Friday, December 21, 2007

ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Όσα πλέον γράφονται, ακούγονται ή συζητούνται κυρίως στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και μεταξύ των πολιτικών, δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Καραμανλή. Τραγωδία με οσμή σκανδάλου γράφει το Έθνος. Είναι πραγματικά "τραγωδία" προσωπική για τον άνθρωπο Χρήστο Ζαχόπουλο (που διετέλεσε ΓΓ του ΥΠΠΟ - είχε διοριστεί από τον ίδιο τον Καραμανλή) που κατέφυγε στο έσχατο μέσο του αυτοχειριασμού. Το ζήτημα βεβαίως είναι το πώς εξωθήθηκε! Πρέπει να δούμε όμως τι είδους "σκάνδαλο" είναι! Είναι πολιτικό, οικονομικό, σεξουαλικό; Τι τέλος πάντων είναι; Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η πλευρά του πρωθυπουργού θα επιδιώξει να φανεί ότι πρόκειται για ένα ροζ σκάνδαλο, αφού απ' ό,τι διαβάσαμε εμπλέκεται και μια υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού κι ένας νεαρός. Είναι ξεκάθαρο ότι η όλη υπόθεση έχει άμεση και ευθεία σχέση με την οικογένεια του κυρίου Κώστα Καραμανλή, του πρωθυπουργού της χώρας, αφού ο Ζαχόπουλος υπήρξε επί χρόνια στενός συνεργάτης και φίλος του, όπως επίσης και στενός φίλος της κυρίας Νατάσας Παζαϊτη-Καραμανλή. Όλες οι εφημερίδες σήμερα γράφουν με λεπτομέρειες τις σχέσεις του Ζαχόπουλου με Κώστα και Νατάσα.
Έχει προηγηθεί η δολοφονία του Βαρθολομαίου που η ζυγαριά των άμεσα ενδιαφερομένων έγειρε προς το χαρακτηρισμό του ερωτικού σκανδάλου. Όσα λέγονταν τότε περί ελέγχου των συμβάσεων που έγιναν επί διοικήσεως Βαρθολομαίου στο ΙΚΑ, ξεχάστηκαν.
Όπως η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής που βγάζει κορόνες στη Βουλή περί "μεταρρυθμίσεων" και οραμάτων κ.λπ., θέλουν να ξεχαστούν όλα τα σκάνδαλα από την ημέρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας. Φωνάζουν διότι θέλουν να ξεχάσουμε. ΟΜΩΣ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε!
  • Θέλουν να κάνουν τους Έλληνες να ξεχάσουν τα ομόλογα της δομημένης απάτης, τη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  • Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τους εγκέφαλους της μεγάλης ληστείας. Αυτούς που σχεδίασαν και εξέδωσαν τα αμαρτωλά ομόλογα. Όλοι αυτοί, οι “Αγάπιοι”, οι “Ευγένιοι”, ο Τσιτουρίδης, ο Κουρής, ο Δούκας, ο Αλογοσκούφης.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε τους “κουμπάρους”, που πουλούσαν προστασία στα καρτέλ. Θέλουν να ξεχάσουμε τις υποκλοπές.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε τις απαγωγές πολιτών.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε τα βασανιστήρια, που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας, από τα Αστυνομικά Τμήματα του κ. Πολύδωρα.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε την κομματικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε τη διάλυση του ΕΣΥ και κάνουν προσλήψεις αγροφυλάκων, αντί για νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε την πόλωση και τα κλειστά πανεπιστήμια.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε τις οικολογικές καταστροφές, που θα αφήσουν τα παιδιά μας χωρίς οξυγόνο.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα στην Cosmote, στην Εθνική Τράπεζα, στην Αγροτική, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στη Λάρκο και στην Ρ&Κ Χρηματιστηριακή.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε τη διάλυση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε το απροκάλυπτο γαλάζιο κομματισμό στη Δικαιοσύνη, “τα έργα και τις ημέρες” του εκλεκτού τους αρχιδικαστή, του κ. Κεδίκογλου».
  • Θέλουν να ξεχάσουμε τις παράνομες προσλήψεις από το παραμάγαζο του Πάκη.
  • Θέλουν να ξεχάσουμε τις παρανομίες του Μαγγίνα και του Σουφλιά;

Και γιατί τα θυμίζω; Διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα διεφθαρμένο καθεστώς, με ένα φαύλο καθεστώς. Ο Καραμανλής όσο και να τον προστατεύουν θα αποκαλυφθεί στα μάτια όλου του ελληνικού λαού. Ακόμη και οι ψηφοφόροι και οπαδοί του έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Νέας Δημοκρατίας κι αυτό το σάπιο θέλουν να το απλώσουν σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ακούω τις ειδήσεις και δυσκολεύονται οι δημοσιογράφοι να πουν το αυτονόητο: ο Καραμανλής είναι υπεύθυνος! Μιλάνε για τον Ζαχόπουλο ότι είχε υπερεξουσίες κι έκανε τούτο, έκανε εκείνο, μιλούσε έτσι, "έφαγε" τον Τατούλη, "έφαγε" τον Βουλγαράκη... Μα ήταν άνθρωπος του ίδιου του Καραμανλή. Θα μας πουν τώρα ότι μόλις ο Καραμανλής αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κάποιος "διεφθαρμένος", τον τρώει λάχανο! Να πιστέψουμε ότι ο Ζαχόπουλος διαχειριζόταν δισεκατομμύρια από τα Κοινοτικά κονδύλια και ο Καραμανλής δεν γνώριζε; Θα τρελαθούμε;

Ο Ζαχόπουλος ήταν ταγμένος στην υπηρεσία του Καραμανλή σύμφωνα με όσα διαβάζουμε. Του έγραφε τους λόγους, έφτιαχνε οργανώσεις, βοήθησε τη Νατάσα στη νικηφόρα πορεία της προς την Ιατρική (βαρεθήκαμε να γελάμε με την περίπτωση της νηπιαγωγού-γιατρού)... Κι αν κάπου ως άνθρωπος λύγισε ως προς τις αισθηματικές παρεκτροπές, αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Εθεωρείτο ο "έμπιστος του προέδρου", ο "άνθρωπος του προέδρου". O Ζαχόπουλος υπήρξε προσωπική επιλογή του Καραμανλή για τη θέση του γενικού γραμματέα την οποία και διατηρούσε από τον Μάρτιο του 2004, όταν μετά τις εκλογές καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Άλλωστε ο Ζαχόπουλος ήταν αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. την περίοδο 1998-2000, ενώ διετέλεσε και διευθυντής του Τομέα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.



No comments: