Tuesday, February 19, 2008

Βραβεία στους Άντρες της Χρονιάς!!!

Αυτό το "δελτίο τύπου" που ακολουθεί το αλίευσα στην ιστοσελίδα του ALPHA, ήταν η αφορμή για όσα ακολουθούν:
Για μια ακόμη φορά εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους, για όλα όσα προσφέρει μέσα από το θέατρο και την τηλεόραση. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην 12η λαμπερή απονομή των βραβείων «Άνδρες της Χρονιάς 2007» του περιοδικού Status ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, που τιμήθηκε με το βραβείο «Χρυσός Άνδρας της Χρονιάς» αλλά και «Τηλεοπτική Προσωπικότητα 2007». Το βραβείο του απένειμε ο πρόεδρος του ALPHA, Δημήτρης Κοντομηνάς. Άνδρες που ξεχώρισαν με το έργο τους, το ήθος τους, αλλά και με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, άνδρες που ψηφίστηκαν από το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού Status που φέτος γιορτάζει τα 20 του χρόνια, τιμήθηκαν σε μια λαμπερή τελετή που παρουσίασαν η Μαρία Μπακοδήμου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Ένα παρατεταμένο χειροκρότημα για την πρόσφορα του όλα αυτά τα χρόνια στην μουσική και τον πολιτισμό, συνόδευσε την βράβευση του Ντέμη Ρούσσου, που τιμήθηκε με το βραβείο «Έργο Ζωής». Το βραβείο παρέλαβε από την Έλλη Στάη. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν το βίντεο αφιέρωμα στον γνωστό και αγαπημένο φωτογράφο Ντίνο Διαμαντόπουλο που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα το βράδυ. «Πολιτικός της Χρονιάς» για το 2007 αναδείχθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Το βραβείο του απένειμε ο εκδότης της CITY PRESS Γιώργος Κύρτσος. «Δημοσιογράφος Εντύπων» για τη χρονιά που πέρασε αναδείχθηκε ο Αλέξης Παπαχελάς, ενώ με το βραβείο «Ραδιοφωνικός Παραγωγός» για το 2007 τιμήθηκε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Έτυχε να μη δω ούτε ένα πλάνο από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την παραπάνω εκδήλωση. Το λέω διότι προφανώς και οι κουτσομπολίστικες εκπομπές κάτι θα πρόβαλαν, δεν είναι δυνατόν! Και τίποτε προσωπικό να μην έχω με όλα τα ονόματα που αναφέρονται παραπάνω, μου έχει σηκωθεί η τρίχα κάγκελο με αυτό το ατελείωτο αλισβερίσι στον κόσμο της πολιτικής και κυρίως της δημοσιογραφίας, όπου οι αλλαξοκωλιές δίνουν και παίρνουν. Άκου ρε, ο Λαζόπουλος 'Άνδρας της Χρονιάς" που πέρασε! [Διαβάστε ΕΔΩ: Ο Λάκης πήρε...βραβείο μαζί με τον Αλογοσκούφη... αφού προηγουμένως του είχε πάρει τα 500.000 ευρώ!!!].

Αλλά και ο επηρμένος Αλογοσκούφης... 'Άνδρας της Χρονιάς"! Ο άνθρωπος που μας ανακατώνει το στομάχι κάθε μέρα. Και ο ηθικολόγος Κύρτσος πήρε ένα θυμιατήρι κι άρχισε να ευλογάει τον Αλογοσκούφη. Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον! Ακολουθεί το τροπάριο του Κύρτσου για τον Αλογοσκούφη:

