Friday, July 13, 2007

Τα "πεπραγμένα" Καραμανλή

[Η γελοιογραφία είναι του Πάνου Μαραγκού από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ]
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πεπραγμένα της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης του Κωστάκη Καραμανλή. Γιατί είναι φανερό ότι αυτός ο ίδιος θέλει να τα ξεχνά κι αυτά που κάθε τόσο εξακοντίζει με τους φανφαρόνικους λόγους, δείχνουν έναν άνθρωπο που αγνοεί την πραγματικότητα. Θέλει να επιβάλει σιωπή και ξεχνάει αυτό που έλεγε ο Σενέκας: "Η σιωπή φαίνεται ως ομολογία" [Silentium videtur confessio]. Σιωπά ο Καραμανλής για τα πεπραγμένα του. Και ξέρει όλος ο κόσμος ποια είναι! Έχε και μια υπουργό Εξωτερικών... διαμάντι! Η καημενούλα η Ντόρα Μπακογιάννη απλώς βλέπει τα τρένα να περνούν...
Ας δανειστώ ένα απόσπασμα από το κείμενο του Αλέξη Μυρτάλη με τίτλο "Παράλυτη κυβέρνηση και... εκφυλισμένο κράτος" που το αλίευσα στο μαχητικό και αποκαλυπτικό press-gr.blogspot.com:
...«πεπραγμένα» είναι η πτώση του Σινούκ, οι κουμπάροι, οι Χούπηδες, οι εταιρίες ενοικίασης υπαλλήλών, οι αθρόες προσλήψεις γαλάζιων παιδιών, οι εξεταστικές για τα οπλικά συστήματα, οι απαγωγές πακιστανών, οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων, τα ομόλογα, οι μεταγραφές φοιτητών, η απανθράκωση των δασών, τα μονοπύθμενα πλοία, οι λαθροχειρίες των εξετάσεων… Το τελευταίο, αποτελεί μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και αξίζει να σημειωθεί πως ούτε η απριλιανή Χούντα δεν τόλμησε να αγγίξει. Είναι ίσως ο μοναδικός αξιόπιστος και αδιαμφισβήτητος θεσμός στην ελληνική κοινωνία που για πολλές δεκαετίες παραμένει όρθιος.

1 comment:

monahikoslikos said...

Τώρα απειλεί να ασχοληθεί και με την καθημερινότητα.
Προφταίνεις να κρυφτείς;