Friday, June 22, 2007

Ποιοι είναι ίδιοι;

Οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι αλλοδαποί που ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
που ευθύνονται για την ανεργία, την υποαπασχόληση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση...
[Ριζοσπάστης, 22 Ιουνίου 2007]

Μέχρι πού θα τραβήξει αυτό το "βιολί" του ΚΚΕ; Είπαμε ότι ελάχιστες είναι πλέον οι διαφορές των δυο μεγάλων κομμάτων που εντοπίζονται ενδεχομένως στον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός, ΑΛΛΑ υπάρχει μια προϊστορία που δεν μπορεί κανείς την παραβλέψει και τα τρία τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.
Ποιος φταίει που έχουν εξαφανιστεί τα λεφτά από την αγορά; Ποιος φταίει που δεν μπορούμε πλέον ούτε να κυκλοφορήσουμε με τους φίλους μας για να μην αναγκαστούμε να πληρώσουμε τους καφέδες ή τα αναψυκτικά; Ποιος φταίει που σε λίγο θα μας κυνηγάνε όλοι μαζί: τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΕΒΕ, και διάφοροι άλλοι; Κύριοι συναγωνιστές (;) του ΚΚΕ, ένας είναι ο εχθρός: η Δεξιά κι αυτοί που σήμερα την εκπροσωπούν!
Η ΝΔ χαντάκωσε τη χώρα. Μην πάμε πάλι στο ΠΑΣΟΚ, που τιμωρήθηκε. Γιατί ποιος περίμενε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μόνο αγίους στα σπλάχνα του; Και αγίους είχε, και απατεώνες, και παλιανθρώπους, και τίμιους και ηθικούς. Αλλά, η χώρα δεν καταστράφηκε με το ΠΑΣΟΚ. Τα χρόνια που κυβερνούσε η ΝΔ από τη μεταπολίτευση και δώθε, δεν πιάνονται; Θα ξεχάσουμε τις αύρες, τον Σόλωνα Γκίκα, και τον Αβέρωφ, θα ξεχάσουμε τα κυνηγητά των συνδικαλιστών, τις απολύσεις των εργαζομένων, τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, τα φακελώματα; Δεν είναι ίδιοι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Δυστυχώς για τη δημοκρατική παράταξη, το ΚΚΕ είναι εκείνο που συμπορεύεται με την πολιτική της Δεξιάς. [Σιγά, μην ξεχάσω και το βρώμικο '89 που όλοι συλλήβδην οι ΠΑΣΟΚτζήδες γίναμε κλέφτες!] Το ΚΚΕ, που πάσχει ακόμη από τα σύνδρομα του παρελθόντος, ας μας αφήσει στην ησυχία μας και στους δικούς μας αγώνες. Κι αυτοί οι κύριοι του Περισσού ας κοιμούνται στις δάφνες του παρελθόντος - διότι εκεί ανήκουν, στο παρελθόν!
Αυτά που είπε ο Πάγκαλος είναι λίγα για το ΚΚΕ και για τον Ριζοσπάστη - εννοούμε τον Ριζοσπάστη της εποχής μας. Ξέρουμε πια τι θα πει η κυρία Παπαρήγα όταν πρόκειται να μιλήσει. Αλλά, εκείνη δεν ξέρει ότι δεν μας αφήνει ούτε καν να τη συμπαθήσουμε - εννοείται και το ΚΚΕ να συμπαθήσουμε! Βρε άντε... Μη μας τσιγκλάτε συνεχώς. Το έχουμε διακηρύξει από τον καιρό της μεταπολίτευσης: εχθρός μας είναι η Δεξιά. Τέλος.
[Φοβάμαι να πω περισσότερα μη τυχόν και με περιλάβει η νεοκομουνίστρια [πρώην δημοσιογράφος και διαφημίστρια: "Με φασολάκια ή αρακά, μπάμιες ή αγκινάρες, γεύση Froza...") βουλευτίνα Γαρουφαλλιά (Λιάνα) Κανέλλη, που ανακάλυψε... κάποια στιγμή ότι της πάνε τα κόκκινα γοβάκια, και δεν με ξεπλένει ούτε ο Πηνειός ποταμός! [ΟΜΩς εδώ πρέπει να σημειώσω, εν παρόδω, ότι η εν λόγω κυρία είναι άκρως ΑΣΕΒΗΣ: Δίνει το χειρότερο παράδειγμα που βγαίνει κάθε τόσο στην τηλεόραση (όπου έχει πολλούς φίλους) καπνίζουσα ως φουγάρο. Είναι ό,τι πιο απεχθές αυτό που κάνει. Κάποτε νευρίαζα που δεν άφηνε τους άλλους να μιλήσουν. Τώρα, απλώς, αλλάζω κανάλι... για "να βρω πιο φρέσκα λαχανικά"!

