Friday, May 9, 2008

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΒΡΙΚΟΛΑΚΑΣ;

Η εικόνα “http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/513147_b.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του επιτίμου της Ν.Δ., ότι δεν υπήρξε όχι μόνο προετοιμασία, αλλά ούτε καν συνωμοσία, και βεβαίως καμία συνεννόηση με το Παλάτι.

Χέρι-χέρι, τέως και Μητσοτάκης έριξαν τον Παπανδρέου.

«ΤΑ ΝΕΑ» φέρνουν στο φως έκθεση της CΙΑ που επί 43 χρόνια ήταν διαβαθμισμένη ως «άκρως απόρρητη»- Η αποστασία είχε οργανωθεί με κάθε λεπτομέρεια, 6 μήνες πριν, με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ σήμερα με ένα έγγραφο-φωτιά αποκαλύπτουν το σκοτεινό ρόλο του βρικόλακα της ελληνικής πολιτικής ζωής. Του αρχι-αποστάτη, που θέλησε να ξαναγράψει τη νεότερη ιστορία, του ανθρώπου που μόνο να ψευδολογεί γνωρίζει, του πολιτικού που επιβίωσε στην ελληνική πολιτική σκηνή μονάχα με μηχανορραφίες... Πού θα πάει να κρυφτεί τώρα ο Μητσοτάκης; "Δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό...". Το ψεύτικο γέλιο του ηχεί όπως στις χιουμοριστικές εκπομπές, σαν γέλιο ενός βρικόλακα που νομίζει ότι έχει τους πάντες υπό τον έλεγχό του. ΟΜΩΣ, η ζωή τα φέρνει καμιά φορά έτσι και ισορροπεί τις διάφορες καταστάσεις. Προσπάθησε να ρίξει πριν λίγες μέρες τα βάρη στους Έλληνες πολιτικούς ότι δήθεν τους φταίνε οι ξένοι κ.λπ., ενώ είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. Ο άνθρωπος γνωρίζει τις αμαρτίες του, αλλά το λάθος του είναι να νομίζει ότι τις ξέρει μόνον αυτός, ενώ ο βίος και η πολιτεία του είναι γνωστά σε όλο τον ελληνικό λαό. Ποτέ ο Μητσοτάκης δεν έπαψε να βυσσοδομεί προς ίδιον όφελος και προς όφελος των παιδιών του. Πιστεύει ότι θα καταφέρει, ας πούμε, να κάνει πρωθυπουργό την Ντόρα! Είναι μακριά νυχτωμένος. Πέρασε η μπογιά του. Οι καιροί άλλαξαν. Η Ντόρα είναι ένα κακέκτυπο του Μητσοτάκη και το μόνο που καταφέρνει είναι να μας δείχνει ένα ψεύτικο χαμόγελο - όπως κι ο πατέρας της. Κάποτε θα τελειώσει και η μπογιά του Μητσοτακέικου... Οι συνωμοσίες... τέλος!

