Saturday, December 15, 2007

ΠΑΕΙ ΚΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ!

[Έβαλα και την κλεψύδρα που μετράει το χρόνο του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας]
Παραιτήθηκε ο υπουργός Απασχόλησης! Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας υπέβαλε, "για λόγους ευθιξίας" την παραίτησή του. Το υπόλοιπο της δήλωσης του Ρουσόπουλου είναι αντίγραφο παλιότερων δηλώσεων άλλων εποχών: Ο Πρωθυπουργός την έκανε αποδεκτή και ευχαρίστησε τον κ. Μαγγίνα για την σημαντική προσφορά του στο θέμα της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης. Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε καθήκοντα υπουργού Απασχόλησης στην κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Σταθερή και αμετάβλητη θέση της Κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση χωρίς εκπτώσεις, με σταθερό γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος».
Ο άνθρωπος που έκανε τον υπουργό Απασχόλησης παρανομούσε κατ' εξακολούθηση εδώ και χρόνια. Είχε βγάλει άδεια για... "αναψυκτήριο" και τελικά έκτισε σπίτι στο Κορωπί, με πισίνα (χωρίς άδεια). Διόρισε την κόρη του στον ΟΤΕ... Η ηθική της πολιτικής είναι άγνωστη στους υπουργούς του κ. Καραμανλή. Τώρα, αν ο πρωθυπουργός ενήργησε αστραπιαία, εφαρμόζοντας το δόγμα Λούλη (δηλ. μόλις παρουσιάζεται πρόβλημα, να το αντιμετωπίζει πάραυτα), ή επειδή τα έχει χαμένα μετά τις αλλεπάλληλες δικές του παλινωδίες, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι ότι πλέον οι γνωστές μεγαλοστομίες του περί "μηδενικής ανοχής προς τη διαφθορά" δεν είναι παρά υλικό για κοινούς κωμωδιογράφους.
Τι θα κάνει τώρα ο άνεργος Μαγγίνας;;. Ρωτάει ο φίλος μου, ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ. Και απαντάει: Έπιασε δουλειά! Σιγά, μην κάτσει να σκάσει!
Ο πρωθυπουργός είναι στριμωγμένος και δεν μπορεί κάθε τόσο να δείχνει πότε τον ένα πότε τον άλλον από τους συνεργάτες του. Αυτός δεν φταίει; Μέχρι πότε νομίζει ότι θα είναι στο απυρόβλητο; Έβαλε στη θέση του Μαγγίνα την κ. Πετραλιά, την οποία είχε βγάλει άχρηστη πριν λίγο καιρό για τη θέση της υπουργού Τουρισμού. Θα τα βγάλει πέρα η κ. Πετραλιά με το μείζον θέμα του Ασφαλιστικού; Μήπως είναι λίγο αστεία η επιλογή του κ. Καραμανλή; Η λεγόμενη "Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση" προϋποθέτει την ύπαρξη ενός έτοιμου σχεδίου, οργανωμένου, τελειωμένου κ.λπ. Η νέα υπουργός δηλ. τι θα κάνει; Θ' αρχίσει κύκλους νέων διαβουλεύσεων με τους συνεργάτες της, να ενημερωθεί, να εξαγγείλει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και διάφορα τέτοια που είναι τοις πάσι γνωστά ως διαδικασία. Σα να κερδίζει χρόνο ο πρωθυπουργός για να δει τι θα κάνει παραπέρα! Όσο για την κ. Φάνη Πετραλιά, και για τους υπουργούς Απασχόλησης που τους έφαγε το σκοτάδι, ο φίλος μου ο Monahikoslikos σημειώνει ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα και σας προτρέπω να τα διαβάσετε ΕΔΩ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και ημέρες, δήλωσε ευθαρσώς ότι, ο κ. Μαγγίνας έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Από την σημερινή τόσο καθυστερημένη παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης, το πραγματικό ζήτημα του ανακύπτει για την χώρα, είναι ο τρόπος λειτουργίας του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος τόσες ημέρες έκανε απέλπιδες προσπάθειες να συγκαλύψει τις παρανομίες του υπουργού του, να κρατήσει τον κ. Μαγγίνα στην θέση του. Σε κάθε περίπτωση, μετά την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης και την σημερινή παραίτηση Μαγγίνα, η πολιτική και η ηθική νομιμοποίηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων του κ. Καραμανλή, κατέρρευσε και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

No comments: