Wednesday, October 17, 2007

Κοστούνιτσα κατά των ΗΠΑ!



Πυρά Κοστούνιτσα κατά των ΗΠΑ

Μπροστά σε πλήρες αδιέξοδο μετά και το δεύτερο άκαρπο γύρο απευθείας διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενεργούν ανοιχτά για το διαμελισμό της Σερβίας.

«Οι καθημερινές δηλώσεις [...] για μια μονομερή αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου έχουν σκοπό να εμποδίσουν με κάθε τίμημα τους Αλβανούς του Κοσόβου να αποδεχθούν έναν συμβιβασμό για την επαρχία» δηλώνει ο Κοστούνιτσα, προσφάτως επανεκλεγείς στην ηγεσία του σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος.

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ βομβάρδισαν βίαια και παράνομα τη Σερβία [αεροπορικοί βομβαρδισμοί Μαρτίου-Ιουνίου 1999] και έφεραν τα στρατεύματά τους στο Κόσοβο για να υπεξαιρεθεί το 15% του εδάφους μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Και καταλήγει: «Δεν θα σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε ότι το Κόσοβο δεν μπορεί να είναι ένα λάφυρο πολέμου του ΝΑΤΟ και ότι τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Σερβίας θα παραμείνουν αμετάβλητα όσο θα υπάρχει ο Χάρτης του ΟΗΕ».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κέισι δήλωσε τη Δευτέρα ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως την 10η Δεκεμβρίου «αυτό που αναμένουμε να συμβεί είναι να προχωρήσουμε μπροστά. [...] με ανεξαρτησία υπό διεθνή επιτήρηση για το Κοσσυφοπέδιο στη βάση των προτάσεων του Μάρτι Αχτισάαρι».
ΣΧΟΛΙΑ: Μα καλά, στα διεθνή το ρίξαμε τώρα; Είναι αλήθεια ότι όταν ανοίγω εφημερίδα, πάω κατευθείαν στα διεθνή. Δίχως υπερβολή. Λοιπόν, Παρέθεσα το σχετικό ρεπορτάζ για να απολαύσω τη φραστική επίθεση του Κοστούνιτσα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, βρε παιδί μου, να κι ένας πολιτικός (έστω, αλλοδαπός) που καταφέρεται εναντίον της βρώμικης πολιτικής των Αμερικανών, οι οποίοι συνεχίζουν να βυσσοδομούν σε όλο τον κόσμο. Να φτιάξουν νέα κράτη, να προετοιμάσουν κάποια εισβολή, να σκοτώσουν κάποιον που δεν τους αρέσει, να υπονομεύσουν κοινωνίες και πάει λέγοντας.

No comments: