Tuesday, November 6, 2007

ΠΛΟΥΤΙΣΑΝΤΕΣ...


Παίρνω αφορμή από μια αναφορά της Βάσως Παπανδρέου για κάποιους που "πλούτισαν" κατά την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειαζόταν να πει ονόματα η Βάσω, η οποία προκλήθηκε να ονοματίσει, αλλά περιορίστηκε σε μια δήλωση με την οποία συμφωνώ. [Διαβάστε την ΕΔΩ]. Αυτοί οι οποίοι είχαν κομματικές, κυβερνητικές ή άλλες, οποιεσδήποτε, κρατικές θέσεις είναι πανεύκολο να τους βρούμε. Κι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή, γιατί θα πρέπει να στιγματιστούν όσοι βρέθηκαν από τα αλώνια στα σαλόνια!
Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσα χρόνια παλιότερα κυβερνούσε η Δεξιά, πλούτισαν κάποιοι άλλοι που σήμερα κάνουν τους αξιοσέβαστους. Δηλαδή, αυτό ο λόφος στη Φιλοθέη, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Καραμανλή [βλέπετε, δεν άντεχε να είναι με την πλέμπα σ' ένα κοινό νεκροταφείο], ας πούμε, πώς αποκτήθηκε; Λέμε... Οι κατά καιρούς αμερικανικές βοήθειες (σχέδια Μάρσαλ κ.ά.) πού πήγαν; Ρε πλάκα έχει αυτή η κοινωνία.
Όπως πλάκα έχει κι ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας Κώστας Καραμανλής, που ενώ δεν φαίνεται από πουθενά ότι δούλεψε, βρέθηκε με μια τεράστια περιουσία, σύμφωνα με το πόθεν έσχες. Και μετά περιμένει κανείς να καταλάβει ο αρχηγός της ΝΔ τον πόνο του λαού, τις αγωνίες του, την έγνοια του για το μέλλον! ΑΛΛΑ, τους το λέω καθαρά ότι όσοι πλούτισαν, έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν, δεν ντρέπονται να βλέπουν γύρω τους τη δυστυχία σαν τα άτομα που βλέπετε στη φωτογραφία, να κοιμούνται στα πεζοδρόμια και τους σταθμούς;

5 comments:

Παναγιώτης Παπαχατζής said...

Σε μια ολιγόλεπτη κουβέντα που είχα μαζί της, χθές, μετά την ομιλία του ΓΑΠ με παρέπεμψε στην ίδια δήλωση.
Νίκο, ο κόσμος δεν διαφώνησε μαζί της γι' αυτά που είπε. Τα ξέρει και συμφωνεί. Διαφώνησε, διότι πιστεύει οτι και η Βάσω, ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν θα κρίνω αν το λέει δικαίως ή οχι. Απλά φαίνεται οτι, πέρα απο λάθη σε πρόσωπα και πολιτικές, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την αίσθηση του κόσμου, οτι η, μακροχρόνια, παρουσία του στην εξουσία το διέφθειρε και αυτή είναι η γνώμη που πρέπει να αλλάξουμε...

Νίκος Λαγκαδινός said...

Παναγιώτη, "πέρασα" από το δικό σου blog και διάβασα τα σχετικά που γράφεις. Ακριβώς αυτή "την αίσθηση του κόσμου" πληρώνει το ΠΑΣΟΚ. Και παρά την αντιλαϊκή πολιτική του Καραμανλή, δυστυχώς δεν έχουν ξεχαστεί η αλαζονεία και η τρυφηλή ζωή ορισμένων μεγαλοπασόκων! Κι εκείνοι που έχουν συσπειρωθεί στον Βενιζέλο, όλοι είχαν θέσεις και στην κυβέρνηση και στην κρατική μηχανή γενικώς: πρόεδροι, διοικητές, σύμβουλοι κ.λπ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ότι η πολιτική του ΓΑΠ θα είναι τέτοια μετά τις 12 Νοέμβρη που θα κλείσει τα στόματα πολλών (και του Πρετεντέρη...)

Παναγιώτης Παπαχατζής said...

Παραπολιτικό, με μικρή δόση κακίας. Μήπως ο Βενιζέλος του έχει υποσχεθεί την θέση του εκπροσώπου του κόμματος, εάν εκλεγεί; Δεν εξηγήτε αλλιώς αυτή η έπαρση του υπέρ του Βαγγέλη.

monahikoslikos said...

Νίκο καλή η δήλωση της Βάσως για τα στελέχη των χωριών που πλούτισαν και κάνουν τη μεγάλη ζημιά.
Αν μπορούσε όμως να μας πει και πόσο συνδέεται και με ποιο τρόπο η γιγάντωση του Κόκκαλη με τη θητεία της στο υπουργείο Βιομηχανίας πριν τη διορίσει ο Ανδρέας Επίτροπο στην Ε.Ε θα είχαμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για αυτούς που έκαναν περιουσίες στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
Και κάτι ακόμα Νίκο, με όλη μου την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σου τα τελευταία 20 χρόνια, το ότι η Δεξιά έκλεβε και κλέβει και σήμερα δεν αποτελεί κανενός είδους ελαφρυντικό για τα πράσινα λαμόγια, και είναι πολλά πανάθεμά τους...

Νίκος Λαγκαδινός said...

Monahikelike φίλε μου, δεν διαφωνώ. Μόνο που μου δίνεις μια ευκαιρία να μεταφέρω στο περίπου ένα κομμάτι από το υλικό που έχω έτοιμο προς έκδοση για τα δικά μου πέτρινα χρόνια. Σε πληροφορώ ότι κανείς από τους πολιτικούς δεν είναι φίλος μου (εξαιρώ τον Σταύρο Μπένο, που ακόμη με παίρνει στο τηλέφωνο για να μου ευχηθεί ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ είτε στη γιορτή μου είτε σε μέρες γιορτών). Αυτά Σε παρακαλώ, διάβασε και το κείμενο που θα αναρτήσω.