8 comments:

monahikoslikos said...

Μπλέ, μπλέ, μπλέ,μπλέ πως τους παν καλέ τα μπλέ.
Μπλέ, μπλέ, μπλέ, μπλέ, μπλέ, μπλέ.
Εμένα πάντως το τσιγάρο της Λιάνας δεν με ενοχλεί τα άλλα αρκεί να καπνίζει και να μην μιλάει.

Christos said...

Fainetai oti ksexnas eukola ... to "Tsovola dosta ola!", thn vila sthn Ekalh pou xtiskhke me lefta (meros auton) apo gnosto emporo oplon pou htan katazitoumenos apo thn Interpol, ta Imia pios ta ekane ... h ND??? Pos a lefta xa8hkane apo to 81-89 apo thn EOK ... ton "kalampoka" ... ton Koskota ... tous exeis ksexasei ???

Auta den ta grafo gia na yperaspisto KENENAN ... to PASOK einai ta idia skata me thn ND ... alla oxi na ksexname kai ti egine.

Dysthxos gia ton topos mas emeis oi Ellhnes exoume mikrh mnymh kai epilekth.

vavanta said...

Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που μας κυβερνούνε, είναι αυτοί που εμείς έχουμε ψηφισει στις εκλογές.
Επομένως, αν αυτοί είναι σκατά, τότε εμείς τα κάναμε.
Το χρώμα τους μαφήνει παντελώς αδιάφορο. Η μπόχα τους με ενοχλεί και η θέα τους!
Ας προσέχαμε λοιπόν.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Αγαπητέ Christos, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είσαι θύμα της λογικής του... οδοστρωτήρα, δηλαδή της ισοπέδωσης των πάντων. Δεν αγιοποιώ κανέναν, αλλά πρέπει να έχω καθαρό μυαλό και να ξεχωρίζω την ήρα από το στάρι. Η ανικειμενική παρατήρηση των χρόνων μετά τη μεταπολίτευση, με κάνει να πιστεύω ότι παρά τα λάθη του το ΠΑΣΟΚ προσέφερε στον τόπο. Αν εσύ γράφεις 3-4 αρνητικά περιστατικά, εγώ μπορώ να σου αναφέρω περισσότερα. ΟΜΩΣ, αυτά δεν ισοφαρίζονται με τα δεινά που επισώρευσε η Δεξιά στον τόπο. Η αφοριστική αντιμετώπιση της πολιτικής κατάστασης οδηγεί σε αδιέξοδο. Προτιμώ ένα κακό ΠΑΣΟΚ παρά η Δεξιά. Μην παρεξηγηθώ: δεν με νοιάζουν ούτε ο Γιωργάκης ούτε ο Αθανασάκης ούτε διάφοροι κάφροι που κάνουν τους δημοκράτες. Με νοιάζει ότι υπάρχει μια μεγάλη μάζα ανθρώπων που στοιχίζονται πίσω από το ΠΑΣΟΚ, διότι πιστεύουν ότι αυτός ο τόπος έχει δικαίωμα στη δημοκρατία και όχι στον αυταρχισμό της Δεξιάς. Μπορώ να σου αναφέρω δεκάδες παραδείγματα υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Δεν το κάνω, διότι πρέπει να είναι κανείς στραβός ή να θέλει να είναι στραβός. Η δημοκρατική παράταξη (δεν εννοώ μονάχα το ΠΑΣΟΚ) δεν έχει την πολυτέλεια να είναι διαλυμένη όταν η Δεξιά συσπειρώνεται.

