Friday, February 8, 2008

Αυτός ο "Καραγκιόζης" δεν ξέρει τι λέει!

Κεφαλογιάννης: Ομαλά η δια θαλάσσης επιστροφή των ταξιδιωτώνΚατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ["Καραγκιόζης"] Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η πρώτη, με αφορμή καταγγελίες του δεύτερου. Ο Κεφαλογιάννης είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δημοσιογράφοι του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ, προκειμένου να αναλάβουν σύμβουλοι επικοινωνίας του και όταν εκείνος είχε αρνηθεί είχαν προχωρήσει σε συκοφαντικά σε βάρος του δημοσιεύματα.
  • Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, δήλωσε: «Τα τελευταία γεγονότα στέλνουν ένα μήνυμα προς όλους: Κόμματα, ΜΜΕ, συνδικαλισμό. Κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Το μήνυμα στα κόμματα είναι περισσότερη πολιτική, λιγότερη ενημέρωση. Το μήνυμα στα ΜΜΕ είναι κάθαρση, αυτοκάθαρση. Το μήνυμα στο συνδικαλισμό είναι να ανταποκριθούμε στα μηνύματα της νέας εποχής. Η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της. Ο πρωθυπουργός είναι το τελευταίο ανάχωμα στο πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός λαός μας κρίνει, μας βλέπει, μας επικρίνει, μας κατακρίνει. Είναι η ώρα των αποφάσεων».

Αν ο άνθρωπος δεν είναι Καραγκιόζης, τότε τι είναι; Οι δηλώσεις του είναι... τρία πουλάκια κάθονταν κ.λπ. Ή ποιος σου λέει για νήματα που λες πέντε κουβάρια; Κι εκείνη η ρουκέτα για "εκβιαστές δημοσιογράφους" τι έγινε; Μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να βγαίνει και να λέει ό,τι θέλει; Η δήλωσή του είναι μια αλαμπουρνέζικη δήλωση. Τι θέλει να πει όταν εκτοξεύει κοτσάνες όπως αυτή: "Ο πρωθυπουργός είναι το τελευταίο ανάχωμα στο πολιτικό σύστημα...";

2 comments:

monahikoslikos said...

Μετά από τόσα χρόνια που σε ξέρω δεν περίμενα ποτέ ότι το ήθος που σε διακρίνει θα σου επέτρεπε ποτέ να προσβάλεις τόσο βάναυσα τον Καραγκιόζη και να τον ταυτίσεις με τον Κεφαλογιάννη.
Ε, όχι και καραγκιόζης ο Κεφαλογιάννης, για ξανασκέψου το Νίκο πιο ψύχραιμα.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Like μου έχεις απόλυτο δίκιο. Και δεν κάνω πλάκα. Απλώς παρασύηρθηκα που είχε κάνει αυτός ο κάφρος αυτό το χαρακτηρισμό για την κυβέρνηση αν θυμάμαι καλά.
Τι φταίει ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ που όλοι αγαπήσαμε; Και να σκεφτείς ότι σε λίγο καιρό θα εκδώσω κι ένα βιβλιαράκι για την ιστορία του..Πάντως, σ' ευχαριστώ που με επανέφερες στην τάξη. Όσο για τον Κεφαλογιάννη... ανύπαρκτος είναι.