Monday, November 19, 2007

Ο ΚΥΡΙΟΣ 64% = Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΕ!


Πάλι ο Λαζόπουλος; Μου την "έδωσε" που ένα περιοδικό - το BHMagazino - τον είχε εξώφυλλο και το ρεπορτάζ με τίτλο "Ο Κύριος 64%" (δηλ. οι μετρήσεις της AGB, του προσμέτρησαν αυτό το νούμερο σε μια από τις εκπομπές του - αυτός δεν ήταν που παλιότερα τα έβαζε συνέχεια με την AGB, ότι δήθεν ενώ είχε τηλεθέαση, του έβαζαν μικρά νούμερα;) μιλούσε, από τα παρασκήνια πλέον της "εκπομπής-φαινόμενο", για "το μεγαλύτερο πάρτι της TV", όπου:
«κυρίες με πολύ κρεπαρισμένα μαλλιά, από συνοικιακό κομμωτήριο, πιτσιρίκια με μαλλιά Emo, ερωτευμένα ζευγάρια, κάποιοι παλιοί γνώριμοι αλλά εξαφανισμένοι ηθοποιοί, δύο κυρίες με lifting και γυναικοπαρέες άνω των 40 περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους για να μπουν στο τηλεοπτικό πάρτι του Λάκη Λαζόπουλου…»!
Ο δημοσιογράφος που κάνει το σχετικό ρεπορτάζ, σημειώνει ότι «το όλο εγχείρημα έχει πάρει διαστάσεις ροκ συναυλίας». Δεν έχει λόγους να μην το πιστεύει αυτό που γράφει. Όπως κι εγώ έχω λόγους να μην πιστεύω ότι όλο αυτό το "πανηγύρι" του Λαζόπουλου είναι μια σάχλα και τίποτε περισσότερο. Τι θα πει "ροκ συναυλία"; Πιάσαμε μια λέξη και την κοπανάμε για ό,τι είναι... αχαρακτήριστο...
Αλλά θα ήθελα να πάω ακόμη παραπέρα και να πω ότι εμένα μου θυμίζει λίγο-πολύ την εποχή της ρωμαϊκής αρένας όπου η ανθρωποφαγία ήταν στην ημερήσια διάταξη και στο Κολοσσαίο της εποχής μαζεύονταν χιλιάδες ηλίθιοι για να ουρλιάξουν, να χειροκροτήσουν και μετά, με την χαρακτηριστική κίνηση του αντίχειρα, να ζητήσουν τη σφαγή του ηττημένου. Ήταν η εποχή της ανθρωποφαγίας. Λέω, ήταν! Μα και τώρα, δεν βρισκόμαστε σε ανθρωποφαγική εποχή;
Ο κύριος Λαζόπουλος έχει καταλάβει ότι η σαχλαμάρα ζει και βασιλεύει στην εποχή μας και η ανθρωποφαγία περιγράφει την καθημερινότητά μας. Έχει, βέβαια, την εντύπωση ο ίδιος ότι είναι κάτοχος μιας προνομιακής αλήθειας κι όποιος δεν την ασπάζεται βγαίνει... χαμένος! Πιάνει διαφόρους δυστυχείς και διασύρει, χλευάζει, στιγματίζει, συκοφαντεί, περιφρονεί... - όλα στο βωμό της υποτιθέμενης "σάτιρας".
Θέλει να μας πει ο Λαζόπουλος ότι η σάτιρά του είναι φρουρός ιδανικών! Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η σάτιρά του αν είναι βέβαιη για τις αξίες της, τότε θα μπορούσαμε να δεχθούμε ότι είναι αληθινός. Όταν θεωρητικολογεί περί ναρκωτικών κ.λπ. είναι δυνατόν να τον πάρει κανείς στα σοβαρά, ενώ έρχεται στη μνήμη το περιστατικό της "συμμετοχής" του (που δεν "αποδείχτηκε") στο γιωτ εκείνου του κλινικάρχη που τελικά συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών, στη Μύκονο, αν θυμάμαι καλά.
Να ξεχάσουμε ότι κάποτε ήταν στην "αυλή" της κυρίας Δήμητρας Λιάνη όταν ζούσε ο Ανδρέας; Μπορούμε να τον θεωρούμε "αριστερό", όπως θέλει να λέγεται, ενώ συνεργάζεται με τον "δεξιό" Νικήτα Κακλαμάνη; [Βλέπε και παλιότερα: Λαζόπουλος και χαβαλές!]
Μήπως όταν ασχολείται με κάποια πρόσωπα (που του έχουν γίνει... εμμονές) έχει συνείδηση της διαφοράς ανάμεσα στο πώς είναι τα πράγματα και στο πώς θα έπρεπε να είναι; Πιστεύει ότι ξεσκεπάζει την υποκρισία;
Ο σατιρικός ανήκει συχνά στη μειοψηφία. Ο Λαζόπουλος όμως δείχνει να ανήκει στην πλειοψηφία, στη μάζα. Επιδιώκει να έχει στόχο συγκεκριμένα πρόσωπα - μήπως αυτό είναι ο λίβελλος; - και όχι καταστάσεις. Αυτός που κάνει σάτιρα, κοιτάζει γύρω του και εξεγείρεται για τα συμβαίνοντα. Δηλαδή, κι ο Λαζόπουλος εξεγείρεται; (Όπως τότε που δεν ήθελε να πάει στρατιώτης και εξεγέρθηκε, κουβαλώντας τα τηλεοπτικά συνεργεία μαζί του και διάφορους κατ' απονομήν δημοσιογράφους να γράφουν για τα "προβλήματα" που αντιμετώπιζε...)
...Ουφ, βαρέθηκα. Είναι αργά, μόλις επέστρεψα από την επαρχία, πέφτω για ύπνο. Θα τα ξαναπούμε.


