Wednesday, January 30, 2008

«ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΣΙΩΠΗ»…

Νηφάλιες σκέψεις δεν γίνονται πάντοτε, αλλά υπάρχουν δημοσιογράφοι που όταν γίνεται χαμός, κρατούν αποστάσεις από τα γεγονότα και σώζουν την τιμή του επαγγέλματος.
"Το πένθος σαν ιδιοκτησία
" Tης Μαριάννας Τζιαντζή

«Την ώρα του θανάτου ταιριάζει η σιωπή». Το αυτονόητο μάς υπενθύμισε ο καθηγητής Ι. Κονιδάρης μιλώντας σε μια έκτακτη εκπομπή για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου. Ασφαλώς, τα ΜΜΕ δεν μπορούν να σιγήσουν. Είναι υποχρεωμένα να καλύψουν το θέμα, όμως άλλο πράγμα οι περιγραφές, οι βιογραφικές αναφορές, οι προσωπικές αναμνήσεις, η διατύπωση απόψεων για το έργο και την προσωπικότητα ενός θρησκευτικού ηγέτη και άλλο η κραυγαλέα επίδειξη οδύνης, που χαρακτήρισε αρκετές εκπομπές.

Τέτοιες στιγμές η συγκίνηση είναι δικαιολογημένη. Κανείς δεν απαιτεί από τους δημοσιογράφους και από τους ανθρώπους που γνώριζαν τον Αρχιεπίσκοπο να παραμείνουν ψυχροί και αντικειμενικοί. Αλλο όμως το να νιώθει κανείς λύπη και άλλο το να ανεμίζει το λάβαρο του ατομικού του πένθους, σείοντας ταυτόχρονα απειλητικά το δάχτυλο σε εκείνους που, όταν ο Χριστόδουλος ήταν εν ζωή, είχαν διαφωνήσει με κάποιες δηλώσεις και επιλογές του. Δυστυχώς, κάποιοι συμπεριφέρθηκαν μπροστά στην κάμερα σαν να ήταν ο εκλιπών ατομική ιδιοκτησία τους, παραλληλίζοντας μάλιστα τον δικό τους βίο με εκείνον του Αρχιεπισκόπου... [συνέχεια ΕΔΩ]

No comments: