Thursday, June 12, 2008

ΣΗΜΙΤΗΣ... ΤΕΛΟΣ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ... ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

«Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματος, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοέμβριου» τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε απαντητική επιστολή που απέστειλε προς τον Κώστα Σημίτη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει την δημόσια διαφοροποίηση και άρνηση του Κ. Σημίτη να συνταχθεί με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, σε ότι αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος για την Συνθήκη της Λισαβόνας, ως αδικαιολόγητη πολιτική πράξη, που δημιουργεί ερωτηματικά, σύγχυση και αποπροσανατολισμό. «Με την απόφαση σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στην δύναμη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και προσθέτει ότι «σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής».
περισσότερα »

Νομίζω ότι ο Γιώργος απογαλακτίσθηκε. Έγινε Παπανδρέου! Γιατί υπήρχε και η απορία: Μέχρι πότε θα ήταν όμηρος του Σημίτη και των εκσυγχρονιστών που διέλυσαν και το ΠΑΣΟΚ και έδωσαν επιχειρήματα στη Δεξιά για να αντιπολιτεύεται μονίμως τη δημοκρατική παράταξη! Δεν θα ήταν δυνατό να ανεχθεί την -μονίμως- εκβιαστική συμπεριφορά του Σημίτη. Από τότε που ζητούσε να τον ψηφίσουν στο συνέδριο - "η με κάνετε και πρόεδρο ή παραιτούμαι"! Αυτός, λοιπόν, που εξέθρεψε όλα τα "λαμόγια" και τους φαταούληδες, τους ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και τους έκανε νοματαίους, αυτούς που φάγανε με σαράντα μασέλες και λοιπά... Άντε τώρα μην αρχίσω να αραδιάζω διάφορα. Του είχα απευθύνει τότε από το τελευταίο φύλλο της ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ εκείνη την επιστολή [Ποια η μετεξέλιξη μετά το τέλος της “Εξόρμησης”] και με "έγραψε" κανονικά... Θα επανέλθω αργότερα

6 comments:

xazopouli said...

Το θέμα δεν ειναι αν ο Γιώργος ειναι ... Παπανδρεου. Γιατι πολυ απλα ειναι...

Το θέμα είναι αν το ΠΑΣΟΚ ειναι το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου (του Ανδρέα) η οχι.

Φοβάμαι πως δεν ειναι, για τους λόγους που προανάφερες (... Αυτός, λοιπόν, που εξέθρεψε όλα τα "λαμόγια" και τους φαταούληδες, τους ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και τους έκανε νοματαίους, αυτούς που φάγανε με σαράντα μασέλες και λοιπά...)

Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, μίλησε τον Νοέμβρη.

Το ΠΑΣΟΚ το... άλλο, το εκσυγχρονιστικο, έκανε οτι έκανε 10 χρονια, κρυφτηκε πισω απο τον Γιώργο και - ταυτόχρονα, δεν διστασε ουτε στιγμη να του βαζει τρικλοποδιες, ωστε - οταν ερθει ο καιρος (βλ. εκλογες) να πάρουν στα χερια τους ένα προδομενο, ποδοπατημενο κινημα, ωστε - μαζι με τα αφεντικα τους (ΔΟΛ κλπ)να το χεησιμοποιησουν ως δουρειο ιππο που θα τους ξαναφερει στην εξουσια για να φανε οτι δεν προλαβανε πριν.

Αυτο το ΠΑΣΟΚ... δυστυχως ειναι το ΠΑΣΟΚ ως λειτουργια, ως οργανισμος. Ειναι οι καρέκλες, οι θέσεις, οι γνωριμιες, το αλισβερισι... οτι ακριβως εχει συχαθει ο λαός.

Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρεου παλι, ειναι ο άγνωστος αυτος κοσμος, που αγωνιστηκε χωρις ποτε να γινει γνωστο αυτο, που σηκωσε σημαιες, που κλειστηκε στο τελος στο σπιτι του, αδυνατοντας να αντιληφθεί, να αποδεχθει και να συνεισφερει στα παιχνιδια των εκσυγχρονιστων.

Εμεινε σπιτι του - χρονια πολλα - απλος παρατηρητης. Ωσπου, μιλησε... Στις 11 Νοεμβριου μίλησε και είπε:

"Ως εδώ!!!"

Αργησε πολυ η διαγραφη αυτη... ουτως η άλλως, η "εκσυγχρονιστικη λαιλαπα", διαγραφηκε απο την συνειδηση του κοσμου αυτου, απο το 2004. Με το "Γιωργο άλλαξε τα όλα"

Ηταν - φανταζομαι δυσκολο έργο να γινει η αρχη. Σημασια έχει όμως οτι έγινε.

Δεν μας φοβιζει η ... δημοσκοπισιολαγνια.

Και δεν μας τρομαζει το... 25%. Αρκει να ειναι καθαρό. Καθαρό και ΕΝΑ.

Και το 25% θα γινει 48%. Ουτε καν χαμπαρι δεν θα το παρουμε ποτε...

Στέλιος said...

Εμένα μου άρεσε ο ενικός στον οποίο απεεθύνθηκε ο Γιώργος στον κ.Σημίτη! Ηταν όλα τα λεφτά!

Νίκος Λαγκαδινός said...

χαζοπούλι, ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Στέλιο, δεν θα ήταν υπερβολή να σου πως κι εγώ στάθηκα στον ΕΝΙΚΟ! Απόλαυση...

Unknown said...

