Tuesday, December 18, 2007

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ...

Ο κ. Καραμανλής, μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού, Μ. Λιάπη, έκαναν τον περίπατό τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης κι εκεί ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΑΝΜΑ, Δημήτρη Παντερμανλή και τον Έφορο Ακροπόλεως Α. Μάντη. Ο πρωθυπουργός έκανε και τις σχετικές δηλώσεις (αφού γι' αυτές τις δηλώσεις πήγε εκεί...):

«Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης υπενθυμίζει κατεξοχήν, και μάλιστα με ηχηρό τρόπο, το χρέος της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, του κορυφαίου αυτού μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με την κατασκευή και λειτουργία του νέου Μουσείου Ακρόπολης καταρρίπτεται και το τελευταίο επιχείρημα εκείνων που αρνούνται την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος. Οι συνθήκες έχουν πια ωριμάσει. Το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον χώρο που ανήκουν, το αίτημα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όρισε μεταπολιτευτικά ως εθνικό στόχο και η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, ως υπουργός Πολιτισμού έκανε σκοπό ζωής και συνέβαλε καθοριστικά ώστε να γίνει απαίτηση οικουμενική, μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη στη γενιά μας».

Πόσο καιρό το σκέφτονταν εκεί στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου για να "συντάξουν" τις σχετικές "δηλώσεις" του Καραμανλή; Ώστε ο ιδρυτής της [ΕΡΕ και της] ΝΔ είχε ορίσει ως εθνικό στόχο την επιστροφή των Μαρμάρων. Μπράβο Κωστάκη! Τίμησες τον ιδρυτή και θείο σου. Η Μελίνα απλώς, ως συναισθηματικός άνθρωπος που ήταν, "έκανε σκοπό ζωής και συνέβαλε καθοριστικά"! Και η Μελίνα, σαν νεότερη πήρε τους δρόμους ανά την υφήλιο κ.λπ. Μήπως και το Μουσείο το έφτιαξε ο Τατούλης ή ο Βουλγαράκης ή ο Ζαχόπουλος; Φτάνει η καπηλεία...


No comments: