Thursday, June 5, 2008

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ!

Πλήρες ξεπούλημα αντιγράφων

Η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής εγκληματούν και δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν και αυτή την εθνική, πολιτιστική μας κληρονομιά. Επειδή ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να την διαχειριστούν, την ξεπουλάνε στο ιδιωτικό κεφάλαιο... Μια ακόμη απόδειξη είναι το γεγονός ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε την εκχώρηση παραγωγής και εμπορίας των αντιγράφων από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του ΥΠΠΟ σε ιδιώτες! Η άκρως κερδοφόρα, για το Δημόσιο δραστηριότητα με όρους «αγοράς», το ΚΑΣ συμφώνησε στη «λογική» του προέδρου του ΤΑΠ, Κυριάκου Ρερρέ, η οποία, συνοπτικά, λέει, πως, δήθεν, με αυτή την εκχώρηση, θα μπει τάξη στην ασυδοσία των ιδιωτών! Αντί, δηλαδή, το ΥΠΠΟ να χτυπήσει αυτήν την ασυδοσία και τα διαφυγόντα από το Δημόσιο κέρδη, αντιμετωπίζει την «αγορά» ως «ισότιμο συνομιλητή» που καλείται... να συμμορφωθεί! Σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), οι μήτρες των αντιγράφων θα βγαίνουν στο «σφυρί» μέσω πλειοδοτικών διαγωνισμών.

Το ΚΑΣ αποδέχθηκε το αίτημα του ΤΑΠ να παραχωρεί στην ελεύθερη αγορά το δικαίωμα παραγωγής και εμπορίας εκμαγείων και αντιγράφων. Με το αζημίωτο βέβαια. Μόνον που οι όροι οι οποίοι τίθενται επ΄ ουδενί απαγορεύουν τη συνέχιση της παρανομίας από όσους το επιθυμούν. Το ΥΠΠΟ λοιπόν έχει και θα εξακολουθήσει να έχει διαφυγόντα έσοδα από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα, δηλαδή από την «εκμετάλλευση» της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς από τρίτους. Επιπλέον η αποτυχία είναι διπλή, αφού ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, φορέας και αυτός του ΥΠΠΟ στον οποίο είχε παραχωρηθεί η άδεια παραγωγής αντιγράφων, δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι αδυνατούν να εκτιμήσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και τις επιπτώσεις των ενεργειών τους. Όλα στην πλειοδοσία. Το ξεπούλημα των πάντων επειδή αδυνατούν να διαχειριστούν την περιουσία του ελληνικού λαού, αλλά και επειδή πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα γεμίσουν τα άδεια ταμεία του κράτους. Αυτή η επιχείρηση ήταν μια από τις πλέον κερδοφόρες του Δημοσίου κι όμως προσφέρεται κυριολεκτικά στους ιδιώτες και την ελεύθερη αγορά με το αζημίωτο.
Κάποιος να τους σταματήσει!


5 comments:

neoinileias said...

Η γενικότερες αλλαγές πρέπει να επιβληθούν, το σύνθημα μηδενική ανοχή στη διαφθορά πρέπει να γίνει πράξη. H πολιτική του πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι στο σωστό δρόμο

Σήμερα αν κάνεις σε 1000 άτομα την ερώτηση «Σας εκφράζει κάποιος πολιτικός της περιοχή σας» και οι 1000 θα σου πουν, όχι κανένας.

Επομένως, η αναγκαιότητα για αλλαγές εκφράζεται από σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα και σχεδόν το σύνολο των κοινωνικών ομάδων.

Βασική αιτία της κρίσης είναι το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας βιώνει μια περίεργη στασιμότητα η οποία με τη σειρά της δημιουργεί ατέλειες στην λειτουργία.
Οι λόγοι είναι πολλοί και γνωστοί σε όλους.
Όμως, το δημοκρατικό πολίτευμα προϋποθέτει μια κοινωνία ίσων μεταξύ των πολιτών.

Υ.Γ. Το πασοκ στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει καταγραφεί ως το πολιτικό κόμμα που «έφαγε» τις περιουσίες χιλιάδων Ελλήνων στο χρηματιστήριο, ως το κόμμα που διόρισε και τα «σκυλιά» των κομματικών φίλων, κ.τ.λ. Επίσης σήμερα το σύνολο του κρατικού μηχανισμού είναι στελεχιακό δυναμικό λογικής πασοκ, στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν νδ για να συνεχίσουν να έχουν προνόμια.
Γι αυτό και αρκετά προβλήματα, ακόμη η Ελλάδα λειτουργεί με νοοτροπία 1985
Σήμερα κρίνεται αναγκαία μια μεγάλη πολιτική αλλαγή- ανατροπή πολιτικών νοοτροπιών. Όχι κομματική.
Επίσης αρκετοί από το σημερινό πολιτικό προσωπικό πρέπει να πάνε στα σπίτια τους .
Όσο για το πασοκ, μάλλον, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αλλάξει και όνομα.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Αγαπητέ συμπατριώτη ("Νέε της Ηλείας"), στο χωριό μου (Δάμιζα, δήμος Αμαλιάδας) λένε: Ποιος σου λέει για νήματα που λες πέντε κουβάρια! Ξαφνικά μου γράφεις για το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία. Κανείς δεν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε θαύματα. Άλλαξε όμως προς το καλύτερο της ζωή του Έλληνα. Δεν θα μακρυγορήσω. Μονάχα θα σου πω τα παρακάτω, μιας και η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής κυβερνούν πέντε (5) χρόνια τη χώρα:

