόγιο. Κι έτσι εύχομαι στο "Χαμομηλάκι" να είναι πάντα τόσο ευγενικό και πρόθυμο να κρατήσει το παιδικό χεράκι που αναζητεί τη σιγουριά σ' ένα κόσμο ανθρωποφαγικό. Χαμομηλάκι, σ' ευχαριστώ. Άξιον αγάπης κάθε παιδί και κάθε... "χαμομηλάκι"!

Άξιον Αγάπης
Το παιδικό χεράκι που υψώνεται,
αναζητώντας το δικό μας,
η πληγωμένη παιδική καρδιά,
τα ψελλίσματα και τα ακαθόριστα λογάκια,
ο στριμωγμένος φόβος
στις σκοτεινές γωνιές της άδικης τιμωρίας.

Άξιον Αγάπης
το δάκρυ σε γελαστά ματάκια,
το χεράκι που διπλώνει
τα χρυσόχαρτα της κοντοήμερης θύμησής
και τα απιθώνει στο συρτάρι της καρδιάς του,
πλάι στα χρώματα
και τις ξυλομπογιές των ονείρων του,
για να μείνουν εκεί, για πάντα,
ενθυμήματα Αγάπης…

Άξιον Αγάπης
το ορφανεμένο παιδάκι
που γυρεύει αγκαλιά να ακουμπήσει,
το εργατάκι που σπουδάζει
στους δρόμους την απανθρωπιά μας,
που ανιχνεύει ώρα την ώρα
το βιαστικό μας προσπέρασμα
έχοντας καταχωνιασμένη
μα σε επιφυλακή ακοίμητη
την άσβεστη ελπίδα του….

Άξιον Αγάπης
το πλατύ παιδικό χαμόγελο,
κουβαλητής της ανθοφόρας Άνοιξης,
δώρο – αντίδωρο
στο δικό μας-μίζερα ανέξοδο-,
τυχαίο ή αμήχανο
γεμάτο οίκτο, υπομειδίαμα....
Oι κραυγές παιδιών κακοποιημένων,
οι δαγκάνες του πόνου
στα τρυφερά τους μέλη,
ο απίστευτος πόνος της προδοσίας,
τα παραπονεμένα «γιατί;;;» της αδικίας,
που ποτέ και από κανέναν
δε θα απαντηθούν.

Άξιον Αγάπης
οι αγκαλιές που σφίγγουν
αρκουδάκια και κούκλες πάνινες,
σωσίβια και καταφύγια ζωής,
μιας και λύκοι-υπάνθρωποι
κλάδεψαν βίαια
κάθε άλλη τους χαρά....
Τα μαύρα από πείνα ματάκια
που «χορταίνουν» από τα πιάτα
που δεν φροντίσαμε να γεμίσουμε,
οι ψυχούλες που είναι πρόθυμες
να συγχωρήσουν
κάθε μας σε βάρος τους αμάρτημα,
έγκλημα ή απάνθρωπη αδιαφορία.

Άξιον Αγάπης
κάθε παιδί – Χαμομηλάκι
όπου γης,
όποιας φυλής,
όποιας πατρίδας.


--
Το χαμομηλάκι

http://hamomilaki.blogspot.com/