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό έγγραφο-φωτιά

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΘΕΜΑ
«Σχέδια του βασιλέως Κωνσταντίνου να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Παπανδρέου»
1
. Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος σχεδιάζει να ασκήσει πίεση, χωρίς όμως να απαιτήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου να παραιτηθεί στο εγγύς μέλλον, πιθανόν περί τα τέλη Φεβρουαρίου 1965. Ο βασιλεύς είναι εξαιρετικά οργισμένος για την απόφαση της κυβερνήσεως της 17ης Ιανουαρίου που ζητεί την παραίτηση, σύμφωνα με τον νέο νόμο, του 60% περίπου των αξιωματικών της Χωροφυλακής των βαθμών του λοχαγού και του ταγματάρχου. Ο βασιλεύς θεωρεί (την απόφαση αυτή) ως άλλη μια κίνηση από τον Παπανδρέου να ισχυροποιήσει τη δύναμή του με την τοποθέτηση των δικών του ανθρώπων. Εάν η κυβέρνηση διαρκέσει αρκετούς μήνες περισσότερο, ο βασιλεύς δεν θα είναι εις θέσιν να επιβάλλει την παραίτηση, διότι ο Παπανδρέου θα έχει αποκτήσει επαρκή δύναμη έχοντας τοποθετήσει τους ανθρώπους του σε θέσεις- κλειδιά στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και σε όλη την κυβέρνηση. Ο βασιλεύς θεωρεί την κατάσταση χειρότερη εκείνης προ της παραιτήσεως Καραμανλή. Ο βασιλεύς πιστεύει ότι η κίνηση της κυβερνήσεως προς τα Αριστερά και η εμφανής άνοδος των αριστερών δραστηριοτήτων είναι επικίνδυνες εξελίξεις και ότι (μια) προληπτική ενέργεια πρέπει να ξεκινήσει τώρα.
2.
Ως διάδοχο του Παπανδρέου = η τελική επιλογή είναι ακόμη αδιαμόρφωτη- ο βασιλεύς φαίνεται ότι έχει αποφασίσει υπέρ του νυν αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Στέφανου Στεφανόπουλου από τον οποίον εζήτησε να βολιδοσκοπήσει κύρια στελέχη της Ενώσεως Κέντρου (Ε.Κ.) και της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως (ΕΡΕ) προκειμένου να εκτιμήσει το σύνολον των δυνάμεων που θα διέθετε ο Στεφανόπουλος για το σχηματισμό κυβερνήσεως. Σε συνάντηση με τον ηγέτη της ΕΡΕ Κωνσταντίνο Ροδόπουλο, η πηγή (μας) έμαθε ότι ο Στεφανόπουλος είχε επαφή με τον Ροδόπουλο, ο οποίος συμφωνεί να συνεργασθεί, αλλά επιμένει (ζητώντας) ως αντάλλαγμα την ανάληψη των υπουργείων Αμύνης και Δημοσίας Τάξεως, με την πρόθεση να παραιτηθεί από την ΕΡΕ εφόσον αυτό επραγματοποιείτο. Η προσφορά του Ροδόπουλου εν μέρει υποκινείται από τα προσωπικά του συμφέροντα, αφού σε περίπτωση υπηρεσιακής κυβερνήσεως, κατά πάσα πιθανότητα, θα αναλάβει ως πρωθυπουργός. Είναι επίσης πιθανόν ότι ενεργεί κατόπιν εντολών του Καραμανλή).
3.
Τα σχέδια του βασιλέως να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον Παπανδρέου περιλαμβάνουν μια σειρά επιθέσεων εναντίον του πρωθυπουργού (Γ. Παπανδρέου) και του υιού του Ανδρέα, μέσω του Πάνου Κόκκα, ο οποίος εδήλωσε σε διαφορετική πηγή ότι συμφωνεί να λάβει θέση εναντίον του Παπανδρέου εφόσον ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναλάβει ως υπουργός Συντονισμού, ή ως αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως επί οικονομικών θεμάτων σε μια νέα κυβέρνηση. Τις λεπτομέρειες επεξεργάζονται ήδη μεταξύ τους ο βασιλεύς και ο Κόκκας. Οι επιθέσεις από την εφημερίδα του Κόκκα «Ελευθερία» θα αρχίσουν σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Ο βασιλεύς θέλει να καταστρέψει την εικόνα του Παπανδρέου με τις επιθέσεις αυτές, αλλά δεν επιθυμεί να αναμιχθεί, ή να κατηγορηθεί εάν οι επιθέσεις αποτύχουν. Ο βασιλεύς συγκεντρώνει όλη την υποστήριξη του παρασκηνίου που μπορεί. Σύμφωνα με τον ταγματάρχη Μιχαήλ Αρναούτη, στρατιωτικό υπασπιστή του βασιλέως, είτε ο βασιλεύς ή ένας εκ των εκπροσώπων του ευρίσκεται εις απευθείας επαφή με τον Μητσοτάκη σχετικά με μελλοντικές κυβερνητικές αλλαγές.
4. Ο βασιλεύς ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως να μη γίνουν ενέργειες εις τα Ηνωμένα Έθνη, ή αλλού, επιδιώκοντας την λύση του κυπριακού προβλήματος, αφού μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να αυξήσει την λαϊκή υποστήριξη για τον Παπανδρέου.
  • Είναι βέβαιο ότι ο Μητσοτάκης θα βγάλει κάποια ανακοίνωση για να "ανασκευάσει" κ.λπ. Η δυστυχία της σε όλο της το μεγαλείο. Να δούμε σήμερα και αύριο πώς τα μέσα ενημέρωσης θα αντιμετωπίσουν το θέμα. Ας μάθουν, λοιπόν και οι νεότεροι τι εστί Μητσοτάκης. Ένας κατευθυνόμενος συνωμότης.

6 comments:

monahikoslikos said...

Στείλτο και στο Βαγγέλη μην πει ότι δεν το πρόσεξε...

Dimitris said...

Άντε να δούμε τι θα πούνε τώρα όλοι αυτοί που τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι η Αμερική ήταν ανακατωμένη σε αυτά που έγιναν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960 (και όχι μόνο του '60...).
Αυτά είναι πράγματα που τα έζησε τόσος κόσμος.
Ας ελπίσουμε πως ο Βαγγέλης κι όλοι όσοι έχουν το ίδιο μυαλό, επιτέλους θα καταλάβουν κάπως την πιο πρόσφατη ιστορία της Ψωροκώστενας.
Ίσως καλό θα ήτανε να στείλουμε στο Βαγγέλη και σία μερικά emails και Fax με τις λέξεις ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ και ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ με τις λεξικολογικές τους και ιστορικές τους έννοιες.

Unknown said...

Και οι δυο λέξεις "Αποστασία" και "Αποστάτες" νομίζω ότι έχουν πια καταγραφεί στην ιστορία (κυρίως την πολιτική) με το ειδικό βάρος που τους έδωσε ο Μητσοτάκης. Ο Εφιάλτης της νεότερης ιστορίας μας ό,τι και να κάνει σήμερα, δεν πρόκειται ν' αλλάξει αυτό που ξέρουν όλοι, ότι δηλαδή αυτός ήταν ο ΑΡΧΙΑΠΟΣΤΑΤΗΣ!

Liondas said...

Άραγε κατάλαβε ο Βαγγέλης ότι την πάτησε για άλλη μια φορά; Θα μάθει - είναι μικρός ακόμη. Τον Μητσοτάκη τον έχει ξεβράσει η ιστορία. Μανία είχε με τους Παπανδρέου και ακόμη δεν λέει να ησυχάσει. Δεν ξεχνάει πάντως ότι δουλειά του είναι να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Στέλιος said...

Νίκο, έστειλε σήμερα επιστολή στα ΝΕΑ! Και λέει πιο πολλά ψέμματα! Την σχολιάζω εδώ: http://aratepylas.blogspot.com/
2008/05/blog-post_7324.html

Στέλιος said...

Ασε που κατόπιν εορτής προσπάθησε να ανασκευάσει και ο κ. Βενιζέλος!