Friday, May 16, 2008

ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!


Είναι μια κυβέρνηση ΑΝΙΚΑΝΗ! Μια κυβέρνηση μαθητευόμενων μάγων. Μια παράταξη που δεν εκφράζει πλέον τη θέληση ολόκληρου του λαού, που στηρίζεται στο ψέμα, στα σκάνδαλα, στις παρανομίες, που εμπνέει μισαλλόδοξες νευρώσεις, που έχει δημιουργήσει το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα για να ευδοκιμήσει ένας απωθημένος ταμερλανισμός (βλέπε: Ταμερλάνος).
Ο Καραμανλής αφότου ανέλαβε την εξουσία έχει έναν αντικειμενικό σκοπό, να καταργήσει την κρίση και να μεταβάλει την ιδεολογία σε σκοτεινή και ακίνητη ιδεοληψία. Όλα τα στελέχη της παράταξής του τον έχουν θεοποιήσει κι έχουν απαλλοτριώσει το ιερότερο δικαίωμα που έχει δοθεί στον άνθρωπο, να είναι δηλαδή άτομα ελεύθερης βούλησης. Καραμανλής και ξερό ψωμί!
Αποφάσισε ο Καραμανλής να πουλήσει τον ΟΤΕ, τον πλέον κερδοφόρο δημόσιο οργανισμό και μάλιστα αντί πινακίου φακής, όπως χαρακτηριστικά του είπε ο Παπανδρέου στη Βουλή. Κανείς, μα κανείς δεν βγήκε να αρθρώσει δυο κουβέντες, που να δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη μυαλό σε μερικούς από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός ήταν και είναι αντίθετος με το ξεπούλημα του ΟΤΕ.
Κι όμως χωρίς ντροπή βγαίνουν μερικοί από αυτούς και στα τηλεοπτικά κανάλια και μπουρδολογούν. Το μόνο που τους απασχολεί είναι τα ψιλικατζίδικα τοπικά και προσωπικά μικροσυμφέροντα. Από μόνοι τους έχουν υποβιβάσει την πολιτική σε τυχάρπαστο επάγγελμα και προσδιορίζονται από καιροσκοπικές επιδιώξεις. Δημαγωγούν και εκμεταλλεύονται τις στιγμιαίες αντιδράσεις του κόσμου χωρίς εμβάθυνση στα προβλήματα που γίνονται τα κίνητρα της λαϊκής δυσφορίας. Κολακεύουν το φανατισμό της μάζας και εκμεταλλεύονται την αδυναμία της. Χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσον για να διαβρώσουν τον αντίπαλο, με συκοφαντίες, με διαστροφή των πραγματικών γεγονότων, με ύβρεις. Ο Καραμανλής βεβαίως είναι ο πρώτος που διδάσκει. Όπως στη Βουλή σήμερα:
«Δεν πρόκειται να υποταχθούμε σε εκβιασμούς των λίγων, που πλήττουν τα συμφέροντα των πολλών. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που είναι απόλυτα αναγκαίες για να πάει ο τόπος μπροστά»! Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Παραδόθηκε -είπε ο Παπανδρέου- ο ΟΤΕ στην Deutsche Telekom αντί «πινακίου φακής» με υπερτίμημα 140 εκατ. ευρώ, δηλαδή «πήραμε λιγότερα από τα κέρδη τριών μηνών του ΟΤΕ, που έβγαλε 660 εκατομμύρια ευρώ κέρδη το 2007. Μπράβο μας!». Κι ακόμη, χαρακτήρισε ψέμα ότι θα γίνει ο ΟΤΕ παίκτης στην ΕΕ: «Παίκτες γίνονται οι Γερμανοί, εμείς γινόμαστε θυγατρική».
Ανταπαντώντας, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι η έλλειψη θέσεων, ο ανταγωνισμός με τα κόμματα της Αριστεράς, η αδυναμία χάραξης συγκροτημένης πολιτικής, οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε ανακρίβειες και υποσχέσεις που κοστίζουν τεράστια κονδύλια και είναι αδύνατο να υλοποιηθούν. Εκτρέπουν το λόγο του, ακόμη, και σε απειλές εναντίον των ξένων επενδυτών. Οδηγούν την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε τριτοκοσμικές πρακτικές. Το μόνο, τελικά, που της εξασφαλίζουν είναι το ιδιότυπο προνόμιο του ακαταλόγιστου! Η συμφωνία είναι προς όφελος του Οργανισμού, είναι προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών, είναι προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας...
Προφανώς ο Καραμανλής κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Τι σχέση έχουν αυτά που "απάντησε" με όσα του καταλόγισαν και ο Αλαβάνος και ο Παπανδρέου; Πουθενά, μα πουθενά δεν "κολλάνε" αυτά που είπε στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του ΟΤΕ στους Γερμανούς και μάλιστα... κοψοχρονιά! «Πουλάτε κάτι που δεν είναι δικό σας», του είπε ο Αλαβάνος κι ο Καραμανλής έκανε την πάπια.

Αλλά καλά έκανε κι ο Πάγκαλος από κάποιο ραδιόφωνο που είπε: «Δεν ξέρω ποιος θα πάει φυλακή, αλλά κάποιος θα πάει. Και αυτός είναι πολιτικό πρόσωπο». Βεβαίως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εφόσον τις επόμενες εκλογές τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ (άλλου παπά ευαγγέλιο)...

2 comments:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

θαυμάσια ανάλυση! Ο μικρός σε όλα
Καραμανλής, έμαθε καλά το μάθημά του: Να μην απαντά ποτέ στις δύσκολες ερωτήσεις, να μιλά γενικόλογα και φορές να σηκώνει του τόνους για να συσπειρώσει το κοπάδι.Παλαιοκοματική συνταγή του πολιτικάντη.

Στέλιος said...

Νίκο δε φτάνουν όλα αυτά, τα γαλάζια τρωκτικά άρχισαν να προσβάλλουν και τη συλλογική μνήμη. Δες το σχόλιό μου για τη μετονομασία του λιμανιού της Πάτρας σε Π. Κανελλόπουλος από Μ. Μερκούρη.