Wednesday, September 10, 2008

ΜΑΦΙΕΣ, ΝΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Τι είδους μοναστήρια και τι είδους καλόγεροι είναι αυτοί εκεί στη Μονή Βατοπεδίου; Μονάχα αυτοί ξέρουν. Υποτίθεται ότι η καλογερική ζωή είναι έξω από καθετί κοσμικό. Πώς έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να έχουν επιχειρήσεις, ακίνητα, να συναλλάσσονται με κοσμικούς και με το κράτος, είναι κάτι που δεν θα απαντηθεί ποτέ. Πάντως όλη αυτή η "ιστορία" της Μονής Βατοπεδίου με τις παραχωρήσεις, τις αγοραπωλησίες έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη. Το κράτος εμφανίζεται να μεταβιβάζει σε μία Μονή ακίνητα μεγάλης αξίας, με αντάλλαγμα εδάφη αμφισβητούμενης κυριότητος και βεβαιωμένης μηδενικής αξίας.

Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει μετά την παρέμβαση Σανιδά κατά πόσον υπήρξε υποεκτίμηση της αξίας των κρατικών ακινήτων ή άλλα αδικήματα. Κι αυτή η "παρέμβαση" Σανιδά έχει προκαλέσει πολλά και εύλογα ερωτηματικά, αφού έγινε σε μια χρονική και πολιτική συγκυρία που αν μη τι άλλο, αποτελεί "σανίδα σωτηρίας" για την κυβέρνηση, η οποία βάλλεται πανταχόθεν. Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο θολώνουν το τοπίο και ο "καταλληλότερος" έχει ήδη αρχίσει να παραπαίει.
Ως πολίτες έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε οργισμένοι και να θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Ποιος εξουσιοδότησε κάποιους πολιτικούς να χαρίζουν διάφορα "ακίνητα" σε μοναστήρια; Να βρει η κυβέρνηση τρόπους ώστε να ακυρωθούν οι οποιεσδήποτε συναλλαγές έχουν γίνει μέχρι τώρα, να ζητήσει ευθύνες από εκείνους οι οποίοι προχώρησαν στις παραχωρήσεις και να παραδοθούν στη χλεύη της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατό οι πολίτες να υποφέρουν από την ακρίβεια και τους φόρους και κάποιοι μάγκες να κάνουν τους "νονούς"!

No comments: