Monday, October 6, 2008

Καραμανλής: Ψέματα, αοριστία, υποκρισία!


[Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο]

Ο πρωθυπουργός μίλησε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, αναφερόμενος στην ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και τα επιτεύγματα [sic] του κόμματος και των στελεχών της στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την εσωτερική ανάπτυξη.

«Πάνω απ' όλα η ευθύνη για τον τόπο» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, δίνοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της ομιλίας του προς όλα τα πληθυσμιακά στρώματα. Ανέφερε ότι η ανεργία και η αντιμετώπιση της είναι πρώτος στόχος του έργου της κυβέρνησης.[...] Άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κρίση, κάποιοι δεν βλέπουν την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών. Ποια υπευθυνότητα μπορούν να έχουν αυτοί που δεν βλέπουν την κρίση; Ποια αξιοπιστία μπορεί να έχουνε εκείνοι που υπόσχονται παροχές εκατομμυρίων χωρίς να λένε από πού θα βρούνε τους πόρους»; ρώτησε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε ότι «είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι δημοκοπούν ανεύθυνα, διαστρεβλώνουν, παραπλανούν, προκαλούν ισοπέδωση, άρνηση, μηδενισμό και ακρότητες. Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, λόγω της διεθνούς κρίσης, δεν βρίσκουν τίποτε το θετικό. Κινούνται με αφερεγγυότητα και ανευθυνότητα."

Περιγράφοντας τις προτεραιότητές του ο Καραμανλής, είπε ότι η πρώτη είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ανεργίας. Η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης μέσα από την ενεργοποίηση του ταμείου για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, είπε ο κ. Καραμανλής, ανταποκρίνεται σε ανάγκες. Γιατί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τρία εκατομμύρια ευρώ την ημέρα για την Ολυμπιακή Αεροπορία και τον ΟΣΕ, όταν αυτά τα ποσά μπορούν να διατεθούν για να αναβαθμιστεί η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ο παραγόμενος πλούτος και το κοινωνικό μέρισμα;
Ο Καραμανλής είπε ακόμη, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και προχωρά ο διάλογος για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Μίλησε για δέσμευση απέναντι στην περιφερειακή ανάπτυξη, για εξυγίανση του δημοσίου, στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης και της αγροτικής οικονομίας, για στήριξη των συμπολιτών με τη μεγαλύτερη ανάγκη, για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο, της ακρίβειας, της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων, έκανε λόγο για γραπτές απαντήσεις σε κάθε πολίτη. Τέλος, έκλεισε την ομιλία του με την παράθεση της προσωπικής του στάσης απέναντι στα αξιώματα. «Δεν φιλοδοξώ παρά να προσφέρω στον τόπο αυτό, να υπηρετώ τους πολίτες. Στα κατεστημένα συμφέροντα απαντώ ότι δεν συμβιβάζομαι εις βάρος της πατρίδας μου».
Παρέθεσα εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Καραμανλή περισσότερο για να εκνευριστώ. Δεν θα πω ότι ο Καραμανλής εργάζεται για τον εαυτό του και όχι για το σύνολο. Θα πω μονάχα ότι ο επαγγελματίας πολιτικός - κι ο Καραμανλής είναι ένας επαγγελματίας πολιτικός - είναι υποχρεωμένος να δίνει μάχες για την πολιτική του αυτοσυντήρηση. Και είναι αυτονόητο ότι στις μάχες αυτές θεωρεί όλα τα όπλα θεμιτά και πρόσφορα. Τα κυριότερα: το ψέμα, η αοριστία και η υποκρισία!
Δεν θα σχολιάσω αυτά στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του. Γιατί και τα θέματα της ομιλίας του "αποκρίνονται" σε αυτά που του βάζει η τηλεοπτική επικαιρότητα. Θα υπενθυμίσω, στην τύχη, μια υπόσχεση από το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας:

  • "Στη νέα διακυβέρνηση η ασφάλεια του πολίτη και ο σεβασμός των ελευθεριών του αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας" [1. ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΑ].

Πέντε χρόνια αφότου κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, ένα γενικευμένο αίσθημα ανησυχίας και ανασφάλειας των πολιτών επικρατεί στη χώρα μας, με κύριο χαρακτηριστικό την αύξηση της εγκληματικότητας. Το οργανωμένο έγκλημα, οι ληστείες, οι ανθρωποκτονίες, οι κλοπές, και τα συναφή εγκλήματα, η χρήση και η εμπορία των ναρκωτικών ουσιών αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο. Η Ελληνική Αστυνομία παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Να υπενθυμίσω το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αναδεικνύει μείζονα προβλήματα ασφάλειας της χώρας και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να υπενθυμίσω τους μετανάστες που απάγονται και ανακρίνονται από τις μυστικές υπηρεσίες και η κυβέρνηση δηλώνει άγνοια!

  • "Ενίσχυση του θεσμού των πεζών περιπολιών" [2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ]

Ο θεσμός των πεζών περιπολιών όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, τουναντίον αποδυναμώθηκε. Άμα δείτε αστυνομικό στη γειτονιά σας, σφυρείχτε μου! Εγκαταλείφθηκε και ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, ενώ παράλληλα εμφανίστηκαν αυξημένα φαινόμενα αυθαιρεσίας αστυνομικών οργάνων προς τους πολίτες. Θυμηθείτε τον Κύπριο φοιτητή και τη ζαρντινιέρα! Θυμηθείτε τον αστυνομικό με τη σιδηρογροθιά. Θυμηθείτε τους αστυνομικούς παρέα με τους ακροδεξιούς που μέρα μεσημέρι έδερναν διαδηλωτές στη λεωφόρο Αμαλίας...