Ο Σημίτης μας έχει ζαλίσει τον... έρωτα! Αφού έχει εξαφανιστεί για πολύ καιρό και δεν συμμετέχει στις κομματικές διαδικασίες, ξαφνικά του την έδωσε κι έγραψε αυτή την περιβόητη επιστολή προς τον Γιώργο με ύφος απαξιωτικό. Νομίζω ότι ο Γιώργος ορθώς αντέδρασε. Πάντως μ' ενδιαφέρει η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Επειδή δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι, θα ήταν άλλωστε πληκτικό, η προσωπική μου γνώμη είναι πως ο Κώστας Σημίτης είναι ο τελευταίος σημαντικός πολιτικός.Ο Σημίτης μας έδειξε, και εφήρμοσε στη πράξη, αυτό που συνήθως ξεχνάμε: Ότι πολιτική σημαίνει αποτελεσματικότητα. Και έκανε τεράστιο έργο σε 8 χρόνια, ενώ υπονομευόταν από το μισό κόμμα. Όποιος αγνοεί το έργο Σημίτη δεν θέλει να συζητήσει πολιτικά. Ξεχνάμε λοιπόν το αυτονόητο που μας ξαναθύμισε στην πράξη ο Κώστας Σημίτης: Πολιτική σημαίνει αποτελεσματικότητα. Και το ξεχνάμε γιατί συνήθως μας απασχολεί το πόσο ερωτεύσιμος στο λαό πρέπει να είναι ο αρχηγός, το όνομα που πρέπει να έχει,οι ατάκες, και όλα τα επιφανειακά στοιχεία μαζί με τα χειροκροτήματα. Όσο για τα λαμόγια που εξέθρεψε ο Σημίτης, ας ερωτηθούν και αυτοί που τον υπονόμευαν και τώρα είναι δίπλα στο Γιώργο. Αλλά εδώ ο μικρός (σε όλα) Καραμανλής, εξέθρεψε ένα όλοκληρο στρατό κουμπάρων, ημετέρων και φίλων ΛΑΜΟΓΙΩΝ, μέσα σε 4 χρόνια, δεν θα υπήρχαν σε 8 χρόνια διακυβέρνησης, με ένα Πασοκ που ηθελε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα και ένα άλλο Πασοκ που δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα μήπως και ανέβουν οι μετοχές εκείνων που ήθελαν να εκσυγχρονίσουν τη χώρα. Εγώ δεν είμαι κομματικός και συνεπώς μη εξηρτημένος συναισθηματικά από κανέναν. Νομίζω όμως ότι η ζυγαριά της θητείας Σημίτη, βάζοντας τα σύν και τα πλην μέσα, προκύπτει τελικό αποτέλεσμα για τη χώρα (όχι για τους κομματικούς) Συν. Τώρα στο Γιώργο:
Δεν θέλω να αναφερθώ στο ότι ο Γιώργος έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις σ' όλα τα επίπεδα. (και στο συνδικαλιστικό) Δεν φτάνει να θέλει να είναι αρχηγός πρέπει και να μπορεί.Και δεν μπορεί.Ο Καραμανλής, ένας άλλος άχρωμος γόνος, κυβερνά μόνο γιατί δεν υπάρχει ο απέναντι. Ο Γιώργος είναι το μεγαλύτερο ατού του Καραμανλή. Δε πάει να δυστυχήσει όλη η Ελλάδα; Όσο είναι αρχηγός του Πασοκ ο Γιώργος, Καραμανλής θα βγαίνει. Και όσοι δεν είμαστε κομματικοί ή προσκείμενοι στο Γιώργο, πρέπει να περιμένουμε΄και να υποφέρουμε 15 χρόνια να βγαίνει Καραμανλής , μεχρι να καταφέρει ο Γιώργος να γίνει πρωθυπουργός για να ικανοποιηθούν όσοι πιστεύουν ότι πολιτικοί είναι εκείνοι που φέρουν το όνομα του προηγούμενου πολιτικού; Να υποφέρει ο λαός από τη νεοδεξιά για να ικανοποιηθεί το όνειρο της μαμάς Μαργαρίτας; Προσωπικά σέβομαι τα όνειρα των μανάδων αλλά όχι όταν αυτά αποβαίνουν σε βάρος της ευημερίας των Ελλήνων πολιτών. Τώρα για την κίνηση Σημίτη και γιατί έγινε: Κατά τη γνώμη μου ήταν η αρχή μιας ευρύτερης κίνησης που θα δυνάμωνε αργότερα για να καταλάβει ο Γιώργος ότι πρέπει να φύγει αφού εκεί που έφτασε το κόμμα και ο ίδιος, θα αγγίξει σε λίγο το βυθό.Συχνά διερωτώμαι:
Γιατι κλείνει ο πολιτικός δρόμος σε ικανούς πολίτες που δεν ανήκουν σε τζάκια, μόνο και μόνο για να επιπλεύσουν ανίκανοι γόνοι; Τώρα για τη διαγραφή: Αν ήταν ο Γιώργος να γίνει μεγάλος επειδή διέγραψε το Σημίτη, τότε εγώ θα είχα διαγράψει τον πατέρα μου για να γίνω. Τέλος, η προσωπική μου γνώμη είναι πως όλοι εκείνοι οι "καμμένοι" , οι καιροσκόποι, και οι χορτασμένοι, οι κουρασμένοι και οι βολεμένοι, που περιβάλλουν το Γιώργο, δεν φτάχνουν ούτε μισό Σημίτη.

Ο Πολίτης Φαίδων Θεοφίλου,
στον οποίο Πολίτη, όλοι του αναγνωρίζουν το δικαίωμα να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά όλοι θέλουν να του δείξουν πως πρέπει να σκέπτεται πολιτικά και τι να πιστεύει...