Tuesday, June 3, 2008

«Το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται το πλαίσιο...»

Η Παιδεία, η ακρίβεια και η γενική πολιτική κατάσταση ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το Πολιτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα κείμενο απόφασης «για την πολιτική κατάσταση και την έξοδο της χώρας από την κρίση». Αναφερόμενος στο κείμενο αυτό, ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τον διάλογο με τα κόμματα της αριστεράς, Κώστας Σκανδαλίδης, είπε ότι «υπήρξε ομοφωνία στο ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία και διεκδικεί πάντα την αυτοδυναμία του σε όποια εκλογική αναμέτρηση».
Στο κείμενο της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενσωματώνεται όσα ο πρόεδρος του Κινήματος είχε πει στο 8ο Συνέδριό του, ότι «το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την μεγαλύτερη δυνατή εκλογική νίκη και την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, (ενώ) διεκδικεί (και) την ευρύτερη πολιτική συνεργασία για να δώσει και κυβέρνηση αλλαγής και δυναμική ανατροπής που έχει ανάγκη η χώρα».
Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ανοίγει μια «στρατηγική συνεργασιών και διαλόγου με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις», επικεντρώνοντας, πριν απ’ όλα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ θα προβάλλει μια σειρά ζητήματα και θα αναπτύξει πρωτοβουλίες για θέματα όπως η ακρίβεια, η «νέα φτώχεια», η παιδεία, η ανασφάλεια της καθημερινότητας των πολιτών, το περιβάλλον, και ταυτόχρονα, μέσω του διαλόγου θα «καλλιεργήσει ένα προοδευτικό μοντέλο διακυβέρνησης», είπε ο Κ. Σκανδαλίδης. Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι δεν αρκεί «απλά το ΠΑΣΟΚ να πάρει την κυβέρνηση, αλλά να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις για τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η χώρα».
Ο Σκανδαλίδης είπε ότι θα συγκροτηθεί Γραμματεία για τον διάλογο αυτό η οποία θα επιφορτισθεί με το καθήκον εισήγησης την οποία θα καταθέσει στο επόμενο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Διατυπώνουμε την πρότασή μας προς όλο τον προοδευτικό κόσμο, κινήσεις της αριστεράς, προοδευτικά κόμματα και δυνάμεις, ΜΚΟ, ακτίβιστικες και ριζοσπαστικές κινήσεις, συνδικάτα, αυτοδιοίκηση, ώστε η πορεία να γίνει συντεταγμένα με στόχο την νίκη του ΠΑΣΟΚ και των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες βουλευτικές εκλογές» είπε ο Σκανδαλίδης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι στην πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται και το ΚΚΕ.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση περί συνάντησης του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του ΣΥΝασπισμού, ο Σκανδαλίδης είπε ότι προς το παρόν «το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται το πλαίσιο και την θεματολογία, θα υπάρξει απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα προγραμματίσει τις κινήσεις του». Ο Σκανδαλίδης τόνισε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι ο διάλογος με τους πολίτες και η διαμόρφωση ενός κλίματος συζήτησης σε όλη τη χώρα» και πρόσθεσε ότι «θα τους καλέσουμε όλους, θα ζητήσουμε συναντήσεις με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων και αυτό θα γίνει στα πλαίσια μιας κλιμακούμενης στρατηγικής».
«Δεν έχουμε παρακαλέσει ποτέ κανένα, εγώ κάνω την πιο σκληρή κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝασπισμού και ταυτόχρονα απευθύνω πρόσκληση που είναι πολιτική ανοιχτών θυρών, όπου όποιος θέλει συμμετέχει» είπε ο Σκανδαλίδης, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα βάλει καταρχήν το πλαίσιο του διαλόγου και όποιοι έλθουν θα βάλουν (και) το δικό τους πλαίσιο». Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Σκανδαλίδης είπε ότι «προοδευτικά κόμματα με την ευρεία έννοια είναι αυτά που θέλουν ανατροπή της σημερινής κατάστασης».

3 comments:

monahikoslikos said...

Σιγά μην σκίσουν κανα καλτσόν

Νίκος Λαγκαδινός said...

Ελπίζω να κατάλαβες ότι το σχόλιο το δικό μου ήταν απλώς... ο τίτλος που έβαλα!

monahikoslikos said...

φανερό, φανερό