Thursday, April 10, 2008

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: ΑΙΣΧΟΣ!

Είναι το πρότυπο του κράτους που θέλουν! Με παιδεύουν μέρες τώρα για μια απάντηση. Από τον Άννα στον Καϊάφα. Τι ζήτησα;

Παρακαλώ, να μου χορηγήσετε Βεβαίωση σε σχέση με την προτεραιότητα των οδών ΣΗΣΤΟΥ και ΣΟΛΩΜΟΥ, εντός των ορίων του Δήμου Νικαίας.

Μέχρι να βρω τον αρμόδιο γι’ αυτά τα θέματα, τον κ. Πουλίδη, είδα κι έπαθα. Έστειλα όπως μου είπαν το σχετικό φαξ κι αφού δεν έπαιρνα απάντηση και δεν τον έβρισκα στο τηλέφωνο, αναγκάστηκα να πάω στη Νίκαια για να τον δω αυτοπροσώπως. Μου απάντησε ότι δεν του έχουν χρεώσει κάτι σχετικό παρά τη διαβεβαίωση που είχαν δώσει προσωπικά σε μένα ότι το φαξ το είχε παραλάβει ο κ. Πουλίδης. Ωστόσο, είπε ότι θα το πάρει το φαξ, θα κάνει τη σχετική «αυτοψία» στους δρόμους και θα μου απαντήσουν.

Ακόμη περιμένω να πάρω απάντηση. Σήμερα, λοιπόν, κάποια στιγμή πέτυχα (στο τηλέφωνο) τον κ. Πουλίδη και μου είπε ότι έχει δώσει τη σχετική απάντηση και πλέον είναι θέμα της Γραμματείας. Ποιας γραμματείας; Τρέχα γύρευε. Και γιατί δεν μου απάντησε η Γραμματεία, αφού έχω στο έγγραφό μου και διεύθυνση και δυο τηλεφωνικούς αριθμούς;

Τέλος πάντων, απελπισμένος, ζήτησα να μιλήσω στον Δήμαρχο. Φυσικά και δεν μου τον έδωσαν ποτέ! Τη μια μιλούσα με ΜΙΑ γραμματέα, την άλλη με κάποιον κ. Γρηγοριάδη, ο οποίος επειδή μιλούσα έντονα (ΠΡΟΣΟΧΗ: απλώς μιλούσα έντονα και μάλιστα του είπα ότι μιλώ ζωηρά γιατί είμαι ζωντανός άνθρωπος) με αποκάλεσε «αναιδή» και μου έκλεισε το τηλέφωνο, ξαναπαίρνω τηλέφωνο και ξαναζητώ τον Δήμαρχο και η γραμματέας μου ξαναδίνει τον κ. Γρηγοριάδη, ξαναπαίρνω τηλέφωνο και βγαίνει ΕΝΑΣ «γραμματέας» όπως είπε, ονόματι Αντώνης Στρίγγος, κι επειδή μιλούσα "έντονα" μου έκλεισε το τηλέφωνο. Εξήγησα ότι εφόσον δεν βγάζω άκρη θέλω να μιλήσω με τον Δήμαρχο! Φαίνεται ότι ο «πατερούλης» του Δήμου Νίκαιας φοβάται τους πολίτες και γι’ αυτό έχει τους πραιτωριανούς γύρω του. Δηλαδή, αν μιλούσε μαζί μου στο τηλέφωνο, τι θα του έκανα- θα τον έτρωγα; Τι φοβάται ο κύριος Δήμαρχος; Τι θα τους κόστιζε να μου κάνουν ένα τηλεφώνημα ή να μου στείλουν ταχυδρομικά την απάντηση; Εγώ για μια απάντηση δύο αράδων έχω κάνει αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα. Μήπως πρέπει να πάω να κάνω τεμενάδες αυτοπροσώπως για να μου δώσουν αυτή την απλή απάντηση;

Δεν πρόκειται να πάω στο Δήμο Νίκαιας. Κατοικώ στο Χαλάνδρι και για να πάρω απόφαση να πάω στη Νίκαια, θα πρέπει να χάσω ένα μεροκάματο. Αν έχει συνεργάτες που τους επέλεξε ο ίδιος, ο Δήμαρχος Νικαίας, να τους χαίρεται. Η Δημοκρατία που ευαγγελίζεται πρέπει να σέβεται τους πολίτες. Αν οι συνεργάτες του δεν έχουν τρόπους, να τους διδάξει. Αν βλέπουν γύρω τους εχθρούς και συνωμοσίες, λυπάμαι αλλά έχω να πω ότι ζουν στον περασμένο αιώνα.

2 comments:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

@ Η ποιότητα της εξουσίας στην Ελλάδα δεν πρόκειται να βελτιωθεί,όσο οι Έλληνες εκλέγουν άδειους τενεκέδες για να διοικήσουν. Και όσο φυσικά τους ανέχονται και τους ξαναεκλέγουν αφού κατάλαβαν ότι λειτουργούν φοβικά στον έλεγχο και ως ανεξέλεγκτος όμιλος στην άσκηση της εξουσίας!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Το σχόλιό σου αγγίζει την ουσία του ζητήματος. Ναι, "οι Έλληνες εκλέγουν άδειους τενεκέδες για να διοικήσουν". Η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας πάσχει! Δυστυχώς έχω μακρά εμπειρία. Το βασικό: Δεν σέβεται τους πολίτες! Είτε έχουν δίκιο είτε άδικο, θα πρέπει να μάθουν να ακούνε και να σέβονται. Τώρα τι ζητάω εγώ; Ψύλλους στ' άχυρα! (Ή το γνωστότερο: Καλλιγραφία απ' της μυλωνούς τον κ....)