5 comments:

Παναγιώτης Παπαχατζής said...

Όταν με το χιούμορ σου γελάνε όλοι, πρέπει να ανησυχείς για το χιούμορ σου...
Ο Λαζόπουλος κάνει λαική σάτυρα πάνω σε χιλιοπερπατημένα μονοπάτια.
Κάποτε μου άρεσε, τώρα πια με κούρασε.
Γιώργος, ένας "γιατρός" σε κάποιο κανάλι,Ρούλα Βροχοπούλου και βγήκε η εκπομπη.
Κρίμα, σπαταλάει το ταλέντο του...

Νίκος Λαγκαδινός said...

Παναγιώτη, γεια χαρά. Έχεις απόλυτο δίκιο με το "όταν με το χιούμορ σου γελάνε όλοι, πρέπει να ανησυχείς για το χιούμορ σου..." Κι όσο για τα ονόματα, αν απαριθμήσουμε τα ονόματα που τον απασχολούν στη "σάτιρά" του, θα γελάει ο κάθε πικραμένος. Κατά τ' άλλα, το άτομο δεν βλέπει τι γίνεται γύρω του - εννοώ με τα τραγικά γεγονότα στον τόπο: φωτιές, πλημμύρες, ανεργία, ακρίβεια, απουσία πρωθυπουργού κ.λπ. - κι αυτός βρίσκει να "σατιρίσει" τον Παπανδρέου! Κάνει τον "αριστερό", ενώ είναι ένα βαθιά συντηρητικό άτομο, βολεμένο στο μικροαστισμό του.

Ψυχάκιας said...

"όταν με το χιούμορ σου γελάνε όλοι, πρέπει να ανησυχείς για το χιούμορ σου..."

Περιεκτικότατο σχόλιο! Καλημέρα.

Για τον κο Λαζόπουλο πρόσφατα βρήκα και συμμετείχα σε μια άλλη παρέα..μπορεί να σας ενδιαφέρει ένα πέρασμα.

http://anebala.blogspot.com/2007/11/blog-post_21.html

Και πάλι καλημέρα.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Καλημέρα αγαπητέ "Ψυχάκια". Έκανα το πέρασμά μου από την "άλλη παρέα" και βρήκα ότι λέγονται επίσης ενδιαφέροντα πράγματα.
(Μ' αρεσε και η λιτότητα του δικού σου blog).
Ωστόσο, για τον Λαζόπουλο θα πω περισσότερα πράγματα κάποια στιγμή. Εγώ απλώς τον θεωρώ ένα εξαιρετικό διασκεδαστή. Τα περί "σάτιρας" δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Πρόκειται περί σάτιρας "πλαστής" (για να χρησιμοποιήσω τη λέξη που μεταφέρθηκε στην εκπομπή του από τον Γεωργουσόπουλο. Οι προσωπικές εμμονές δεν είναι σάτιρα. Τέλος πάντων, θα επανέλθω με άλλο σημείωμα για Λαζόπουλο.
Σ'ευχαριστώ, πάντως, για την "καλημέρα" σου.

Ψυχάκιας said...

Καλημέρα,

Με δεδομένη την σημερινή έννοια,πρακτική και ποιότητα της διασκέδασης τότε ΝΑΙ ο κος Λαζόπουλος είναι εξαιρετικός "διασκεδαστής" (όπως η Μαστροκώστα, ο Σεφερλής, το Ίδρυμα Αννίτα Πάνια, ο Μικρούτσικος και άλλα "ιερά" τέρατα!).

Την άποψη μου για τον κο Λαζόπουλο και για τα φαινόμενα "Κύριοι 64%" φαντάζομαι τη διάβασες στην "άλλη παρέα" οπότε δεν θα την επαναλάβω.

Χαίρομαι που το πέρασμα σου από το "χώρο" μου, σου φάνηκε ευχάριστο.