Friday, November 30, 2007

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΓΕΝΙΚΩΣ, ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!

Είναι μια εικόνα της περιοχής της Ζαχάρως μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Κάπως έτσι θα παραδώσουν τη χώρα στους επόμενους, ο Καραμανλής και η παρέα του...
Αυτό κι αν λέγεται διαστροφή! Το Μουσείο Δημοκρατίας εγκαινίασε στον Αη Στράτη ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια…
Το πρωί στο λιμάνι του Αη Στράτη, τον υποδέχθηκαν ο κοινοτάρχης, οι κάτοικοι και οι μαθητές του σχολείου, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε στο κοινοτικό γραφείο για τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το τοπικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, χάρισε στα παιδιά προσωπικούς υπολογιστές, έναν προτζέκτορα, κι ένα home cinema, και στη συνέχεια ήπιε καφέ στο καφενείο του χωριού με τους κατοίκους... Έτσι είναι,. Προσπαθεί να μας υπενθυμίσει αυτά που διαβάζαμε στα βιβλία κι όσα βλέπαμε στις κινηματογραφικές ταινίες όταν οι πολιτισμένοι επισκέπτονταν τους ιθαγενείς στα νησιά. Μόνο που ξέχασε να μοιράσει και κομπολόγια στους γέροντες!
Τι μανία τον έχει πιάσει τον Καραμανλή; Δηλαδή, θέλει να μας πει ότι ξεχνάμε, σβήνουμε το παρελθόν κι όλοι μαζί, αγαπημένοι ατενίζουμε το ωραίο μέλλον! Το είχε «υποσχεθεί» το έργο αυτό ο Καραμανλής – είχε «δεσμευτεί».
«Σήμερα εγκαινιάζουμε μαζί το Μουσείο Δημοκρατίας, ένα έργο μνήμης και τιμής. Ο χώρος που τα πέτρινα χρόνια της ελληνικής ιστορίας του περασμένου αιώνα στέγαζε το νοσηλευτήριο εκτοπισμένων για τα πολιτικά τους φρονήματα - ανάμεσα στους οποίους ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μενέλαος Λουντέμης, ο Μάνος Κατράκης, ο Τίτος Πατρίκιος - διασώζεται αναδεικνύεται, παραδίδεται σε αυτή τη γενιά και τις επόμενες…»
Ναι, τα είπε αυτά ο Καραμανλής! Έβαλε τρεις πεθαμένους κι ανάφερε τον ζώντα Πατρίκιο. Τι σχέση μπορεί να έχει με όλους αυτούς ο αρχηγός της Δεξιάς; Μόνο που δεν μας είπε ότι έχει μάθει απέξω κι ανακατωτά την ποίηση του Ρίτσου και του Πατρίκιου, ότι διάβασε τον Λουντέμη… Οδός αβύσσου αριθμός μηδέν!
Ο «σύγχρονος» κι αποδεσμευμένος από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος Καραμανλής, με παραστάτες (ποιους;) τον Μεϊμαράκη, τον Βουλγαράκη και τον Λιάπη, διακήρυξε ότι «πετύχαμε να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν τις διαχωριστικές γραμμές και τις ταμπέλες που δίχασαν την κοινωνία και πλήγωσαν τη χώρα»! Να τον πιστέψω;
Έστειλε μήνυμα ότι πρέπει να κλείσουμε "τα αυτιά στις σειρήνες του διχασμού, της πόλωσης και της οξύτητας και να αγωνιστούμε έμπρακτα για τη διαρκή ενίσχυση και εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του πολίτη, καθώς και για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της ποιότητας ζωής κάθε πολίτη και ειδικότερα αυτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη". Να τον πιστέψω;
ΟΧΙ δεν τον πιστεύω! Γιατί τα τελευταία χρόνια μας έχει φλομώσει στα ψέματα και καθημερινά οι συζητήσεις όλων μας περιστρέφονται ακριβώς γύρω από τον ψευδόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Έλεγε ψέματα μέχρι να γκρεμίσει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία. Ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, λέγοντας ψέματα και υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια, ξαναπήρε τις εκλογές πρόσφατα με κρυφή ατζέντα, κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά.

Ο Καραμανλής έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχει και προσωπικό σκηνοθέτη που του υπαγορεύει πώς και πότε πρέπει να μιλάει, πώς να στέκεται, πώς να κουνάει τα χέρια του και πόσα ψέματα να λέει! Πάντως συμπεριφέρεται έτσι σα να θέλει να μας εξολοθρέψει με την πολιτική που ακολουθεί αυτός και η κυβέρνησή του, δημιουργώντας ένα μηχανισμό παράλογο, που δεν σκοτίζεται για τις συνέπειες, για τη λογική, για την ανθρώπινη ψυχολογία. Η αλαζονεία τούς έχει στραβώσει όλους. Κι ενώ τα προβλήματα του κοσμάκη είναι η ακρίβεια, η ανεργία, η στασιμότητα των μισθών και ημερομισθίων, η αύξηση της φορολογίας, οι φυσικές απειλές και καταστροφές, ο Καραμανλής ανακαλύπτει ότι είχε δεσμευτεί να φτιάξει μνημείο στον Άη Στράτη.
Κύριε Καραμανλή, ποιος σου λέει για νήματα που λες πέντε κουβάρια;

No comments: