Monday, March 24, 2008

ΜΟΥΣΕΙΑ: Κλείνουν τις τουαλέτες λόγω... χρεών!


Χωρίς περιοδικές εκθέσεις, με κλειστές τουαλέτες και σβηστά φώτα μένουν τα μουσεία, καθώς δεν τα χρηματοδοτεί το υπουργείο Πολιτισμού. Ώρα μηδέν έχει χτυπήσει για τα κρατικά μουσεία και τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Ούτε ένα ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό δεν έχουν πάρει για να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να γίνεται προβληματική, οι περιοδικές εκθέσεις να μοιάζουν με όνειρο θερινής νυκτός, ενώ ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μη μπορούν να παρέχουν τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση στους χιλιάδες επισκέπτες τους, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για τη συντήρηση των ανελκυστήρων ή για να αλλαχτούν οι λάμπες στους εκθεσιακούς χώρους. «Χρωστάμε στους πάντες. Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Έχουμε φτάσει να φέρνουμε χαρτί υγείας από το σπίτι μας», λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Δημήτρης Κωνστάντιος... [Της Μαίρης Αδαμοπούλου, Τα Νέα, 24/3/2008]
Αυτός είναι ο "Πολιτισμός" της Νέας Δημοκρατίας και του Καραμανλή, οι λεκτικές αλχημείες του οποίου δημιούργησαν σε κάποιους πνευματικούς ανθρώπους την αυταπάτη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μαζί του... Πρέπει να έχουν πεισθεί πλέον ότι ο "πολιτισμός" της Νέας Δημοκρατίας μίσεψε γι' αλλού, μετανάστευσε... Αν τολμούσα να πω ότι η ίδια η Νέα Δημοκρατία τον... σκότωσε, δεν θα ήταν υπερβολή! Πήρε ένα σφουγγάρι ο ίδιος ο Καραμανλής και με τη βοήθεια του Ζαχόπουλου, του Βουλγαράκη, του Λιάπη, έχει αρχίσει να σβήνει, να σβήνει, να σβήνει.
Συγχρόνως έχουν αρπάξει τις τσάπες και τα φτυάρια και σκάβουν ως νεκροθάφτες, κάνοντας τόσο θόρυβο που δεν ακούμε το τικ-τακ της καρδιάς ενός κόσμου που θέλει να ξεφύγει από τη μιζέρια και την αποπνευματωμένη ατμόσφαιρα που απλώνει παντού η κυβερνητική πρακτική της Νέας Δημοκρατίας. Οι νέοι δυσπιστούν πλέον για την ειλικρίνεια των λόγων του Καραμανλή, αναδιπλώνονται... Υπάρχουν και κάποιοι που δεν ανησυχούν, που δεν αισθάνονται την παραμικρή ανησυχία, γιατί έχουν "δέσει" τη γαϊδούρα τους.
Πάντως έχω την εντύπωση ότι αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν αρκετά για να φτάσουν στην ωριμότητα και οι νέοι, αλλά και αρκετοί ψηφοφόροι της Δεξιάς που πίστεψαν σ' αυτήν κι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για κάτι διαφορετικό. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οι πάντες ξέρουν από την καλή και από την ανάποδη ποιος είναι ο Καραμανλής. Εδώ όμως πρέπει να σημειώσω ότι έχω πάψει προ πολλού να πιστεύω στις δημοσκοπήσεις. Ο Καραμανλής είναι ο πλέον ακατάλληλος!

1 comment:

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Είναι άδειος τενεκές ο Καραμανλής αγαπητέ μου Νίκο. Το κακό είναι πως ο αντίπαλός του ως άχρωμος, άοσμος, άγευστος και ανίκανος, ως άποδείχθηκε, δεν είναι και ο καταλληλότερος για να αναδείξει την ανυπαρξία του Καραμανλή και να αποτελέσει το αντίπαλον δέος. Οσο για τον πολιτισμό, για τους δεξιούς ήταν πάντα κάτι το ενοχλητικό, όπως το μπαλέτο για τον χοιροβοσκό...