Wednesday, November 28, 2007

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Dyed sheep
Red sheep: right or wrong? Photograph: Murdo Macleod
Οι απεργίες αλλά και γενικότερα η κάποια αναταραχή στην κοινωνία, λόγω της κυβερνητικής συμπεριφοράς (κυρίως ασφαλιστικό), έχει δημιουργήσει ένα κλίμα όχι ευχάριστο. Στα κανάλια βγαίνουν διάφοροι - όπως συνήθως γίνεται στην αναμπουμπούλα - και λένε μπούρδες. Ζούμε σε μια ξεφρονισμένη κοινωνία.
Ωστόσο, η τηλεόραση που την σιχαίνομαι, έχει καταντήσει να ενεργεί ως το τέλειο αναισθητικό. Την ανοίγεις και γίνεσαι ένα με τον Λαζόπουλο ή τον Καρβέλα, με τη Λαμπίρη ή την Τατιάνα, κλαις, γελάς, χειροκροτάς, κουτσομπολεύεις, στήνεις αυτί για να μη σου ξεφύγει τίποτε, δίνεις μάχες για να ανέβει η τηλεθέαση του Λάκη, γίνεσαι κολλητός με τον Ψινάκη και τον Κωστέτσο ή τον Γαβαλά, απολαμβάνουμε τις γυμνόστηθες (που στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν) που μας προσφέρει χωρίς φειδώ ο Θέμος, τις ανθρωπιστικές εκρήξεις του Παπαδάκη, το "τίποτε" του Καμπουράκη, το εισαγγελικό ύφος του Χατζηνικολάου, τις κραυγές εκείνου (μου διαφεύγει τ' όνομά του) που μοιράζει λεφτά, τις δήθεν ιδεολογικές απαντήσεις του Σπύρου Παπαδόπουλου στις συνεντεύξεις που δίνει έτσι για να μάθουμε ότι δουλεύει για να ζήσει την οικογένειά του («Όπως έρθει ο καιρός τον αρμενίζω... βλέπω την τηλεόραση με μια αθωότητα, δεν την κάνω επαγγελματικά...» - ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο Παπαδόπουλος μας "δουλεύει", γιατί σε μια άλλη συνέντευξή του είπε: «Η τηλεόραση μου προκαλεί τρόμο»!), το κλαψιάρικο ύφος της Σάρας και της Μάρας και το κακό συναπάντημα. Αν σκεφτεί κανείς τι κύκλωμα είναι αυτό που τους δένει όλους, θα τρελαθεί.
Με το απόλυτο μπάχαλο "ζουν" δεκάδες οικογένειες. Ζούμε σε εποχή όπου βασιλεύει η ανεύθυνη αισιοδοξία (του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας) αλλά και οι ιερεμιάδες εκείνων που θέλουν να μας σώσουν, γενικώς! Είναι βέβαιο ότι έχετε αρχίσει να νιώθετε πως πληθαίνουν οι νευρώσεις, οι ψυχώσεις, η κατάθλιψη, η μοναξιά φορτίζει τους τοίχους και των σπιτιών αλλά και γεμίζει τους πολύβοους δρόμους των πόλεων. Το συλλογικό ανεύθυνο θα μας πνίξει.
Η χυδαιότητα της πολιτικής και της τηλεοπτικής ανθρωποφαγίας, υποσκάπτουν τη συνείδηση του πολίτη και την κατακερματίζουν. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!


No comments: