Tuesday, July 3, 2007

Ο Δήμαρχος και το 1ο gay pride

«Γιατί το 1ο gay pride, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας πριν από λίγες μέρες δεν τέθηκε υπό την αιγίδα του δήμου, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;», ρωτήσαμε τον Νικήτα Κακλαμάνη. Απ' ό,τι ξέρουμε οι διοργανωτές είχαν κάνει σχετικό αίτημα. Και ο δήμαρχος Αθηναίων δεν μας απάντησε, αλλά μας παρέπεμψε στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου. Εχει εξηγήσει τους λόγους δύο φορές, είπε. Τι τον πείραζε να τους ξαναεξηγήσει δημοσίως;

Τα παραπάνω τα διάβασα στην Ελευθεροτυπία.

Κι αρχίζω ν' ανησυχώ για την αδιακρισία των δημοσιογράφων. Αφού τους εξηγεί
ο Δήμαρχος ότι έχει εκθέσει τους λόγους του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τι πάνε και ξαναρωτάνε; Είναι σα να ρωτάει κάποιος που συναντάει στρείδια στην κορυφή του βουνού: "Πώς βρέθηκαν αυτά τα πράγματα σε τόσο ψηλό τόπο;" Ο Θεοτούμπης του Ροϊδη έχει δώσει την απάντηση: "Κατακλυσμός μετέφερεν αυτά εκεί"!

2 comments:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ said...

Όπως οι διευθυντές στη ΔΕΗ αυξάνουν το μισθό από μόνοι τους έτσι και οι μοναχικοί Δήμαρχοι εξηγούν στον εαυτό τους αυτά που συμβαίνουν.Δεν θέλω κούραση με τις πολλές ερωτήσεις!!!

Νίκος Λαγκαδινός said...

Γιάννη μου, τι πας και θυμίζεις αυτόν τον...[θα έγραφα κακιά λέξη] της ΔΕΗ; Δηλαδή, παίρνει πια αυτόν το μισθό που πολλαπλασίασε, έγινε κάποιος ντόρος κι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Δεν έχουν τσίπα οι άνθρωποι - τι λέω "άνθρωποι"; Θα σταματήσω γιατί θ' αρχίσω να βρίζω... Δουλεύουμε μια ζωή και δεν μπορούμε ούτε καφέ να κερνάμε πλέον... [Επειδή δεν θέλω να γράψω για τον Δήμαρχο...] Μετά σου λέει ο Καραμανλής θέλει να κυβερνήσει τον τόπο! Πώς έγινε ο πλουσιότερος πολιτικός; Πότε δούλεψε; Πρέπει να γράψω ένα κομμάτι αποκλειστικά γι' αυτή την ιστορία και ον λόφο ου Ψυχικού όπου αναπαύεται ο θείος του.