Friday, October 24, 2008

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗς ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!


Ο Καραμανλής μάντρωσε τους βουλευτές του για να μην ψηφίσουν «προανακριτική»! Αυτό λέγεται κομματική δημοκρατική λειτουργία… Είναι βέβαιο τώρα ότι ο Καραμανλής θα παραπαίει και θα το βλέπουμε όλοι! Χωρίς τον Ρουσόπουλο, τον Ρασπούτιν της νεοελληνικής πολιτικής ζωής, ίσως τον πλέον έμπιστο σύμβουλό του, ο Καραμανλής σε λίγο θα κραυγάζει σαν τον σεξπιρικό Ριχάρδο όχι για ένα άλογο αλλά για μια θέση σε αεροπλάνο για το Παρίσι! Αυτό που συνέβη το τελευταίο 24ωρο, με την ανακοίνωση περί μη προσέλευσης της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για τη συζήτηση περί Προανακριτικής Επιτροπής, είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό στα κοινοβουλευτικά χρονικά – πιθανόν να είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία. Ποιος δεξιός εγκέφαλος το σκέφτηκε, μόνο ο Καραμανλής το ξέρει που το υιοθέτησε αμέσως.


Εδώ παρατηρούμε το εξωφρενικό με τον Καραμανλή. Φαίνεται να είναι τόσο αδύναμος πολιτικά που δεν είναι σε θέση πλέον να διώξει έναν υπουργό ή έναν συνεργάτη του. Οι υπουργοί του παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον κι αυτό δεν είναι σε θέση να πάρει πρωτοβουλίες όπως αρμόζει σ’ έναν πρωθυπουργό. Αλλά το ζήτημα είναι πως λίγο ενδιαφέρεται ο ελληνικός λαός αν παραιτήθηκε ο Ρουσόπουλος ή ο Βουλγαράκης και ο Μαγγίνας με τον Τσιτουρίδη παλιότερα. Απλώς αποδεικνύεται ότι ο Καραμανλής είχε συγκεντρώσει γύρω του διάφορα αρπακτικά που επιχείρησαν να οργανώσουν το παρακράτος της Δεξιάς, αλλά και το κράτος των φίλων, των κουμπάρων, των συγγενών, των επιχειρηματιών, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Δεν φταίει ο κάθε Βουλγαράκης ή ο κάθε Ρουσόπουλος που λειτούργησαν με τον τρόπο που πολιτεύτηκαν στα πέντε χρόνια που κυβερνά τον τόπο η Νέα Δημοκρατία. Αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Καραμανλής. Αυτός εξαπάτησε τον ελληνικό για καλύτερες μέρες, για δικαιοσύνη, για διαφάνεια, για κράτος δικαίου. Ήταν όλα ψέματα. Πομφόλυγες. Όπου να ’ναι θα έρθει η ώρα να πληρώσει. Γιατί πρέπει να πληρώσει!

3 comments:

Στέλιος said...

Νίκο, δεν μπορεί να διώξει ούτε έναν υπουργό και δη ον Ρουσσόπουλο, ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ συμβαίνει? Δεν μπορούμε να απομακρύνουμε καποιον από δίπλα μας είτε γιατί μας κρατά στο χέρι είτε γιατί το συναισθηματικό μας δέσιμο είναι ΤΟΣΟ μεγάλο που... Εδώ κάποτε ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας αποποιήθηκε το θρόνο για ένα ερωτικό ειδύλλιο!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Πράγματι,κάτι από τα δύο μπορεί να συμβαίνει. Αλλά, εμείς δεν θα μπορέσουμε να το ξεδιαλύνουμε. Αυτό είναι δουλειά της ιστορίας. Αλλά πώς ν' αντέξεις έναν Καραμανλή [έστω και... Κωστάκη] με τα τόσα ΨΕΜΑΤΑ που αράδιασε, τις τόσες υποσχέσεις! Είναι τακτική απατεωνίστικη.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Δυστυχώς είναι ανίκανος, ανίσχυρος, ανίδεος, ανυποψίαστος...
Υπομονή. Λίγα είναι τα ψωμιά του...