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΊΝΑΙ: Tα ομόλογα της δομημένης απάτης, η λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων και οι εγκέφαλοι της μεγάλης ληστείας, αυτοί που σχεδίασαν και εξέδωσαν τα αμαρτωλά ομόλογα: οι “Αγάπιοι”, οι “Ευγένιοι”, ο Τσιτουρίδης, ο Κουρής, ο Αλογοσκούφης, Οι “κουμπάροi”, που πουλούσαν προστασία στα καρτέλ, οι υποκλοπές, οι απαγωγές πολιτών, τα βασανιστήρια, που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας, από τα Αστυνομικά Τμήματα, η κομματικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, η διάλυση του ΕΣΥ και οι προσλήψεις αγροφυλάκων, αντί για νοσηλευτικό προσωπικό, τα κλειστά πανεπιστήμια, οι οικολογικές καταστροφές, που θα αφήσουν τα παιδιά μας χωρίς οξυγόνο, τα σκάνδαλα στην Cosmote, στην Εθνική Τράπεζα, στην Αγροτική, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στη Λάρκο και στην Ρ&Κ Χρηματιστηριακή, Η διάλυση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας, ο απροκάλυπτος γαλάζιος κομματισμός στη Δικαιοσύνη, “τα έργα και οι ημέρες” του εκλεκτού τους αρχιδικαστή, του κ. Κεδίκογλου», Η δολοφονία του Βαρθολομαίου (που έμεινε ως ερωτικό σκάνδαλο), Οι παρανομίες του Μαγγίνα (ανασφάλιστοι Ινδοί εργάτες και αυθαίρετο) και του Σουφλιά (αυθαίρετη βίλα), η απόπειρα αυτοκτονίας του («εμπίστου ανθρώπου του πρωθυπουργού») Χρήστου Ζαχόπουλου που διετέλεσε γεν. γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού (που όπως φαίνεται θέλουν να του δώσουν χροιά ερωτικού σκανδάλου)…

Αλλά η διαφθορά που έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία είναι απότοκος της ανικανότητας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και των συνεργατών του, του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που είδε το κράτος ως λάφυρο. Βλέπεις ότι η συνήθεια τους βολεύει, όπως τους βολεύει και η σιωπή! Έχουν βρει (κυρίως ο Καραμανλής) το κουμπί: στις προκλήσεις καλύτερη είναι η σιωπή. Εάν δεν μιλάνε, και δεν δίνουν συνέχεια στα προβλήματα ή τα διάφορα ζητήματα που ανακύπτουν, η ζωή -σου λένε- θα κυλήσει ήσυχα. Μέχρι το επόμενο σκάνδαλο, ή την επόμενη παρανομία...
Κι όσο για τις λεγόμενες "μεταρρυθμίσεις, καλύτερα να μη μιλήσω.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Να συμπληρώσω: Πώς σου φάνηκαν το ξεπούλημα του ΟΤΕ στους Γερμανούς, του πειραιώτικου λιμανιού (ΟΛΠ) στους Κινέζους, η ποινική δίωξη σε βάρος του συμβούλου του Πρωθυπουργού και πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη που άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου, με αφορμή καταγγελίες αστυνομικών της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (ΕΙΔΑΣΥΔΕ) πως ο επί 50 χρόνια βουλευτής Ρεθύμνου είχε ζητήσει από 2 συναδέλφους τους να «αθωώσουν» έμπορο ναρκωτικών, προσφέροντας ως αντάλλαγμα διορισμό στη γυναίκα του ενός και καλή μεταχείριση στο Σώμα και για τους δύο;
Θέλεις κι άλλα;

ilianews said...

Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα δεν είχαν τόσα πολλά πολιτικά στελέχη διασυρθεί για τις πράξεις τους.

Δεν νομίζω όμως ότι πρέπει να μπερδεύουμε κάποιες προσωπικές αδυναμίες της ιδιωτικής ζωής πολιτικών στελεχών με την πολιτική.

Νίκος Λαγκαδινός said...

βασίλη, δεν μπερδεύουμε κάποιες προσωπικές αδυναμίες της ιδιωτικής ζωής πολιτικών στελεχών με την πολιτική! Αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει πού αρχίζει και που τελειώνει η προσωπική ζωή ή ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που αναλαμβάνουν κρατικά αξιώματα...