Wednesday, October 22, 2008

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ: "Έχω πειστεί ότι το συντόνιζε και μου το έχουν ομολογήσει πάρα πολλοί υπουργοί"!

Όλη η Ελλάδα θα άκουσε χθες βράδυ τον διορισμένο υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, να απευθύνεται με ύφος άηθες προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και να προσπαθεί να τον "παρασύρει" στο γελοίο επίπεδό του. Φυσικά δεν τα κατάφερε. Επιδίωξε να ταυτίσει τον εαυτό του με τον πρωθυπουργό, και να μας πείσει ότι οι εναντίον του επιθέσεις απλώς έχουν στόχο τον ίδιο τον Καραμανλή! Δεν αξίζει όμως να καταναλώσει κανείς επιχειρήματα για να αποδείξει ότι ο Ρουσόπουλος είναι αναλώσιμος.Το "άτομο" βάλλεται κυρίως από τους ανθρώπους της δικής του παράταξης. Δείτε το παρακάτω βίντεο [το "πήρα" από το ιστολόγιο του φίλου Γιώργου Κρόγια: Βόμβα - Καμπάνα από Δημήτρη Ρίζο, αλλά γιατί...;], όπου ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, καραμανλικός, και αμετανόητος [καρα]δεξιός, επιτίθεται ευθέως κατά του Ρουσόπουλου.
Βέβαια, το ζήτημα δεν εστιάζεται στη "μαρτυρία" του Ρίζου, αλλά είναι ενδεικτικό για το κλί μα που έχει δημιουργηθεί από τη δράση και τις εν γένει δραστηριότητες του Ρουσόπουλου, ο οποίος κατάφερε - όπως χαρακτηριστικά λέει ο Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ - να δημιουργήσει το "σύστημα Ρουσόπουλου". Οι αιτιάσεις τους έχουν να κάνουν με τη δήθεν προστασία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί κάποια στιγμή και ως Πόντιος Πιλάτος θα βγει στον αφρό, νίπτοντας χείρας! Ποιος; Ο Καραμανλής! Αυτός που είναι υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία πέντε χρόνια στη χώρα. Για τα μύρια σκάνδαλα που έχουν σαπίσει την ελληνική κοινωνία, και για τα οποία ευθύνονται οι συνεργάτες του, οι άνθρωποι που αποτελούν αποκλειστικά δικές του επιλογές. ΓΙΑΤΙ να είναι ανεύθυνος, άμωμος και ανεπίληπτος ο Καραμανλής; Δεν είναι! Ο Καραμανλής ευθύνεται για όλα! Κι αν προσωποποιήθηκε η υπόθεση με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στον Ρουσόπουλο, λίγη σημασία έχει. Απλώς δόθηκε η ευκαιρία στον Ρουσόπουλο, να δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το άτομό του, ως ο "γιος του ταχυδρόμου" που κατάφερε με τη δουλειά του να χτίσει μια τεράστια βίλα στο Καπανδρίτι [δεν μας λέει τον τρόπο για να φτιάξουμε κι εμείς;], ν' αγοράσει σπίτι στο Ψυχικό [και άλλα που δεν γνωρίζω]. Κι εγώ Ρουσόπουλε ήμουν μεγαλοδημοσιογράφος αλλά βίλα δεν κατάφερα να φτιάξω. Κι ούτε είχα εξομολόγο! Σιγά μην πήγαινες στον ηγούμενο Εφραίμ να εξομολογηθείς! Αυτά είναι αστεία πράγματα. Όταν ακούω να λένε ότι είναι "πνευματικό τέκνο" του Εφραίμ, γελάω με την ψυχή μου. Και για να τελειώνω, θέλω να υπογραμμίσω για άλλη μια φορά το άθλιο ύφος του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Μήπως νομίζει ότι "διέλυσε" τον Γιώργο Παπανδρέου; Αν το νομίζει αυτό, τότε είναι μακριά νυχτωμένος. Απλώς χθες έδειξε ότι είναι ένα ανθρωπάκι που νιώθει να βουλιάζει στο πέλαγος των ανομιών του. Δεν θα τον σώσει κανείς και τίποτε. Θα είναι μια κακιά ανάμνηση στην πολιτική ζωή του τόπου. Κι αν "παρέσυρε" τον Καραμανλή; Τι είναι ο Καραμανλής για να παρασύρεται; Ο Καραμανλής τα χρόνια που κυβερνάει, βολεύτηκε με το "σύστημα Ρουσόπουλου"!

4 comments:

ασημωνης said...

Kαλημερα...Με προβληματιζει πολυ ο εντονος εστιασμος στο προσωπο του Ρουσοπουλου. Δηλαδη, αντε και παραιτηθηκε. Και;; Λυθηκαν ολα τα προβληματα;; Θα πουμε και μπραβο στον Κωστακη που αποδεχθηκε την παραιτηση;; Θα "σβηστουν" ολα τα υπολοιπα;; Οχι οτι δεν πρεπει να φυγει, αλλα τελευταια μονοπωλει το ενδιαφερον με αποτελεσμα να παραγκωνιζονται σοβαροτερα προβληματα (π.χ. πετρελαιο θερμανσης)

Νίκος Λαγκαδινός said...

Φυσικά και δεν είναι ο Ρουσόπουλος το πρόβλημά μας. Ωστόσο πρέπει κανείς να βγάλει άχρηστες [γιατί είναι άχρηστες] τις επιλογές του Καραμανλή ώστε να γίνει σαφές στον κόσμο ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε μια φορά λάθος, αλλά κατ' εξακολούθηση σφάλλει ως προς τους συνεργάτες... Κι όχι μόνον αυτό. Ο Καραμανλής είναι γνώστης όλων όσα συμβαίνουν στου Μαξίμου και συμμέτοχος.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Δεν ξέρω αν είναι ο γιος του ταχυδρόμου, ξέρω όμως ότι ήταν (και είναι ίσως ακόμα από τα παρασκήνια) ο κομματικός Σουλτάνος της Ν.Δ. με το φρύδι σηκωμένο και περισπούδαστο ύφος, (αυτό μέχρι προ τινος) όπως προσποιούνται όλοι οι ασήμαντοι, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού του...

Νίκος Λαγκαδινός said...

Να δούμε τώρα που έβγαλε τον μανδύα του κυβερνητικού αξιωματούχου τι θα κάνει!