Θα αναφερθώ και σε μια άλλη εξαγγελία που εμένα πιθανόν να μη μ΄ενδιαφέρει, αλλά ενδιαφέρει όλους εκείνους που χρησιμοποιούν το δίκυκλο για να κάνουν τη δουλειά τους κι αυτοί είναι χιλιάδες.

  • "Δημιουργούμε 10.000 νέες θέσεις στάθμευσης δικυκλιστών στις κεντρικές περιοχές των δήμων του Λεκανοπεδίου" [ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ]

Ποιες, πότε, πού;

  • "Μειώνουμε το θόρυβο στις περιοχές γύρω από τα νοσοκομεία και τα σχολεία" [ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ].

Ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τίποτε ούτε οι ασθενείς ούτε οι μαθητές...

Μάταιη προσπάθεια να στριμώξω σ' ένα "ποστ" τις υποσχέσεις του Καραμανλή που αποδείχτηκαν... ψέματα. Θα τελειώσω με μια αναφορά στον πολιτισμό:

  • "Για μας οι δρόμοι του μέλλοντος ξεκινούν από την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Αποφάσισα να αναλάβω προσωπικά την ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού, για να σηματοδοτήσω τη σπουδαιότητα που αποδίδουμε..." [Προγραμματικές Δηλώσεις, Βουλή, 20/03/2004].

Χρειάζεται να σχολιάσει κανείς τη συνέχεια; Το σκάνδαλο με τον "κολλητό" οικογενειακό φίλο του που τον διόρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, είναι γνωστό πόσο "ταλαιπώρησε" την κοινή γνώμη και αποδιογάνωσε το υπουργείο και τους εργαζόμενους. Σταματώ εδώ. Θα μου δοθεί ξανά η ευκαιρία.

3 comments:

http://naxios.blogspot.com said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
Καταρχήν τα συγχαρητήρια μου για το γεγονός ότι αν και δημοσιογράφος δηλώνετε την ταυτότητα σας και δεν κρύβεστε στην ανωνυμία των blog για να κάνετε πολιτική.
Επίσης να συμφωνήσω για την κουβέντα αν και έχετε λίγο δίκιο ότι η κυβέρνηση δεν έκανε την Ελλάδα Σουηδία σε στα 5 χρόνια .
Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω ο Ανδρέας Παπανδρέου που κατά την γνώμη σας και εν μέρη συμφωνώ και εγώ,ήταν ένας ικανότατος πολιτικός με κοινωνική αντίληψη και διορατικότητα. Όταν το 1981 ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας έχοντας στα χέρια του τεράστιες προϋποθέσεις για να κάνει την Ελλάδα μία χώρα προόδου και ευημερίας! ΤΙ Έκανε;
Όταν το 1981 ανέλαβε το εξωτερικό μας χρέος ήταν μέσα στα όρια των σημερινών απαιτήσεων της Ε.Ο.Κ. ΤΙ Έκανε;
Όταν το 1981 ανέλαβε άρχισε η εισροή τεράστιων κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. ΤΙ Έκανε; Άλλαξε το σύνταγμα στα μέτρα του , είχε τεράστια αποδοχή του από την πλειοψηφία του ελληνικού Λαού του επέτρεπαν να κάνει τεράστιες μεταβολές στο κράτος, ΤΙ Έκανε;
Ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου με εικοσαετής θητεία σε κυβερνήσεις και του πατέρα του και του Σημίτη και σε σοβαρά υπουργεία, όπως με πρωθυπουργό τον πατέρα του διετέλεσε υπουργός παιδείας και είχε όλη την ευχέρεια να αλλάξει αυτά που σήμερα θεωρεί απαραίτητα ΤΙ Έκανε;
Το μόνο που έκανε ήταν η πλήρη ταύτιση του με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ως υπουργός (ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ) και ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ(ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ )
Λέτε ότι η κατάσταση με την Μονής Βατοπεδίου έχει ξεφύγει εντελώς! ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΙ ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΟΤΙ Η μπίζνες της η Μονή Βατοπεδίου ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Όταν το 1981 το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το 99% των στελεχών του έμενε στην αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω και μετά μετακόμισαν ολοι σε βίλες στα• βόρεια προάστια άσε του γάμου στις ΒΕΣΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ .Τώρα σας πείραξε η [κατακόρυφη οικονομική άνοδος, του Ρουσόπουλος που στο κάτω - κάτω είναι ο μόνος πολιτικός που δικαιολόγησε που τα βρήκε
Μιλάτε για το περιβάλλον (ΠΕΤΡΟΛΑ) αλήθεια ποτέ γιγαντώθηκε η πετρολα και τι έκανε το πασοκ για το περιβάλλον;
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ.
ΒΕΒΑΙΑ Όταν σήμερα σας λέμε για το τι δεν έγινε , υπάρχει ο αντίλογος : για αυτά κριθήκαμε, αυτά είναι παρελθόν! Για να πάρεις τους καρπούς ΟΜΩΣ ενός δένδρου δεν πρέπει να περιμένεις να ωριμάσει;
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΑ

Νίκος Λαγκαδινός said...

Είσαι ευγενής, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση διαλόγου διότι δεν αφήνεις χώρο για διάλογο. Δεν θα καταφύγω σε πολιτική ανάλυση, παρόλο που έχω αρκετή ευχέρεια. Μονάχα θα σου κάνω μια απλή καθημερινή ερώτηση: Πότε πέρναγες καλύτερα - τότε ή τώρα; Αυτά. Να είσαι καλά.

http://naxios.blogspot.com said...

Σας ευχαριστώ που αναγνωρίζετε ότι είμαι ευγενής, αλλά το δεν υπάρχει περίπτωση διαλόγου διότι δεν αφήνω χώρο για διάλογο δεν το κατάλαβα .
Στρίμωγμα είχα και τότε , στρίμωγμα έχω και τώρα