Friday, July 6, 2007

Ο «συμψηφισμός» και ο πόλεμος της λάσπης



«Νονό», αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή, μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, κάνοντας λόγο για συμπεριφορές «κόζα νόστρα». Υποστήριξε ότι παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι εξόντωσης στελεχών με ευθύνη της κυβέρνησης, στο οποίο πρωταγωνιστούν σύζυγοι και παιδιά, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στην απουσία του πρωθυπουργού από το Κοινοβούλιο.
Και στενοχωρήθηκαν οι υπερασπιστές του πρωθυπουργού τους, όπως ας πούμε ο Παυλόπουλος και ο Σούρλας, οι οποίοι ξέχασαν τους χαρακτηρισμούς ("αρχιερέας της διαπλοκής" κ.α.) του Κωστάκη τους, για τον Σημίτη:

Είναι φανερό πλέον ότι η ανικανότητα του Καραμανλή να πολιτευτεί με καθαρή επιχειρηματολογία, έχει ενσπείρει στην κοινωνία τα στοιχεία της αμφιβολίας γενικώς, της συνωμοσιολογίας, της καχυποψίας για τους πάντες κι έχει δημιουργήσει ένα κλίμα που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει να ξαναπάρει την εξουσία.
Αποδεικνύεται μέγας τεχνίτης λασπολόγος και πετάει, ο μπαγάσας, τη λάσπη με μαεστρία.
Ιδού ένα απόσπασμα από το κύριο άρθρο της εφημερίδας "Έθνος" (6/7/07) με μια παλιότερη γελοιογραφία του Μαραγκού από την ίδια εφημερίδα:

ΕΙΔΙΚΑ, μάλιστα, για την υπόθεση των ομολόγων και της λεηλασίας των Ταμείων, εκείνο που φαίνεται να διαφεύγει της προσοχής του πρωθυπουργού και των συνεργατών του είναι οι έρευνες που διενεργούνται στη Μεγάλη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες από επίσημες ελεγκτικές αρχές, οι οποίες είναι ενδεχόμενο να τινάξουν ανά πάσα στιγμή στον αέρα τους κυβερνητικούς και άλλους σχεδιασμούς.

ΩΣΤΟΣΟ, εκείνο που επίσης φαίνεται να διαφεύγει προς το παρόν της προσοχής του Κ. Καραμανλή και των συνεργατών του είναι η λάσπη, την οποία επέλεξαν ως βασικό όπλο τους, που έχει την κακή συνήθεια να καθίσταται κάποια στιγμή ανεξέλεγκτη. Και αυτό έχει ήδη συμβεί, αφού στο ανασυρθέν από τα συρτάρια της Ρηγίλλης πόρισμα για «σκανδαλώδεις» καταστάσεις στα ΙΕΚ αναφέρονται και συγγενικά πρόσωπα κορυφαίων νυν αλλά και τέως στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΑΙ ΤΟ ακόμη χειρότερο είναι ότι αν επικρατήσει η λογική της λάσπης, την οποία ο κ. Καραμανλής επέλεξε και οι συνεργάτες του έσπευσαν να υιοθετήσουν, κανένας δεν μπορεί να ξέρει πού θα οδηγήσει και ποιους θα πλήξει. Στο κάτω κάτω, δεν είναι μόνο ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ που έχει σύζυγο. Συζύγους, παιδιά, αδέλφια, αδελφές και γενικά συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού έχουν, λίγο ή πολύ, όλοι. Και όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.

2 comments:

roidis said...

ούτως ή άλλως και οι δυο κρατάνε το μυστρί με τη λάσπη. δυστυχώ η λάσπη πέφτει και στα μάτια του κόσμου, έχουν όλοι τυφλωθεί.

Sting said...

Είναι αυτό που λέμε "την τύφλα μας έχουμε!".
Ποίος όμως ο λόγος αυτής της τυφλαμάρας; Τα μυστριά μόνον των δύο λασπομάχων ή κάποια εγγενής πάθηση του αμφιβληστροειδούς του νεοέλληνα;