Friday, November 30, 2007

Ο ΜΑΓΓΙΝΑΣ AΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Ο εντιμότατος Μαγγίνας!

Οι άνθρωποι δεν είναι απλώς συκοφάντες, αλλά και υποκριτές και ψεύτες. Αναφέρομαι στους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε λίγο ξεσκεπάζεται η αγυρτεία τους. Κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον κόσμο και δεν ιδρώνει το αυτί τους - πολλώ δε μάλλον του Καραμανλή που όταν βγαίνει να μιλήσει, λέει ένα σωρό μπούρδες, κουνάει θεατρινίστικα τα χέρια του, θέλοντας να δώσει την εικόνα σκληρού πολιτικού και ξαναλέει τα ίδια που ξεστομίζει εδώ και 5-6 χρόνια. Το τροπάριο το έχουμε μάθει. Ο λαός πότε θα το μάθει κι αυτός;

Τόσα σκάνδαλα (με την κυριολεκτική σημασία της λέξης) είδαν το φως της δημοσιότητας από τότε που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση - δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια - και αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να ψεύδονται ασυστόλως. Τη μια οι "κουμπάροι", την άλλη τα "ομόλογα", την παράλλη οι υποκλοπές, το παραμάγαζο του Παυλόπουλου με τους παράνομους διορισμούς... τι να πρωτοθυμηθούμε; Και τώρα βγαίνει στη Βουλή ο Μαγγίνας και γαβγίζει, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τούτο, το ΠΑΣΟΚ έκανε εκείνο κ.ο.κ. Και μένω κάγκελο, διαβάζοντας στο Έθνος ότι ο άνθρωπος υποκρινόταν την αθώα περιστερά.

Την ίδια ημέρα που ο Β. Μαγγίνας κατέθετε τις προτάσεις για αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων, η κόρη του έπαιρνε έγκριση πρόσληψης στον ΟΤΕ. Παρότι στην (πολιτική) καθημερινότητά του ο Βασίλης Μαγγίνας προβάλλει το προφίλ του άκαμπτου πολιτικού, εκτός Βουλής ο υπουργός Απασχόλησης φαίνεται ότι εμφανίζει πολύ πιο ήπιες και καταδεκτικές συμπεριφορές, ιδίως όταν πρόκειται για την επαγγελματική αποκατάσταση συγγενικών του προσώπων (α βαθμού). Ο ένθερμος θιασώτης του εξορθολογισμού του συνταξιοδοτικού συστήματος, μέσω της άρσης των «παραλογισμών και των αδικιών», εφαρμόζοντας πιστά τις πρωθυπουργικές ρήσεις περί «σεμνότητας και ταπεινότητας», διόρισε την κόρη του στη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ παρέχοντάς της τη δυνατότητα να καταγράψει πολύτιμα μόρια προϋπηρεσίας με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Η απόφαση για την πρόσληψη της Καλλιόπης - Λίνας Μαγγίνα, σε προνομιακό πόστο του Οργανισμού, ελήφθη την ημέρα που ο υπουργός Απασχόλησης παρουσίαζε στη Βουλή -με την αποφασιστικότητα που επέβαλε η κρίσιμη περίσταση- τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις ενοποιήσεις των Ταμείων, τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και την εξίσωση των παροχών προς τα κάτω.

Οταν ο κ. Μαγγίνας, στις 15 Νοεμβρίου, έδινε τη μάχη του στο Κοινοβούλιο για την «άρση των αδικιών, των υπερβολών και των στρεβλώσεων» στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα η κόρη του, Καλλιόπη - Λίνα, την ίδια ακριβώς ημέρα, επικύρωνε την πρόσληψή της στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας του ΟΤΕ. (ΕΘΝΟΣ, 29/11/2007).

Να δούμε και το ΒΗΜΑ:

Η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ καταγγέλλει την πρόσληψη της κόρης του κ. Μαγγίνα

Ασύδοτες πελατειακές διαδικασίες πρόσληψης ημετέρων που οδήγησαν στην «πρόσληψη,εξ-ασφάλιση και της κόρης του υπουργού Απασχόλησης κ.Μαγγίνα με προνομιακή θέση» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ. Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για εκατοντάδες προσλήψεις ημετέρων, συγγενών, τέκνων και φίλων, που διορίζονται ως «στελέχη της αγοράς» από τον ΟΤΕ ή ως απλοί εργαζόμενοι μέσω θυγατρικών του με αδιαφανείς και αναξιοκρατικές διαδικασίες. Από την πλευρά τού ΟΤΕ διευκρινίζεται ότι η κυρία Μαγγίνα προσελήφθη στη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας επτάμισι μηνών, και οι αποδοχές της είναι αυτές που προβλέπονται στο μισθολόγιο του προσωπικού του ΟΤΕ, δηλ. 996 ευρώ καθαρά τον μήνα (1.420 ευρώ μεικτά). Η πρόσληψη έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος εσωτερικού κανονισμού προσωπικού του ΟΤΕ.



1 comment:

vavanta said...

Πέστα βρε Νίκο!!!

όμως...

ΤΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΣ;;;;;