Sting said...
This comment has been removed by the author.
Sting said...

Συμφωνώ απόλυτα με τον vavanta!
Νομίζω ότι στην περίπτωση του πολιτικού κάθε χώρας ταιριάζει ο στίχος του ποιητή : "καθρέφτης σου είμαι, κοινωνία , και σου μοιάζω!".
Όμως το να εξομοιώνουμε τους πάντες και να τους απαξιώνουμε συλλήβδην είναι σαν να καταργούμε την ίδια την ιστορία και τις "αποχρώσεις" της, όσο λεπτές κι αν είναι αυτές μερικές φορές...
Αυτή η στάση ταιριάζει είτε σε φανατικούς είτε σε άσχετους είτε σε πονηρά σκεπτόμενους...

Christos said...

Niko,

Opos ton perissoteron dianooumenon - entos kai ektos eisagogikon - soy aresei na vazeis tampeles.

p.x. De7ia ... dhmokratikoi ... fasistes klp klp.

Ego ta matia mou den ta exo kleista, opos kai to myalo mou, prospa8o panta na do ta kinhtra auton poy mas poulane fykia gia metaksotes kordeles, eite einai apo ton de7io xoro, kentroo, aristero ... dialekse kai pare.

Se auth thn xora exoume kolhsei sto parel8on kai stis tampeles, fasistas einai autos pou prospa8ei na EPIVALEI thn apopsh tou ston allon ... blepe koukouloforous pou spane magazia, blepe 17N ... kai opiondhpote allon pou akoma kai me oikonomika mesa prospa8ei na kontrolarei ta myala tou kosmou (px meso ton MME).

Thn pipila "emeis eimaste Dhmokrates" thn exei bare8ei o kosmos ... opos kai vare8ei na vlepei ton ka8e karagkiozi na leei to idio poihma ligo prin apo ka8e eklogikh anamentrhsh.

Ego prosopika gia proth fora 8a ri7o akyro stis epomenes ekloges, giati epitelous katalava oti mas 8eoroun olous zoa ... kai etsi einai dysthxos! Mia zoh piso apo "tampeles" trexoume.

Νίκος Λαγκαδινός said...

Christos,
εν μέρει μπορεί να έχεις δίκιο. Ωστόσο, όπως σημειώνει και ο Sting "το να εξομοιώνουμε τους πάντες και να τους απαξιώνουμε συλλήβδην είναι σαν να καταργούμε την ίδια την ιστορία"! Θέλω μονάχα να σου θυμίσω ότι η ελληνική ιστορία δεν αρχίζει με το ΠΑΣΟΚ το 1981. Κι αυτό το σημειώνω όχι για να δικαιολογήσω το ΠΑΣΟΚ αλλά για να αντικρούσω τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ο αρχηγός και τα στελέχη πάντοτε μιλούν σα να μην υπήρξε ποτέ και τίποτε πριν από το 1981. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το παρελθόν μας! Θα μας ακολουθεί είτε το θέλουμε είτε όχι. Κι αυτό εν πολλοίς θα προσδιορίζει και θα καθορίζει και τα μελλοντικά βήματά μας. Έχεις δικαίωμα να αμφισβητείς κι εσύ κι εγώ κι ο καθένας, να καταδικάζεις τους καιροσκόπους και τους μπεχλιβάνηδες της ενημέρωσης και της πολιτικής κι όλους όσοι μας εξαπατούν. Αλλά δεν μπορείς να τους απορρίπτεις όλους. Είναι σα να υπερασπίζεσαι τους εχθρούς του λαού που καιροφυλακτούν... Αυτά και φιλικά - προς το παρόν.