Saturday, October 27, 2007

ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ..

Ξεφυλλίζοντας το οικονομικό ένθετο της Ελευθεροτυπίας, είδα κι αυτό, για το οποίο δεν θορυβήθηκα - απλώς σκέφτηκα ότι, πράγματι, αυτό το κράτος με την ηλίθια κυβέρνηση που κουμαντάρει τη ζωή μας, θα μας κατασπαράξει!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Στάση πληρωμών της κυβέρνησης. Στα 7,5 δισ. ευρώ τα «φέσια» του προϋπολογισμού. Τεράστια ανοίγματα έχει το υπουργείο Οικονομικών και έτσι αποφάσισε να μην πληρώσει υποχρεώσεις ύψους 7,5 δισ. ευρώ. Στόχος να μην εμφανιστεί το ποσό αυτό ως έλλειμμα μέσα στο 2007, γεγονός που θα οδηγούσε τη χώρα ξανά σε καθεστώς κοινοτικής επιτήρησης. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μαζέψει το ποσό αυτό με επιπλέον φόρους μέσω του προϋπολογισμού του 2008.

6 comments:

dyosmaraki said...

Κατά τα άλλα τα οικονομικά της χώρας ήταν ανθηρά μέχρι πρό τινος!!!!

Νίκος Λαγκαδινός said...

dyosmaraki, Προσπαθώ να σε καταλάβω. Αλλά, όπως λέει μια γειτόνισσά μου, ποιος σου λέει για νήματα που λες πέντε κουβάρια; Δεν θα ήταν σκόπιμο, νομίζω, ν' αρχίσουμε τις αναδρομές (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορώ να τις αρχίσω - είμαι καλός στην ιστορία). Μ' ενδιαφέρει, όμως, το τώρα! Άντε γεια.

dyosmaraki said...

Ισως δεν αποσαφήνισα καλά το σχόλιό μου. Εννοώ πως μπήκαμε σε επιτήρηση με ευθύνη της τελευταίας κυβέρνησης αλλά βγήκαμε γιατί υποτίθεται πως τα οικονομικά της χώρας έφτιαξαν τα τελευταία 3 χρόνια.
Εάν είχαν φτιάξει τα οικονομικά της χώρας τότε πως δικαιολογείται η επιβολή νέων φόρων? Θα περίμενε κανείς να μειωθούν οι φόροι και όχι να επιβληθούν νέοι.
Μάλλον με παρεξήγησες. Εμένα εκτός από το σήμερα με ενδιαφέρει και το αύριο. Και αύριο με δυσβάσταχτους φόρους δεν υπάρχει.....
Καλή εβδομάδα να έχεις.....

Νίκος Λαγκαδινός said...

dyosmaraki, ζητώ συγγνώμη! Είσαι απόλυτα σαφής. Και συμφωνώ μαζί σου απολύτως. Καλή εβδομάδα.
[Σου αρέσει το θέατρο;]

dyosmaraki said...

Ναι μου αρέσει το θέατρο αλλά κυρίως όταν αυτό περιλαμβάνει περισσότερο έξυπνο χιούμορ παρά βωμολοχίες.
Τελευταία άρχισα να λατρεύω το παιδικό θέατρο που παρουσιάζεται με διαδραστικό τρόπο (σαν παιδάκι κι εγώ)

dyosmaraki said...

....Ξέχασα , αγαπώ ιδιαίτερα τις θεατρικές παραστάσεις που ενσωματώνουν τον λαϊκό πολιτισμό με έξυπνο τρόπο και τον προβάλλουν χωρίς να γίνονται βαρετές.