Tuesday, March 18, 2008

«Oι χασάπηδες της Βαγδάτης και της Καμπούλ ξαναφέρνουν το πόλεμο στα Βαλκάνια - να τους σταματήσουμε!»


Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

www.stop-the-war.org stoppolemo@yahoo.gr τηλ. 6946093043

  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΝΟΨΕΙ 22 ΜΑΡΤΗ
  • ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», 22 ΜΑΡΤΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 12.00

Με σύνθημα «οι χασάπηδες της Βαγδάτης και της Καμπούλ ξαναφέρνουν το πόλεμο στα Βαλκάνια - να τους σταματήσουμε!» μια σειρά φορείς καλούν στο πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη, στο Σύνταγμα, στις 12:00. Συνδικάτα όπως η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η ΟΛΜΕ, η ΟΜΥΛΕ κ.λπ., η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η ΑΚΕ, η ΚΕΑΔΕΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η Μουσουλμανική Ένωση. Ο κατάλογος συμμετοχών διευρύνεται διαρκώς.

  • Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη θα σμίξει με αντιπολεμικές φωνές από τα Βαλκάνια και το Ιράκ, στο μεγάλο συλλαλητήριο. Θα τραγουδήσουν οι: Αλέξια, Γλυκερία, Κώστας Θωμαϊδης, Βασίλης Λέκκας, Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκος Μακρόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μπάσης, Αλέξανδρος Χατζής. Επιπλέον τα Υπόγεια Ρεύματα και οι Al Mahabba (Nabil Al Sayeg).

Φωνές αντίστασης στον πόλεμο , στην κατοχή και την συνέχιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου του Μπους θα ακουστούν στην Αθήνα και σε πολλές εκδηλώσεις που οργανώνει η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο ενόψει του συλλαλητηρίου στις 22/3.

Ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζόμενων στα Πετρέλαια του Ιράκ, ο Αλά Σαμπάχ Μαρί Αλ Χαϊνταρί, θα είναι μαζί μας για να μιλήσει για την αντίσταση στην κατοχή και τους αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην καταλήστευση του πλούτου της χώρας από τις πολυεθνικές εταιρίες.

Θα είναι μαζί μας επίσης, τρεις ακτιβιστές φοιτητές που πρωτοστάτησαν στο πρόσφατο μαζικό κύμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια της Σερβίας, το οποίο εμπνεύστηκε από τις περσινές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Οι Βλαντιμίρ Ουνκόφσκι-Κορίκα, Ματία Μεντένιτσα και Βλαντιμίρ Σίμοβιτς, έρχονται για να μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης στα Βαλκάνια, της αντίστασης στο ΝΑΤΟ, για να μιλήσουν για τη λύση από τη μεριά των λαών και όχι των κυβερνήσεων.

Βρίσκονται μαζί από τις 12 Μάρτη, όπου και ξεκίνησε ένα μπαράζ εκδηλώσεων σε πανεπιστήμια, εργασιακούς χώρους, γειτονιές σε όλη την Ελλάδα.

Τηλ. επικοινωνίας: Πέτρος Κωνσταντίνου 6932 828964, Γιάννης Σηφακάκης 6946 093043

3 comments:

crowbarred said...

Greetings from New Zealand! Nice blog :)

Νίκος Λαγκαδινός said...

Thanks a lot. Doy you speak 9or... read) greek?

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Μου αρέσει πολύ η εκδήλωση αυτή. Μου έρχεται σαν ξύπνημα από λήθαργο. Θα είμαι εκεί.