Monday, April 21, 2008

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ... "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ" ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Δεν είναι σωστό -λένε- να κρίνεις "συναδέλφους" δημοσιογράφους. Σωστά λένε. Εγώ κρίνω κάποιους που λένε ότι είναι δημοσιογράφοι, αλλά σύμφωνα με όσα ακούω και διαβάζω μάλλον πρόκειται για "εργολάβους" (υπάρχουν λογής-λογής εργολάβοι)!
Επανέφερε με άλλο τρόπο το θέμα ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης στη Βουλή, όπου κατήγγειλε τον υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσσόπουλο και τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Καραχάλιο, ότι "συντηρούν ομάδα μισθοφόρων - δημοσιογράφων". Όταν μιλάμε σε δημοσιογραφικές παρέες όλοι γελάνε με συγκατάβαση, υπαινισσόμενοι ότι αυτά είναι πράγματα γνωστά! Και τι κάνουν αυτοί οι μισθοφόροι;
"Υπάρχει η ομάδα μισθοφόρων του Ρουσσόπουλου, η οποία λειτουργεί έξυπνα, και η ομάδα του Καραχάλιου, η οποία λειτουργεί άγαρμπα...", είπε ο Καρατζαφέρης.
Πέρα από την αλήθεια ή όχι των λεγομένων του Καρατζαφέρη (και δεν έχουμε λόγους να μην πιστεύουμε τις καταγγελίες του, ασχέτως αν ο Καραμανλής, όπως διαλάλησε, δεν γνωρίζει τίποτε, δεν είδε, δεν άκουσε...), υπάρχει η πραγματικότητα με ορισμένους δημοσιογράφους όπως ο Γιάννης Πολίτης που έχει εδώ και χρόνια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, εργάζεται στα "Νέα" (εδώ δεν έχουμε λόγους να τον ελέγξουμε) και είναι διευθυντής του ραδιοσταθμού του Δήμου Αθηναίων.
Ας μην προτρέξει! Έχω κάθε δικαίωμα να ψάξω πού πάνε τα λεφτά που πληρώνω και στο κράτος αλλά και (ως δημότης στην Α΄Αθηνών) στο δήμο Αθηναίων. Καταρχήν, ο ραδιοσταθμός του δήμου -απ' ό,τι διαβάζω κατά καιρούς- έχει βουλιάξει στην ανυποληψία. Δεν υπάρχει ακροαματικότητα. Κι εκεί δουλεύουν διάφοροι μεγαλοσχήμονες, "ονόματα" της δημοσιογραφίας, που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του με πολλά εκατομμύρια. Ο κύριος Πολίτης αφού πληρώνεται αδρά, όπως ακούω, υπάρχει περίπτωση να είναι αντικειμενικός δημοσιογράφος; Έχω παρακολουθήσει ουκ ολίγες φορές την εκπομπή του κι έχω προσωπική αντίληψη για τον τρόπο που την διαχειρίζεται [την εκπομπή].
Επίσης και η Άννα Παναγιωταρέα, η οποία "διδάσκει" (άραγε, πότε διδάσκει;) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (δηλαδή, πάλι εγώ την πληρώνω) - κι εκεί βεβαίως είναι στην κατηγορία των "αεροπόρων καθηγητών" - έχει εκπομπή στην κρατική τηλεόραση (κι εκεί την πληρώνω), έχει εκπομπή στο ραδιοσταθμό του δήμου Αθηναίων (κι εκεί την πληρώνω), και όπως διάβασα χθες στο "Πρώτο Θέμα" ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις του Ιδρύματος Ωνάση! Πρόκειται για μια κυρία που κινείται από καταβολής κόσμου στο χώρο της Δεξιάς, που κάποια στιγμή εγκλώβισε και τους Πασόκους και της έδωσαν εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, που χρησιμοποιούσε χυδαία γλώσσα στα κείμενά της για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ...
Είναι και ο [κόσμιος] Κωνσταντίνος Ζούλας που εργάζεται και στη ΝΕΤ και στο Ρ/Φ του δήμου Αθηναίων... Σε ποιο νόμο στηρίζονται; Κι αν υπάρχει τέτοιος νόμος που δικαιολογεί τις δυο (δημόσιες) δουλειές, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ! Σε δουλειές του ιδιωτικού τομέα ας δουλέψουν σε όσες θέλουν. Δεν μας αφορά.
Αυτοί, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι και άλλοι, έχουν συντονιστεί με μια παράδοση που λέει ότι... δεν μιλάμε! Έχουμε δει αρκετές φορές τις εκπομπές τους και σ' αυτές είναι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι που δεν πρόκειται να σχολιάσουν, να παραπονεθούν ή να γράψουν κάτι αρνητικό. Όλοι κατά κάποιο τρόπο βολεύονται με την κατάσταση. Δεν υπάρχει αρνητικό πρόσημο στο λεξιλόγιο κανενός.
Και ξέρετε, οι δημοσιογράφοι των καναλιών και των εφημερίδων αλληλοεξυπηρετούνται. Ο ένας καλεί τον άλλον στην εκπομπή του και υπάρχει στήριξη. Κι αυτά που εγώ γράφω εδώ, ενοχλούν. Θα με περνάνε για περίεργο. Κανείς, δεν θέλουν να τους ταράξει τα ύδατα!
Πού να πήγαινα και στο άλλο τεράστιο θέμα των λεγόμενων μυστικών κονδυλίων που έχουν διάφορα υπουργεία και πληρώνουν "μαύρα" κάποιους δημοσιογράφους. Είναι γνωστό στη δημοσιογραφική πιάτσα εδώ και χρόνια, αλλά ουδέποτε μάθαμε ποιοι είναι οι αλεπούδες που τα οικονομάνε και... κάνουν την πάπια! Όταν τρώνε, δεν μιλάνε... Κι όποιος επιθυμεί, ας ανοίξουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας και τα σπίτια που διαθέτει ο καθένας μας.
Για τον Ρουσσόπουλο ήδη ξέρουμε, ότι μεταξύ άλλων έχει κι αυτό το σπιτάκι με την πισίνα στο Καπανδρίτι! Βέβαια ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει κάποτε σε δημόσια συνέντευξη ότι ο Ρουσσόπουλος συμπεριλαμβανόταν στην κατηγορία των δημοσιογράφων που πληρώνονται αδρά. Μήπως θα έπρεπε να ψάξει κανένας εισαγγελέας για τα χρήματα που δήλωνε ότι έπαιρνε κι εκείνα που φύλαγε στον τραπεζικό του λογαριασμό; Για να μάθουμε, τελικά, αν τα σπίτια που έχει έγιναν με τα ποσά των λογαριασμών του! Εκτός κι αν ήταν η προίκα της κυρίας Μάρας Ζαχαρέα, οπότε πάμε πάσο.

2 comments:

monahikoslikos said...

Ακόμα να πιάσουμε πάτο;
Έχει κι άλλη ξεφτίλα μπροστά μας;

Giannis Kafatos said...

δυστυχώς Monahikeliko και κύριε Λαγκαδινέ δεν υπάρχει πάτος. Πώς να ξεστομίσω αυτά που λέμε μεταξύ μας, γι΄ αυτούς που λέμε μεταξύ μας γι' αυτά που κάνουν ...μεταξύ τους!
www.u-hoo.gr/gianniskafatos