Wednesday, March 12, 2008

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΠΟ: Απεργία κατά της μεταστέγασης

Σε 24ωρη απεργία κατέβηκε σήμερα ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, διαμαρτυρόμενος για την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταστεγάσει το υπουργείο στις ακατάλληλες πρώην καπναποθήκες του Κεράνη στο Ρέντη.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το κτίριο παρουσιάζει πλήθος παραβιάσεων του πολεοδομικού και κτιριοδομικού κανονισμού, ενώ θα επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η επιβαρυμένη ευρύτερη περιοχή του Ρέντη. Σημειώνουμε ότι στα κυβερνητικά σχέδια είναι η συστέγαση στο ίδιο κτίριο και του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ!

Προσθέτουν ότι η μεταστέγαση προκαλεί ερωτήματα για το μέλλον των ακινήτων του ΥΠΠΟ στην Πλάκα, του πρώην ξενοδοχείου «Ακροπόλ» και του κτιρίου στην οδό Μπουμπουλίνας, σημειώνοντας ότι «το ιστορικό κέντρο της Αθήνας αποκαθάρεται από συμβολισμούς και αναφορές και παραδίδεται προς εκμετάλλευση στην ιδιωτική πρωτοβουλία». Επίσης ενώνουν τη φωνή τους «με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση», τονίζοντας ότι μεταξύ των θιγόμενων είναι και οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι του ΥΠΠΟ και οι χιλιάδες συμβασιούχοι του.

Οι απεργοί συνεχίζουν με 48ωρη απεργία στις 19 και 20/3. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά με τους υπαλλήλους ο υπουργός ταξιδεύει... Το σχόλιο (και το εξαιρετικό σκίτσο) από τον ΒΗΜΑτοδότη του "Βήματος":
Στη Νέα Υόρκη σπεύδει από σήμερα ως την Παρασκευή και ο εικονιζόμενος στο σκίτσο καλλιτέχνης της κυβέρνησης κ. Μιχάλης Λιάπης . Μεταξύ άλλων θα συναντήσει τον μεγάλο ζωγράφο Λουκά Σαμαρά αλλά και θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τη Γη του Λαβυρίνθου, 3000- 1100 π.Χ.» στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Οπως λέει μια φίλη μου, η αρμοδιότητα του υπουργού Πολιτισμού ήταν ανέκαθεν να κυκλοφορεί με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ο κ. Λιάπης, βεβαίως, το κάνει με πολύ στυλ...

No comments: