Wednesday, July 18, 2007

Κινδυνεύει η Ελλάς!

Αύριο αναχωρώ για τον Πάρνωνα και τρέμω. Μέχρι στιγμής η περιοχή μας έχει προστατευτεί καλά - εννοώ από τους κατοίκους της. Στον Άη Βασίλη θα πάω. Η πλαγιά του βουνού, που είχε ένα μοναδικό πυκνό δάσος με έλατα και κέδρους, κάηκε από τον "εθνικό στρατό" προς το τέλος του εμφυλίου για να εμποδιστούν οι αντάρτες που κρύβονταν εκεί κι έτσι έγινε ευκολότερο το έργο της "εκκαθάρισης" (άλλη φορά θα πούμε για τη μάχη του Άη Βασίλη...)
Θέλω να πω ότι έχουν περάσει από τότε κοντά εξήντα χρόνια και η πλαγιά μοιάζει σαν κουρεμένο κεφάλι. Αυτό το ξέρουν οι κυβερνώντες Καραμανλήδες και Σουφλιάδες που (με ύφος) εξαγγέλλουν αναδασώσεις, λες και την άλλη εβδομάδα θα πρασινίσει η Πάρνηθα και ο Υμηττός και η Κορινθία... Έτσι όπως βλέπουμε στην τηλεόραση τις φωτιές να τρώνε αχόρταγα τα δάση μας, νιώθουμε στο έλεος του θεού.
Ο Ρουσσόπουλος επανέλαβε και τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ότι: «όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος»! Να γελάσουμε, να κλάψουμε, να βρίσουμε, να σιχτιρίσουμε;
Ξημέρωσε και σήμερα και βλέπουμε ότι σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για μία ακόμη ημέρα η χώρα. Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κόρινθο, Ζάκυνθο, Οίτυλο και Αχαΐα, όπου εκκενώθηκε η κοινότητα Άνω Καλλιθέα. Υπό έλεγχο σε Άνδρο, Κεφαλονιά, Κύθηρα Πεντέλη και Ακροκόρινθο, και λίγο αργότερα ακούς για αναζωπύρωση...
Μέσα σ' αυτή την κόλαση βρήκε χτες, προχτές ο Σκάι [στα ελληνικά τι θα πει "Σκάι" - πάει η γλώσσα μας επισήμως] κι έλεγε ότι το βαρόμετρο της VPRC έλεγε πως η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ με τέσσερις (4) μονάδες! Για ποιο λόγο προηγείται (εννοώ, γενικώς) η ΝΔ, δεν μπορώ να καταλάβω! Διαβάστε στην Ελευθεροτυπία και οργιστείτε γι' αυτό τον κόσμο τον μαραζιάρη που δεν ξέρει τι του γίνεται. Μα τι παθαίνουν οι άνθρωποι; Ουφ!
Τι να πούμε γι' αυτή την κυβέρνηση; Για την ανυπαρξία της σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος; Για το δράμα της εξωτερικής πολιτικής μ' αυτή την κόρη του βρικόλακα που παίρνει "γραμμή" κατευθείαν από τον Μπους, για τα Σκόπια που μας κερδίζουν και στο γήπεδό μας (γιατί η κυρία Μπακογιάννη δεν εξήγησε στον ελληνικό λαό τι ακριβώς έγινε στην Ευρωβουλή με τα Σκόπια που μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το όνομα "Δημοκρατία ης Μακεδονίας";), για τον Αντώναρο, τον Ρουσσόπουλο, τον Γιακουμάτο, τον Αλογοσκούφη (τι ιστορίες είναι αυτές που διαβάζω στο Press.gr για την Πάολα Μάλοβιτς που είναι σύμβουλός του κι αυτός κάνει την πάπια;), τον Πολύδωρα, τη Γιαννάκου και τα σκάνδαλα με τις εξετάσεις (την έβλεπα σε μια φωτογραφία που έβγαινε χθες από το Μαξίμου να είναι γελαστή...) .
Ρε παιδιά, όλος αυτός ο συρφετός που κάνει την κυβέρνηση είναι για... φτύσιμο. Οι άνθρωποι υποδύονται τους σοβαρούς, ότι τάχα κυβερνάνε, ότι ο Καραμανλής είναι τάχα πρωθυπουργός, ότι τάχα ο «κρατικός μηχανισμός λειτούργησε πολύ γρήγορα και πολύ καλά συντονισμένα» στο ζήτημα των πυρκαγιών που μαίνονται, η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία χειροτερεύει και ο Κεφαλογιάννης βγαίνει στην τηλεόραση και λέει διάφορες αρλούμπες γελώντας (να ξεχάσουμε αυτά που έλεγε ότι, δηλαδή, είναι κυβέρνηση καραγκιόζηδων...).
Με την ευκαιρία, διαβάστε κι ένα ενδιαφέρον άρθρο του Τάκη Καφετζή με τίτλο "Πόλωση και πολιτική" στην Ελευθεροτυπία, όπου συμπερασματικά αναφέρει ότι "Ο Καραμανλής αποκρύπτει ότι η πολιτική του παράγει διχασμό και σύγκρουση"...


6 comments:

Sting said...

ΟΙ ΠΙΟ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ:
1. ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
2. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ
ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...

monahikoslikos said...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον Αη Βασίλη σου εύχομαι να είναι ανοικτός ο δρόμος...
Να περάσεις καλά και να γυρίσεις έτοιμος "για νέους αγώνες"... Πρόσεξε όμως μην καεί ο Πάρνωνας.
Θα σε δακτυλοδείξει ο Γιακουμάτος ως πράσινο εμπρηστή.
Προσοχή Νίκο...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ said...

Κάποτε είχε ακούσει τον Πανούση να λέει τα εξής:"Ξεκίνησα πριν τριάντα χρόνια.Το πρώτο σατιρικό νούμερο που έκανα είχε σχέση με τον Γιακουμάτο.Σήμερα πάλι ασχολούμαι με τον Γιακουμάτο.Όπως καταλαβαίνετε ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!Έτσι αισθάνομαι"...Αυτά, Νίκο!Να ξεχάσεις για λίγες μέρες όλα αυτά που γίνονται!Καλή ξεκούραση.

Ελπίδα said...

Γεια σου Νίκο μου!
Απ' ότι κατάλαβα είσαι στα βουνά!
Μείνε εκεί όσο περισσότερο μπορείς!
Πάρε βαθιές ανάσες οξυγόνου για να έχεις απόθεμα όταν γυρίσεις στην ζούγκλα της πόλης.
Φιλιά πολλά!

Ελπίδα said...

Που είσαι ρε Νίκο; Είπαμε να μείνεις στα βουνά, αλλά εσύ έγινες βουνίσιος! Δύσκολα θα προσαρμοστείς μετά στη ζούγκλα της πόλης. Να το ξέρεις!
Να περνάς καλά και να παίρνεις ανάσες οξυγόνου και για μένα, γιατί τελικά, εδώ στον Βόλο τον έβγαλα τον Αύγουστο. Το χωριό το κατέλαβαν οι νέοι!
Φιλιά πολλά!

Antoine said...

Τόσο καιρό δε μιλάω... είπα από μέσα μου: πήγε για μια βδομάδα, έπειτα για δύο βδομάδες... και τελικά πέρασε ένας μήνας!

Η Χουακίνα σε ζητάει πίσω και ακόμη περισσότερο ζητάει τις καταπληκτικές σου αναλύσεις.