Thursday, February 7, 2008

Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Η εμφάνιση των μελών της «Χρυσής Αυγής» στα ελεεινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και οι μεγάλες αγκαλιές με τους μπάτσους συνοδεύτηκαν από μια άνευ όρων και ορίων «διαφήμισης» της οργάνωσης από το σύνολο των δελτίων ειδήσεων και τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές. Για λόγους τηλεθέασης και μόνο, οι βεντέτες της δημοσιογραφίας έδωσαν μια ακόμη αξιοθρήνητη παράσταση, παίρνοντας απέναντι στους καλεσμένους «Χρυσαυγίτες» το ρόλο του αγανακτισμένου πολίτη που δεν καταλαβαίνει όλα όσα συμβαίνουν. Δεν καταλαβαίνει γιατί από τόσα χόμπι που υπάρχουν στον ελεύθερο κόσμο οι «Χρυσαυγίτες» και οι μπάτσοι διαλέγουν την επίθεση κατά των πολιτών.

Με τη σειρά τους, οι ευνούχοι της «Χρυσής Αυγής» άρπαξαν ως χρυσή την ευκαιρία για να παρουσιάσουν τις λεγόμενες ιδέες που συντηρούν το ερπετάριό τους. Οι μεγάλοι δημοσιογράφοι επιδόθηκαν σ' έναν αγώνα για το ποιος θα παρουσιάσει τα περισσότερα ερπετά, αφού πρώτα έχει φροντίσει να τα ερεθίσει αρκετά για να σοκάρουν.

Η αθλιότητα των δημοσιογραφικών κύκλων φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο φανταζόμαστε. Τώρα δικαιολογώ τον αποκλεισμό των κομμουνιστών από τα κέντρα τους. Οι πολίτες που διασκεδάζουν με τους Θέμους και τα γυμνά του Ζαχόπουλου τώρα βρίσκονται σε κατάσταση μόνιμης απληστίας, την οποία γέννησε το παράδοξο των ημερών. Κανείς δεν παρακολουθεί πλέον τηλεόραση, γιατί όλοι έχουν βγει στα μπαλκόνια περιμένοντας τους διπλανούς τους να πέσουν στο κενό. Η δημοσιογραφία που ονειρεύτηκε να κάνει την μπάζα της παίρνει τώρα το δρόμο για τα μπάζα.

  • ΥΓ: Για τον πρωθυπουργό: Διατελούμεν μετ' εκτιμήσεως και ευχόμαστε να συνεχίσει να στηρίζει την πανύμνητον και κραταιά σκέπη της Δεξιάς για να απολαμβάνουμε χαράν και υγεία, κυρίως όμως πολιτική εντιμότητα.

[ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 8/2/2008]

2 comments:

monahikoslikos said...

Συμφωνώ και προσυπογράφω τις επισημάνσεις του φίλου Γιώργου Κακουλίδη με εξαίρεση την τελευταία παράγραφο και το υστερόγραφο.
Για την πληρότητα της ανάλυσης του φαινομένου που ο αρθρογράφος αποκαλεί "χρυσή αυγή" της δημοσιογραφίας θα επισήμαινα και το εξής:
Με την καθημερινή εμφάνιση στα τηλεοπτικά παράθυρα και διατύπωση απόψεων επί παντός του επιστητού του Άδωνη Γεωργιάδη και Γιώργου Καρατζαφέρη ο ΛΑ.Ο.Σ μπήκε πανηγυρικά στη Βουλή.
Να είσαι βέβαιος ότι με τέτοια δημοσιογραφία σύντομα θα δούμε ξυρισμένα κρανία και σβάστικες στο ναό της Δημοκρατίας το Κοινοβούλιο.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Like, μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι η επί 24ώρου βάσεως παρέλαση των φασιστόμουτρων της Χρυσής Αυγής, των Τεταρταυγουστιανών και άλλων που έχουν "χωθεί" στον ΛΑ.Ο.Σ. γίνεται από τα κανάλια ΜΟΝΑΧΑ για λόγους τηλεθέασης;
Επίσης δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να συμβεί κι αυτό που αναφέρεις στην τελευταία παράγραφο: "σύντομα θα δούμε ξυρισμένα κρανία και σβάστικες στο ναό της Δημοκρατίας το Κοινοβούλιο". Αυτή τη στιγμή που γράφω, ακούω από τον Alter να μιλάει ένας τακτικός θαμώνας στα παράθυρα του Άκη Παυλόπουλου, ένας "δημοσιογράφος" ονόματι Βίρλας. Πρόκειται για ένα χουντικό κατάλοιπο (για να μην τον χαρακτηρίσω διαφορετικά...). Φταίει αυτός που πάει και μιλάει; Όχι βέβαια...