Saturday, May 24, 2008

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ!

  • «Απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα, εμείς αντιπαραθέτουμε το συμφέρον των πολλών», δήλωσε από τις Σέρρες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Σερρών, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και την επιστημονική συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ της μακεδονικής πόλης. «Για μας, το συμφέρον των πολλών, το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι. Και αυτή είναι η δική μας έμπρακτη απόδοση τιμής στον πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Απέναντι στις κραυγές της συντήρησης, απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα που το μόνο που τα απασχολεί είναι η διατήρηση άδικων προνομίων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, εμείς αντιπαραθέτουμε το συμφέρον των πολλών»...
Τι ωραία που θα ήταν η ζωή μας, εάν όλα αυτά που λέει ο πρωθυπουργός της χώρας ανταποκρίνονταν στην αλήθεια! Ωστόσο, υπάρχει μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική. Ο Καραμανλής έχει μάθει να κινείται σαν σε σιδηροτροχιά... σιδηροδρομική. Δηλαδή, στη μια ράγα κινείται αυτός και στην άλλη ράγα κινείται η ελληνική κοινωνία. Ουδέποτε συναντώνται!
Κατά την προσφιλή τακτική του, δεν ονομάτισε ποτέ τα «οργανωμένα συμφέροντα» κι έτσι δυστυχώς βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Να μας πει ο ίδιος εάν θεωρεί πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στη χώρα για τις οποίες «το συμφέρον των πολλών, το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας είναι στόχοι»... διαπραγματεύσιμοι! Τίνων είναι οι «κραυγές της συντήρησης» και ποιοι διατηρούν «άδικα προνόμια σε βάρος του κοινωνικού συνόλου»; Από τη στιγμή που όλα αυτά τα λέει στον αέρα, ως δημαγωγός και λαοπλάνος, δεν προσφέρει υπηρεσίες στον λαό και τον τόπο.
Ο Καραμανλής έμαθε, ως εξέχων λαϊκιστής, να κοροϊδεύει το λαό και να εμφανίζει ένα πρόσωπο αγνού πατριώτη που δεν τον απασχολεί, νύχτα-μέρα, παρά μονάχα το δίκιο του εργάτη, του αγρότη, του σπουδαστή, του μεροκαματιάρη, του συνταξιούχου, του μη προνομιούχου! Μα η Δεξιά με όλες τις αμαρτίες και ανομίες της, η συντήρηση, και τα μεγάλα συμφέροντα είναι προνόμια της παράταξης της οποίας ηγέτης είναι ο Καραμανλής. Ο Μποδοσάκης, ο Ανδρεάδης, οι Αγγελόπουλοι, όλο το εφοπλιστικό κογκλάβιο, οι μεγαλοεργολάβοι, οι Βαρδινογιάννηδες, όλα τα μέλη του συνδέσμου ελληνικών βιομηχανιών, ο Μίχαλος, οι εργοστασιάρχες, οι τραπεζίτες, οι πατριδοκάπηλοι, δεν ήσαν ποτέ σοσιαλιστές αλλά στήριζαν τη Δεξιά και το κόμμα που την εκπροσωπούσε. Κάποτε λεγόταν Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ), σήμερα λέγεται Νέα Δημοκρατία (ΝΔ).
Κύριε Καραμανλή, ΕΛΕΟΣ! Είστε μια καρικατούρα. Μη φωνάζετε τόσο δυνατά γιατί θα σας ακούσουν και οι πεθαμένοι! Και οι πεθαμένοι, τους οποίους, ο μακαρίτης θείος σας, τους έβαζε να ψηφίζουν την ΕΡΕ, τότε που η βία και η νοθεία ήσαν στην ημερήσια διάταξη, που το παρακράτος τρομοκρατούσε και κυβερνούσε με την ανοχή του θείου σας, τότε που οι ΤΕΑτζήδες ήσαν ο φόβος και ο τρόμος στην επαρχία, τότε που καταστρεφόταν το περιβάλλον και τα εργοστάσια της «ανοικοδόμησης» έβαζαν υποθήκη την υγεία του ελληνικού λαού και το μέλλον του.
Ποιος γκρέμισε την Αθήνα και μετά την τσιμεντάρισε, ποιος έφτιαξε εργοστάσια και μόλυνε το περιβάλλον - όλη η Δυτική Αττική είναι άρρωστη και το μέλλον της αβέβαιο γιατί η μόλυνση έχει απλωθεί παντού. Μέχρι και τα ψάρια του Σαρωνικού έχουν εξαφανιστεί. Ποιος έκανε την Αθήνα μια πόλη της αντιπαροχής, καταστρέφοντας ό,τι θύμιζε το παρελθόν της κι ό,τι μπορούσε την κρατήσει σε ανθρώπινα μέτρα; Ποιος γέμισε την Αθήνα με κουρελήδες, με λαχειοπώλες, με ανέργους, με παπατζήδες, με τοκογλύφους, με αετονύχηδες της απάτης και της κονόμας, ποιος έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους;

2 comments:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

΄Ετσι το ψέμα γίνεται σημαία της αλήθειας και η ασχήμια παίρνει τη θέση και το ένδυμα της ομορφιάς.
Και ο γελοίος ανηψιός ούτε καν σκέπτεται όταν μιλάει ότι τον ακούνε πολίτες με δείκτη νοημοσύνης πολύ ανώτερο του δικού του! Αν και θα αρκούσε κι ένας δείκτης νοημοσύνης κάτω του μετρίου για να καταλάβει πόσο μας υποτιμά ο "ελέω ονόματος πρωθυπουργός"!

Unknown said...

Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει άλλο λεξιλόγιο για τον Καραμανλή, αλλά πρέπει να έχουμε τρόπους! Ωστόσο, ο Καραμανλής μας γράφει όλους στα παλιά του τα παπούτσια. Χαμός γίνεται γύρω μας κι αυτός... βόσκει στη βόρειο Ελλάδα. Μας υποτιμά ο "ελέω ονόματος πρωθυπουργός", όπως γράφει και ο κύριος Θεοφίλου, αλλά ποιο από τα ζώα που τον ψηφίζουν το καταλαβαίνει!