Saturday, September 27, 2008

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΥΜΩΣΕ - ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;


Όσο και σώφρων να είναι ένας πολιτικός αναλυτής, η χθεσινή ομιλία του Καραμανλή είναι ανεπίδεκτη σοβαρής κριτικής. Μπορεί να έθεσε «όρια και στόχους», όπως γράφει η «Καθημερινή». Όρια σε όσους προέβαλαν μια εικόνα διάλυσης της κυβερνητικής παράταξης. Μα η κυβερνητική παράταξη δεν ήταν παρά ένα μαντρί που μέσα εκεί συνωστίζονταν δεκάδες πεινασμένοι, κυριολεκτικά λιγούρηδες για χρήμα και εξουσία. Αυτό, άλλωστε, αποδείχτηκε στα πέντε χρόνια που κυβερνά τον τόπο η Νέα Δημοκρατία. Τα σκάνδαλα που συντάραξαν την κοινή γνώμη πρόβαλαν με τον πλέον εναργή τρόπο την εικόνα ανθρώπων που ως ιδεολογία τους είχαν την καρέκλα και την οικονομική τους ανάκαμψη και άνοδο.

Επιπλέον, η ομιλία του Καραμανλή έθεσε και στόχους σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η Ολυμπιακή, η κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων, ο περιορισμός της κρατικής σπατάλης κλπ. Κανείς τους, είμαι βέβαιος δεν κατάλαβε κι ούτε ενδιαφέρθηκε γι’ αυτούς τους στόχους. Κάποτε ο Αλογοσκούφης –αν θυμάμαι καλά- κατηγορούσε τον Σημίτη ότι ξεπουλά τα «ασημικά» του σπιτιού! Ε, λοιπόν, αυτοί εδώ σήμερα πούλησαν και τα «ασημικά» αλλά και το σπίτι!
Η ομιλία του Καραμανλή είναι γεγονός ότι συσπείρωσε το κυβερνών κόμμα και δημιούργησε προσδοκίες όχι για αλλαγές προσώπων και πολιτικής, αλλά για ένα καινούργιο πλαίσιο αφετηρίας για ορισμένους να εξασφαλίσουν οφίτσια κ.λπ.. Ας πούμε ότι ο Καραμανλής έλαβε τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και της έντονης λαϊκής δυσαρέσκειας. Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι αποφασισμένος να κρατήσει τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία! Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η φθορά του ιδίου αλλά και του κόμματός του είναι προϊούσα και δεν υπάρχει περίπτωση αναστροφής του κλίματος.
Ο Καραμανλής ό,τι και να κάνει [που δεν πρόκειται να κάνει κάτι], απλώς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Είναι εγκλωβισμένος στις προσωπικές επιλογές του. Κι ο Ρουσόπουλος [κατακόρυφη οικονομική άνοδος, σκάνδαλο Βατοπεδίου κ.λπ] είναι μια επιλογή που θα του στοιχίσει. Όπως ήταν κι ο Βουλγαράκης [τηλεφωνικές υποκλοπές, δράση αστυνομίας, απαγωγές Πακιστανών, πλουτισμός], κι ο Κεφαλογιάννης [αυτός που καταδικάστηκε για απόπειρα υπόθαλψης ενός εγκληματία-χασισοκαλλιεργητή], κι ο Ζαχόπουλος, και το ξεπούλημα του ΟΤΕ και ο Παυλόπουλος με τις παράνομες προσλήψεις, και τα δομημένα ομόλογα κι άλλοι…
Είναι πλέον αποκλειστικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για ό,τι συμβαίνει στον τόπο. Θ' αργήσουν να το καταλάβουν και οι οπαδοί του - αλλά κάποια στιγμή θα το καταλάβουν. Δεν είναι δυνατόν να υφίστανται και οι ίδιοι τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής και αλλοπρόσαλλης πολιτικής του. Δεν μπορεί να το δεχθεί κανείς ως δικαιολογία το επιχείρημά του ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης και συνεπώς δεν μπορούμε κι εμείς να ξεφύγουμε!
Ο Καραμανλής είναι αλήθεια ότι πάντοτε προσπαθούσε να βρει "άλλοθι" για την αδυναμία του να εφαρμόσει λαϊκή πολιτική ή να κάνει σωστές πολιτικές κινήσεις για να "ηρεμήσει "η χώρα. Είναι δέσμιος των οικονομικών συμφερόντων. Είναι εγκλωβισμένος στη ΔΕΞΙΑ του καταγωγή και ιδεολογία. Αν μπορεί να αυξήσει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων που τώρα στενάζουν από την ΑΚΡΙΒΕΙΑ, τότε θα λέγαμε ότι πραγματικά καταβάλλει μια ειλικρινή προσπάθεια για το καλό του τόπου και του λαού. Ο Καραμανλής μίλησε προχθές στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του. Θ' αργήσει η επόμενη ομιλία του. Συνεπώς θα περάσουμε κι άλλο ένα στάδιο αποχής του κουρασμένου πρωθυπουργού, που εκεί προς τα Χριστούγεννα, μαζί με τη νηπιαγωγό Νατάσσα Παζαϊτη, θα βγάλουν βόλτα στην Παιδική Χαρά τα δίδυμα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες!