«Σαν άνθρωπος είναι καλύτερος και από τη δημόσια εικόνα του. Πάντα ήταν ανοιχτός στο διάλογο και στις ενοχλητικές παρεμβάσεις μου εκείνη την εποχή, πάντα σωστός στα σπορ, πολύ καλός στην κοινωνική ζωή, ανοιχτός, ανοιχτόκαρδος, φίλος, καλός οικογενειάρχης, καλός πανεπιστημιακός, καλός στη δουλειά του… τι άλλο περιμένετε από έναν πολιτικό; Νομίζω ότι βάλαμε ψηλά τον πήχη κι αυτός είναι ακόμα ψηλότερα! Νομίζω ότι πρέπει να τον βραβεύσουμε και να τον ενθαρρύνουμε και για τα δύσκολα που έρχονται, γιατί η οικονομική συγκυρία διεθνώς δεν είναι πλέον τόσο ευνοϊκή και πρέπει να τον βραβεύσουμε γιατί τον θέλουμε μαζί μας για προφανείς λόγους και το 2008. Μαζί μας, εννοώ με το δημόσιο συμφέρον, με το καλώς εννοούμενο οικονομικό συμφέρον κάθε πολίτη. Ας τον βραβεύσουμε, λοιπόν…»

Καταπληκτικός ο Κύρτσος. Μου άρεσε η παραίνεσή του για τον Αλογοσκούφη: "Να τον ενθαρρύνουμε και για τα δύσκολα που έρχονται"! Κόψε κάτι ρε Κύρτσο. Είπαμε ότι μπορείς με ευχέρεια να βάζεις πολλά κοσμητικά επίθετα στο λόγο σου, αλλά όχι ότι έρχονται και "δύσκολα"! Ο φίλος σου ο Αλογοσκούφης τα έχει τακτοποιήσει όλα μια χαρά και αυτά που έρχονται θα είναι εύκολα...

Και η απάντηση του Αλογοσκούφη: "Είμαι πολύ ευτυχής γι' αυτή τη βράβευση κ.λπ." Όλοι σ' εκείνη την εκδήλωση για τους "Άνδρες της Χρονιάς 2007" ήσαν ευτυχείς, έλαμπαν από χαρά, ο ένας ευλογούσε τον άλλον, έψαχνε μανιωδώς για τους καλύτερους και ταπεινά υψηλόφρονες χαρακτηρισμούς. Α, και τον Μητσικώστα μην ξεχάσω. Τον έχουμε χάσει τους τελευταίους μήνες και φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχει μ' ένα αλογοσκουφικό ποδοβολητό:

«Πάντως, αν μου επιτρέπεις Φώτη και Μαρία, το καλύτερο γλείψιμο για τον Αλογοσκούφη [θα] το έκανα εγώ… Για τον Τσάρο της Οικονομίας, τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, τον μεγάλο Γιώργο Αλογοσκούφη ένα χειροκρότημα…» Ήσαν όλοι μια ευτυχισμένη μεγααααααάλη παρέα. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι, διάφορες καρακάξες...

2 comments:

monahikoslikos said...

Τώρα εσύ γιατί ανακατέβεις τα σκατά δεν ξέρεις ότι βρωμάνε;
Επί της ουσίας η βράβευση του Αλογοκσούφη ήταν η μόνη σωστή επιλογή της φιέστας.
Γιατί ποιος άλλος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνδρας της χρονιάς εκτός από το Γιώργο που εδώ και 4 χρόνια γαμάει καθημερινά 10 εκατομμύρια έλληνες.
Ξέρεις άλλον;

Νίκος Λαγκαδινός said...

like μου, τα ξέρω, αλλά να, τα διαβάζω εδώ κι εκεί και... μου τη δίνει! Βρίσκουν διαφόρους τρόπους οι κουφάλες και είναι πάντα στο προσκήνιο. Πότε οι "Άνδρες της Χρονιάς", πότε τα τηλεοπτικά βραβεία του TV/΄Εθνους, πότε κάτι άλλο, και νασου οι δημοσιογράφοι με τους πολιτικούς και να χαμόγελα και αγκαλιές και υμνολογίες ο ένας για τον άλλον και μετά περιμένει κανείς ν' ακούσει απ' το στόμα τους την ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΥΓ. Διάβασα και για τον "μοναχικό λύκο των μπλογκ" στο κυριακάτικο Έθνος και χάρηκα. Συμβαίνουν κι αυτά. Ήταν καλή κι αλλιώτικη από άλλες παρουσιάσεις. Είσαι... λύκος!