Monday, November 19, 2007

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΗ!

ΕΙΔΗΣΗ: Την αύξηση των δημοτικών τελών της Αθήνας κατά 4,5% αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της πόλης!
Ο άλλος ανύπαρκτος, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τα κατάφερε: αποφάσισε, λοιπόν, ν' αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Και ρωτάω: για ποιο λόγο; Για μια απάνθρωπη πόλη, για μια βρώμικη πόλη; Ο Νικήτας ξέρει μονάχα να λέει "παχιά" λόγια. Ανέξοδα. Δίνει την παράστασή του (στην ΚΕΔΚΕ) για λαϊκή κατανάλωση, αλλά δεν παύει να είναι ένας στυγνός δεξιός και αμετανόητος, ψυχρός υπολογιστής. Το χαμόγελό του, ειρωνικό, προσπαθεί να εξιδανικεύσει τη γύμνια μιας δημοτικής αρχής που δεν έχει οράματα κι ενώ βουλιάζει στα αδιέξοδα, επιχειρεί ηρωική έξοδο από αυτά με το χαράτσωμα των δημοτών. Η αύξηση στα δημοτικά τέλη είναι πάνω από τον πληθωρισμό (3,1%).
Τι μου προσέφερε ο Δήμος Αθηναίων για να πληρώνω περισσότερα δημοτικά τέλη; Θέλω να μου απαριθμήσει εκείνα τα οποία ωφελήθηκα ως δημότης. Πόσα δέντρα φύτεψε, πόσα πεζοδρόμια έφτιαξε, πότε διευθέτησε τα πεζοδρόμια ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν οι μανάδες με τα παιδιά τους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κάθε πότε πλένει τους κάδους απορριμμάτων, πόσο φωτίζεται η πόλη (προσοχή: πόλη δεν είναι μόνο το κέντρο, αλλά κυρίως τ' απόκεντρα) ώστε να μπορεί ο καθένας να κινείται χωρίς φόβο... Μ' εκείνα τα ακατοίκητα εντός της πόλεως τι έκανε;
Ο Νικήτας έλεγε προεκλογικά ότι έχει έτοιμες λύσεις για όλα! Ας τον πάρει ξανά ο φίλος του ο Σταύρος Θεοδωράκης, να τον γυρίσει στην πόλη, στις γειτονιές, και να μας πει τι έκανε... Στη βόλτα που θα κάνουν με τον δημοσιογράφο, να σταματούν εκεί όπου ο κύριος δήμαρχος έκανε παρεμβάσεις (κι ο κύριος Θεοδωράκης - φίλος, κατά τ΄άλλα - θα του κάνει σεκόντο, όπως του έκανε και πριν τις εκλογές)!

No comments: