Wednesday, November 14, 2007

ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ;


Να τους αγαπήσουμε τους οικονομικούς μετανάστες, να τους θεωρούμε πολίτες της κοινωνίας μας ("Κοινωνία των πολιτών"), να μην είμαστε ρατσιστές, να, να, να, να... Και το εννοώ. Αλλά, όταν διαβάζω πως στα 500 εκατ. ευρώ ανήλθε το ύψος του ποσού το οποίο απέστειλαν οι μετανάστες οι οποίοι εργάζονται στην Ελλάδα στην πατρίδα τους τον περασμένο χρόνο, με πιάνει απελπισία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εurostat, από αυτό το ποσό 100 εκατ. ευρώ είχαν προορισμό κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (πλην της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, οι οποίες εισήλθαν στην ΕΕ το 2007), ενώ 400 εκατ. ευρώ είχαν προορισμούς εκτός ΕΕ. Στο σύνολο της ΕΕ, οι μετανάστες έστειλαν εμβάσματα τα οποία προσέγγισαν σε αξία τα 20 δισ. ευρώ σε τρίτες χώρες, ενώ μαζί με τις ενδοκοινοτικές εισροές το συνολικό ποσό που έστειλαν πίσω στην πατρίδα τους ανήλθε στα 26 δισ. ευρώ...
Το τεράστιο πρόβλημα είναι οι παράνομοι μετανάστες. Δέχομαι τους νόμιμους διότι αναμφίβολα συμβάλλουν στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, πιστεύω στην ενσωμάτωση κ.λπ., αλλά το κράτος να είναι σε εγρήγορση. Είναι σε εγρήγορση ή καθεύδει μακαρίως; Πόσο είναι ελεγχόμενη η μετανάστευση; Όλοι αυτοί (Αλβανοί, Ρουμάνοι, Πολωνοί, Ουκρανοί κ.ά.) που δουλεύουν σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι ασφαλισμένοι, πληρώνουν φόρους;

1 comment:

Sting said...

Οι περισσότεροι δεν είναι ασφαλισμένοι και φυσικά δεν πληρώνουν φόρους, πλην των εμμέσων.
Το γιατί είναι γνωστό.
Το θέμα είναι ότι , όσο η κρατική μηχανή θα ανέχεται αυτήν την κατάσταση, άλλο τόσο κι εμείς θα κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Γιατί , ας μην κρυβόμαστε, όλο και κάποιον οικονομικό μετανάστη πήραμε ή έχουμε στη δούλεψή μας , για να κάνουμε τη δουλειά μας.
Άλλος για κάποια μερεμέτια στο σπίτι του, άλλος για οικιακή εργασία κλπ.
Καταλαβαινόμαστε πολύ καλά, νομίζω...