Thursday, November 1, 2007

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ!

Τι είχες Γιάννη; Ό,τι είχα πάντα! Ξανά στους δρόμους, ξανά η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, ξανά οι εξυπνάδες του Ρουσσόπουλου ότι οι χαμένες ώρες θα κερδηθούν από τη ματαίωση των εκδρομών κ.λπ. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με αιτήματα, μεταξύ άλλων, τη μη αναγνώριση των κέντρων ελευθέρων σπουδών, τη μη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και την αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών, αποτελεί μια πρώτη πρειδοποίηση της κοινωνίας ότι δεν ανέχεται τις παπαριές αυτές της κυβέρνησης

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας, ενώ η ΠΟΣΔΕΠ κάλεσε τους πανεπιστημιακούς συλλόγους να κάνουν το ίδιο. Στο μεταξύ, συνεχίζονται σε πολλά σχολεία της Ελλάδας οι καταλήψεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσσόπουλος αναφερόμενος στις καταλήψεις στα σχολεία δήλωσε πως δεν θέλει να κάνει σχόλιο για τους καταληψίες, αλλά σημείωσε πως ακούγονται πράγματα που ξεφεύγουν της λογικής.

«Θα πρέπει όλοι να σέβονται τους μαθητές εκείνους, που είναι και πλειοψηφία, που θέλουν να διδαχθούν τα μαθήματά τους. Να σέβονται όλοι το δημοκρατικό δικαίωμα εκείνων που επιθυμούν να σπουδάσουν», είπε ο κ. Ρουσσόπουλος και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι δεν θα χαθούν ώρες μαθημάτων.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι οι ώρες εκδρομών και περιπάτων θα καλύψουν χαμένες ώρες σε σχολεία που είναι υπό κατάληψη και ότι στην περίπτωση που οι χαμένες διδακτικές ώρες είναι περισσότερες θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την αναπλήρωσή τους.

Δηλώσεις, έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. «Αν ενδιαφερόταν δεν θα είχε καταθέσει ένα τέτοιο προσχέδιο προϋπολογισμού και μάλιστα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και βεβαίως, θα είχε φροντίσει ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά».

1 comment:

Παναγιώτης Παπαχατζής said...

Ξέρεις, όμως τι βαρέθηκα; Να μην κάνουμε κάτι και εμείς. Να μην κατεβάζουμε φρέσκιες ιδέες. Είχα, σήμερα μια κουβέντα με μια ομάδα μαθητών. Την ανέρτησα στο "τετράδιο". Δες την, όποτε έχεις χρόνο...