Thursday, March 13, 2008

ΕΦΥΓΕ ο Γκουίντο Τσιόφφι!

Πέθανε αιφνιδίως, σε ηλικία 55 ετών, ο δημοσιογράφος Γκουίντο Τσιόφφι. Μια είδηση που με τρόμαξε. Ένας συνάδελφος και παλιός φίλος. Ο Γκουίντο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Ιταλική Σχολή Αθηνών φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Ρώμης και στη συνέχεια στη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου.

Τον Αύγουστο του 1975 ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», αρχικά στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στη συνέχεια στο εκπαιδευτικό. Από το 1978 εργάστηκε στην «Καθημερινή» ως συντάκτης ύλης και ακολούθως στην ΕΡΤ, στις εφημερίδες «Βήμα», «Ειδήσεις» και «Εξουσία», το περιοδικό «Rider», το in.gr, τον ραδιοσταθμό «Σκάι 100,3» και τελευταία εργαζόταν ως μεταφραστής κόμικς.

Ο Γκουίντο Τσιόφφι, παράλληλα με τη δημοσιογραφική του εργασία, ανέπτυξε έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Είχε κατ’ επανάληψη εκλεγεί μέλος των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, ενώ το 2003 ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής για την προσπάθεια αποτροπής του πολέμου στο Ιράκ.

«Ως άνθρωπος υπήρξε έντιμος και αγωνιστής. Πίστευε σε αξίες και ιδανικά, που περνάνε κρίση στις μέρες μας, και αγωνίστηκε με κάθε τρόπο για την πραγμάτωσή τους. Έφυγε αναπάντεχα, αφήνοντας έντονες τις αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν και τον συναναστράφηκαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

No comments: