Wednesday, June 25, 2008

ΑΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ Η "ΕΞΟΡΜΗΣΗ"!

Θόδωρε, τότε που έβαζες λουκέτο στην "Εξόρμηση", εσύ έπαιρνες τις μίζες της Siemens! Δεν ξέρω αν τις έδωσες στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ να τις έδινες, ποιο θα ήταν το πρόβλημα; Θα υπήρχε οικονομική ευχέρεια και θα μπορούσαμε να βγάζουμε την εφημερίδα απρόσκοπτα. Συνεπώς ή δεν πήγαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ τα χρήματα [που είναι και το πιθανότερο, αφού όταν ζητούσα χρήματα για να πληρώσω τους μισθούς των εργαζομένων πάντοτε μου έλεγαν ότι δεν υπάρχουν ή μου έδιναν έναντι], ή έκλεισες την εφημερίδα για κάποιους άλλους λόγους που εγώ τους ξέρω αλλά καλό θα ήταν να τους ομολογήσεις κι εσύ. Αυτά τα περί ζημιογόνας επιχείρησης ήταν απλώς μπούρδες.

Θα υπενθυμίσω μια παράγραφο από το αποχαιρετιστήριο σημείωμά μου στο τελευταίο φύλλο της "Εξόρμησης": Πιστεύω ότι η «Εξόρμηση» στα 23 χρόνια τής κυκλοφορίας της ήταν η αναπνοή των φανατικών αναγνωστών και φίλων της στην ασφυκτική περίπτυξη του αγελαίου πνεύματος που επιβάλλουν καθημερινά τα μέσα μαζικής επικοινωνίας των εμπόρων. Ασφαλώς, ο άνισος αγώνας δε νομίζω ότι δημιούργησε προβλήματα σε μας. Αντιθέτως, δημιούργησε νευρώσεις και νοσηρότητες σε κάποιους άλλους που επιζητούσαν μανιασμένα το κλείσιμο της εφημερίδας. Θυμάμαι τις κουβέντες του Θ. Τσουκάτου: «Πόσοι θ’ αντιδράσουν – πεντακόσιοι, χίλιοι; Για πόσο καιρό – μια, δυο βδομάδες; Μετά, τέλος!» Η ψυχή σου ζαρώνει κι ανατριχιάζει με τη λογική του. Απόλυτος νόμος η σκληρότητα!

Αυτή η σκληρότητα, Θόδωρε, σου είναι πολύ γνωστή. Έτσι κι αλλιώς εσύ πάντα ήσουν σκληρός και δεν είχες συναισθηματισμούς, με κανέναν! Γιατί τώρα ζητείς από τους άλλους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά σου;

Είπε ο συνήγορος του Τσουκάτου: «Αποδείξεις είναι το θάρρος και η εντιμότητα των προσώπων που ενεπλάκησαν. Γραπτές αποδείξεις δεν υπάρχουν. Πιστεύω ότι η αλήθεια θα βγει και δεν μπορεί να ταφεί, ούτε να αλλοιωθεί από παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων. Η αλήθεια αυτή τη στιγμή είναι η κάθαρση». Φίλε Θόδωρε, κακά μαντάτα, αφού δεν μπορείς να αποδείξεις ότι οι "χορηγίες" [μίζες] μπήκαν στα ταμεία του Κινήματος!

4 comments:

Στέλιος said...

Νίκο μπορώ να συνηγορήσω για την Εξόρμηση, αφού την έζησα τότε που κυκλοφορούσε καθημερινά, με πολύ καλή ύλη και αποτελούσε την ναυαρχίδα του Πασόκ.

monahikoslikos said...

"Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις..."
Ο Θόδωρος .ομως χαιρέταγε μόνο καβαλαραίους ...ας πρόσεχε

monahikoslikos said...

@στέλιος μ.: Ας το αυτό, την καθημερινή εξόρμηση την έκλεισαν Κακλαμάνης και Σκανδαλίδης άλλοι σοσιαληστές αυτοί...

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ said...

Στη ΜΙΖΕρη Αστική Δημοκρατία του μεγάλου κεφαλαίου οι ΜΙΖΕΣ πάνε παντού, σύντροφοι, γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα και μην έχετε ψευδαισθήσεις.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι μίζες των πράσινων και των μπλε Τσουκάτων, αλλά το σύστημα της Δικτατορίας του μεγάλου κεφαλαίου που καταδικάζει τους Λαούς στη ΜΙΖΕρια και το πολιτικό σύστημα στην εξαρτημένη από το πολιτικό (μαύρο ή άσπρο δεν έχει σημασία) χρήμα λειτουργία.
Γι' αυτό θα μιλήσει κανένας "σοσιαλιστής" στο 23ο Συνέδριο της Σοσιαλδημοκρατίας, αφού δεν τόλμησε να μιλήσει κανένας στο 8ο Συνέδριο του
ΠΑΣΟ(σιλαιστικού) Κ;
Μήπως πρέπει σιγά-σιγά να ΠΆΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΟΎΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΟΎΜΕ, να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε πως θα αποτοξινοθούμε από το παραμύθι της αστικής Δημοκρατίας του κεφαλαίου και να κοιτάξουμε μπροστά προς την ΑΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, προς τον Οικουμενικό Σοσιαλιστικό Ουμανισμό; Αυτή είναι η δική μας πρόταση και σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Η ΣΟΣΙΑΛΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ 23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΗΣ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ"
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ

Σήμερα αρχίζει στην Αθήνα το 23ο Συνέδριο της λεγόμενης "Σοσιαλιστικής Διεθνούς". Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη "Διεθνή της Σοσιαλδημοκρατίας", η οποία έχει προπολλού χρόνου εγκαταλείψει τη στρατηγική για τη σοσιαλιστική προοπτική της κοινωνίας και "αναζητά" κάποιον "καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο" στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.
Προβλέπονται για συζήτηση μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως αυτό για το Περιβάλλον, τη Φτώχεια και τη Μετανάστευση.
Δεν πιστεύουμε πως οι εισηγητές θα τολμήσουν να συσχετίσουν αυτά τα θέματα με τον καπιταλισμό και πολύ περισσότερο απίθανη φαίνεται να είναι η συζήτηση για το ρόλο του Σοσιαλιστικού Κινήματος σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης του πιό μανιακού καπιταλισμού στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Μιά ακόμα χαμένη ευκαιρία για όσους έχουν ακόμα ψευδαισθήσεις για το ρόλο της Σοσιαλδημοκρατίας. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τους Λαούς. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για την Ανθρωπότητα.
Αλλά και μια ευκαιρία για προβληματισμό και για οραματισμό ενός καλύτερου κόσμου, πέρα από το νεοφιλελευθερισμό, τη σοσιαλδημοκρατία και το τριτοτεταρτοδιεθνιστικό μοντέλο, μια ευκαιρεία ανασύνταξης των Λαϊκών Δυνάμεων, των Δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού για ένα κόσμο της Άμεσης Δημοκρατίας και του Οικουμενικού Σοσιαλιστικού Ουμανισμού.
Η ανατροπή του καπιταλισμού δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά είναι και αναπόφευκτη, όσο κι' αν η Σοσιαλδημοκρατία προσπαθεί το αντίθετο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ
www.infonewhumanism.blogspot.com
www.epithesh.blogspot.com
www.globala.blogspot.com