Sunday, June 8, 2008

ΚΡΙΜΑ, Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!

Του Γιάννη Ιωάννου, ΕΘΝΟΣ

Του Γιάννη Ιωάννου

Και τι έγινε που για μυριοστή φορά ανακοινώθηκαν "μέτρα" για σεισμοπαθείς; Αυτό το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ είναι ταρίφα κάθε φορά επισυμβαίνει μια φυσική καταστροφή. "Με εντολή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, θα δοθεί έκτακτο πρώτο βοήθημα 3.000 ευρώ σε όσους τα σπίτια τους κατέρρευσαν από το σεισμό και ήταν η πρώτη τους κατοικία..." Το έχουμε μάθει το τροπάριο. Οι σύμβουλοί του θα του προτείνουν να κάνει και μια επίσκεψη στον τόπο της καταστροφής, τα συνεργεία θα απαθανατίζουν αυτή την επίσκεψη και το βλοσυρό ύφος του πρωθυπουργού, που προφανώς θα ανακοινώσει για άλλη μια φορά τις 3.000 ευρώ και θα απέλθει ευχαριστημένος ότι επετέλεσε το εθνικό καθήκον του...
Το λυπηρό είναι ότι ο αγαπητός πρωθυπουργός ματαίωσε την επιμήκυνση της παραμονής του στην Αυστρία όπου είχε προγραμματίσει να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Σουηδίας! Όμως δεν στεναχωριέμαι και πολύ διότι υπάρχουν και τα βίντεο κι επειδή ο Κωστάκης ξέρει απ' αυτά, θα παρακολουθήσει τον βιντεοσκοπημένο αγώνα από το σαλόνι του σπιτιού του, μεταξύ μπύρας, πίτσας, τσιγάρου και χαχανητών...

3 comments:

Στέλιος said...

Νίκο, νομίζω ότι πρέπει να προβάλλουμε μία ανακοίνωση του Πασόκ που δείχνει μία άλλη νοοτροπία:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πασόκ, που δημοσιεύεται στο pasok.gr:

"Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Μορφωτικών και Οικονομικών Υποθέσεων -και μόνον αυτοί- κλήθηκαν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την περασμένη εβδομάδα, να δηλώσουν συμμετοχή για τις ειδικές πτήσεις τσάρτερς που προγραμματίζονται, προκειμένου να μεταβούν όσοι θέλουν στην Αυστρία, για τα παιχνίδια της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου στο EURO 2008.
Η σχετική δαπάνη, είτε προέρχεται από κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού, είτε από άλλες πηγές, είναι λάθος, ειδικά σε μια εποχή όπου η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών μαστίζεται από την ακρίβεια, την εξανέμιση του εισοδήματός του και τόσα άλλα προβλήματα.
Από την πρώτη στιγμή που το πληροφορήθηκε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, επισήμανε στους συναδέλφους - εισηγητές των δύο ΚΤΕ, ότι είναι πρόκληση.
Κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει στον προγραμματισμό αυτό του αρμόδιου υφυπουργού.
Όποιος από τους βουλευτές του Κινήματος θελήσει να μεταβεί στην Αυστρία, θα το πράξει με δικά του έξοδα".

Εγώ έκανα ήδη σχετική ανάρτηση.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Δεν το είχα προσέξει.Καλά κάνεις και μου το επισημαίνεις. Θα αναρτήσω την ανακοίνωση

Dimitris said...

Νικο, αυτα που γινονται απο την κυβερνηση, σχετικα με την 'επισκεψη' στην Ηλεια και την απονομη 3 000 ευρω, μου θυμιζουν τους συνταγματαρχες της Βιρμανιας, που τους βλεπαμε στην τηλεοραση πριν απο λιγο καιρο να μοιραζουν "δωρα" (απο το εξωτερικο) στον κοσμακι που υποφεραν απο τις προσφατες φυσικες καταστροφες.
Οπως φαινεται η πολιτικη κατασταση στην Ελλαδα ειναι παρομοια με της Βιρμανιας (η μηπως κανω λαθος;)