2 comments:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Το έχω ξαναπεί Νίκο μου Ο Καραμανλής είναι ένας ανίσχυρος ανθρωπάκος με μόνο ...."προτέρημα" το όνομα που φέρει. Όσο για τη χτεσινή ομιλία του όπου είχε μπροστά του γκρεμό και πίσω του ρέμα, βλέπεις καμιά πιθανότητα να είχε μιλήσει αλλιώς;; Όταν ένας άνθρωπος είναι χεσμένος, φοβάται μηπως κατουρηθεί; Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση - θίασο ανικάνων που ούτε διαχειριστές δεν μπορούν να είναι. (Μακάρι να ήταν ικανοί για διαχειριστές! Σε καλύτερη μοίρα θα είμασταν)Έχουμε μια κυβέρνηση τα περισσότερα μέλη της οποίας έγιναν ..νεόπλουτοι τα χρόνια που κυβερνά η Ν.Δ. Τα σκάνδαλα που έγιναν στα 5 αυτά χρόνια της διακυβέρνησής τους, θα ήταν πολλά και για 30 χρόνια διακυβέρνησης. ΑΠΟΡΊΑ: Πώς χώρεσαν τόσα σκάνδαλα σε 5 μόνο χρόνια;;; Θα θυμηθούμε εκατοντάδες φορές τον Κώστα Σημίτη που μας δίδαξε ότι πολιτική δεν είναι αγαπησιάρικες σχέσεις,τζάμπα μαγκιές και ζήτω, αλλά: Στόχος, εργασία, προσπάθεια, αποτέλεσμα.
Μήπως και καταλάβουμε καμιά φορά οι Έλληνες τι σημαίνει πολιτική...

barel said...

Ο Καραμανλής κάποτε αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αρχιερέα της Διαπλοκής. Αλλά αυτός μετά τον Εφραίμ κατέχει επάξια τον τίτλου του Ηγούμενου της Διαπλοκής. Πως κατάφεραν και αμάυρωσαν το περιβόλη της Παναγιάς, τη διαδικασία της εκπαίδευσης (Νατάσα γιατρός), τον πολιτισμό (Ζαχόπουλος), τις τηλεπικοινωνίες, ομόλογα κτλ σε τόσο λίγα χρόνια δε μπορώ να το εξηγήσω. Μια σεμνή και ταπεινή επανίδρυση του κράτους άφου πρώτα έριξαν άπλετο φως για να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο με μηδενική ανοχή για καμία παρέκλιση απο το στόχο που είναι οι μεταρυθμίσεις. Πολλά λόγια και πολύ επικοινωνία και καθόλου έργα...Έτσι κυβερνιόμαστε οι Έλληνες.