Wednesday, June 25, 2008

ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διάβασα τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου και το συμπέρασμα είναι ότι ο Αλογοσκούφης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι μας λίγο-πολύ υποψιαζόμασταν, ότι δηλαδή υπάρχει πλήρης εκτροχιασμός του προϋπολογισμού. Και δεν είναι μονάχα αυτό. Ο «τσάρος» της οικονομίας κατ’ εξακολούθηση ψεύδεται και εξαπατά τους πάντες. Δεν μπορώ να ξέρω αν εξαπατά και τον Καραμανλή – στο μέτρο που κι εκείνος καταλαβαίνει…

Ο αθεόφοβος ο Αλογοσκούφης δήλωσε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δεσμευτεί για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού! Επειδή όμως –είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου– έχουμε και μνήμη, θυμόμαστε το έργο που παίχτηκε και πέρσι, με τον κ. Αλογοσκούφη να μιλά για έναν προϋπολογισμό και τα προβλήματα που έχει, σε ρόλο κακού και, να προετοιμάζει τον πρωθυπουργό σε ρόλο καλού, ο οποίος στις αρχές του Φθινοπώρου, έρχεται και ανακοινώνει δώρα, ανακοινώνει παροχές, ανακοινώνει μία σειρά από μέτρα, που υποτίθεται θα ανακουφίσουν τα πιο αδύναμα στρώματα.

Το πρόβλημα δεν είναι ποιος είναι ο καλός και ποιος είναι ο κακός, το πρόβλημα είναι ποιος είναι ο απελπισμένος. Και ο απελπισμένος εδώ είναι ο πολίτης, γιατί ξέρει πολύ καλά, πως την οικονομική διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας, τις συγκεκριμένες οικονομικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, που αναδιανέμουν τον πλούτο εις βάρος των πολλών και εις όφελος των ολίγων, αυτό το πληρώνει η μέση ελληνική οικογένεια. Το πληρώνει με πιο υψηλούς φόρους, το πληρώνει με χειρότερες υπηρεσίες, το πληρώνει με μία ασύδοτη αγορά.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος έχουμε και τη δήλωση του αρμόδιου Κοινοτικού Επιτρόπου, του Χοακίν Αλμούνια, σχετικά με το έλλειμμα. Σε απάντηση ερώτησης του ευρωβουλευτή Παπαδημούλη, ο Αλμούνια λέει ευθαρσώς, ότι η EUROSTAT διαπίστωσε προβλήματα όσον αφορά τα στοιχεία, σχετικά με το Γενικό Δημόσιο Έλλειμμα και το Γενικό Δημόσιο Χρέος που ανέφεραν οι ελληνικές αρχές.

Με άλλα λόγια, ο Αλμούνια έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το έλλειμμα στη χώρα μας έχει περάσει το 3%, έχει περάσει το κατώφλι της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της περίφημης δημοσιονομικής προσαρμογής που έκανε η κυβέρνηση αυτά τα χρόνια.

Υπάρχει περίπτωση το Υπουργείο Οικονομικών να μας εξηγήσει ακριβώς ποια είναι η κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και να μας πει, ποιοι είναι οι κρυφοί πόροι, να μας πει ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος και να διαβεβαιώσει τους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα κληθούν, για άλλη μια φορά, να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα;

No comments: